Bepanthol Derma Cilt Bakım Kremi

Birçoğumuzun hayatımızda en az bir kez kullandığı, kullanmayanların da ismine televizyon reklamlarından aşina olduğu veya eczane, kozmetik mağazası gibi satış yerlerinde denk geldiği Bepanthol Cilt Bakım Kremi yenilendi ve artık Bepanthol Derma Cilt Bakım Kremi oldu. 2021 senesi haziran ayı başlarında Derma serisi ürünlerini tüketicisiyle buluşturan markanın bu kremine, ben bu senenin temmuz ayında denk geldim. Normalde klasik Bepanthol kremini alırdım fakat son gittiğimde klasik ambalaj yerine artık bunların olduğunu öğrendim. Peki yenilenen Bepanthol' de neler farklı ve Derma olunca ne oluyor? Cevabını hemen vereyim: Birkaç değişiklik haricinde değişen bir şey yok. Bunları yazıyı okumaya devam ettikçe göreceksiniz zaten.
Derma Cilt Bakım Kreminin ambalaj üstünde yazan özellikleri eski kremle birebir aynı. ''Cildin ana yapı taşını oluşturan vitaminlerden Provitamin B5 içerir. İçeriğindeki %5 oranındaki Provitamin B5 ile cildi nemlendirir, cildin sahip olduğu bariyer fonksiyonunu koruyarak, cildin yumuşak, pürüzsüz, esnek ve nemli tutulmasına yardımcı olur. Nemlendirici içeriği sayesinde cildi rahatlatır ve parlaklığını geri kazandırır. Cilt bariyerini dış etkenlere karşı korur.''

Günlük kullanıma uygun olan Derma Bakım Kreminin kullanım şekli de aynı: Krem elde veya yüzde ekstra bakıma ihtiyaç duyan, cilt kuruluğuna bağlı gözlenen pul pul dökülen, çatlayan ve gerginleşen cilt bölgelerine gün içerisinde ihtiyaç duydukça uygulanabiliyor. Klasik ambalaj üstünde, günde bir ya da iki kez uygulanabileceği yazıyordu değişik olarak. 
İçerik kısmına geçmeden önce şu ''Derma'' olayına bir açıklık getirmek istiyorum. Derma deyince, kremin sanki klinik olarak üretildiği ya da ne bileyim içeriğin daha temiz olabileceği algısı falan oluşuyor ama hiç alakası yok. Derma' nın Türkçe karşılığı deri/deriyle ilgili anlamına geliyor. Anlayacağınız, Derma kelimesi ekstra bir özellik katmıyor kreme. 

Kremin içeriği ise klasik kremle tamamen aynı. Yani Derma olması sizi yanıltmasın. 11 kalemlik içerikte değişen hiçbir şey yok. İçerikte bitkisel kökenli herhangi bir bileşen bulunmuyor. Yalnız bu yeni ambalaj üstünde Parfüm ve Paraben bulunmadığı bilgisi eklenmiş. 
(İçerikle ilgilenenler için içerik listesi: aqua, panthenol, isopropyl myristate, cetyl alcohol, stearyl alcohol, propylene  glycol, lanolin, potassium cetyl phosphate, phenoxyethanol, pantolactone, potassium hydroxide.)

Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan kremin dermatolojik olarak test edilip edilmediği ambalaj üstünde belirtilmemiş, bunun yerine klinik olarak kanıtlanmıştır diye bir ibare bulunuyor. Derma kremle ilgili gördüğüm bir başka değişiklik ise kutu ve tüp üzerindeki amblem değişikliği oldu.
Buraya kadar özetleyecek olursam; eski ambalaj ve Derma ambalaj arasında içerik olarak değişiklik yok, yeni ambalaj üzerine bir iki yeni eklenti ilave edilmiş. Yapı, kıvam, özellik ve etki olarak da aynılar. Kremin, el ve yüz kullanımına uygun olduğu belirtilmiş fakat ben el harici dirseklerimde ve ayaklarımda da kullanıyorum. Su bazlı kremin en beğendiğim özelliği anında ve hızlıca emilmesi, elde yağlı ve yapışkan his bırakmaması. Hani bazı bakım kremlerini sürdüğünüzde emilmesi için dakikalarca beklersiniz de o arada elinizi hiçbir şeye süremezsiniz ya, bu krem anında emildiği için öyle bir sıkıntı olmuyor. Kremin nemlendirmesi çok güzel ve uzun süreli. Uygulandığı anda cildi sağlıklı ve canlı gösteriyor, yumuşacık yapıyor, ciltteki o kuru görüntüyü gideriyor.

Kremin, 30 g, 50 g ve 100 g olmak üzere satılan 3 farklı boyu var. Tavsiye edilen tüketici satış fiyatı (yazıyı yayınladığım tarih itibariyle geçerli) 59,50 TL, 79,50 TL ve 129,50 TL olarak belirtilmiş markanın internet sitesinde. Ben temmuz ayı ortasında, Watsons Mağazasından 100 g.'lık boyunu 109,90 TL' ye aldım. Ürünlerin fiyatı, bazen markanın kendi internet satış sitesinde uygun oluyorken bazen de böyle kozmetik mağazalarında veya internet üzerinden satış yapan e-ticaret sitelerinde daha indirimli olabiliyor. Almadan önce piyasa araştırması yapılmasında yarar var. Fiyatı normal ve standart el bakım kremlerine göre yüksek fakat Bepanthol' ün cilt bakım kremlerinin de klasik el kremlerinden apayrı bir segmentte ve etkide olduğunu da unutmamak lazım.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım