Dalan Botanica Serisi Banyo & Duş Jeli

Banyo veya duş esnasında, vücut temizliğiniz için en çok kalıp sabun mu kullanırsınız yoksa duş jeli mi? Benim bu soruya cevabım; beyaz sabunun temizlik gücü ve duş jellerinin kokuları ile kullanım pratikliği olur. Beyaz sabunun yeri her zaman ayrı olsa da duş jellerinin renkli ambalajları ve muhteşem kokuları beni cezbetmeye devam ediyor. Kullanacağım duş jellerini, markasına, fiyatına ve ambalaj ön bilgisinde yer alan içerik açıklamasına göre seçiyorum genelde. Dalan markasının Botanica serisi duş jellerini de bu üç kritere uygun olduğu için aldım yakın zamanda.
Dalan' ın Botanica serisi duş jellerine her ne kadar ben yeni denk gelmiş olsam da, marka bu serideki duş jellerini, 2021 senesi haziran ayında piyasaya sürmüş. Lotus, Frezya ve Şakayık olmak üzere 3 farklı kokudan oluşan bu seri, Fransız parfümörler tarafından özel olarak tasarlanmış. Ön ambalajda, Paraben, SLS, Alkol içermediği bilgisi olan, benim de yeni yeni deneyimlediğim Botanica serisi duş jellerini yakından tanıyalım hadi..

Dalan Botanica Lotus Banyo & Duş Jeli
Lotus çiçeğinin gizemli ve büyülü kokusu, ruhu ve bedeni arındırıyor.

Dalan Botanica Frezya Banyo & Duş Jeli
Frezya çiçeğinin enerjik ve çarpıcı kokusu, ruhu ve bedeni canlandırıyor.

Dalan Botanica Şakayık Banyo & Duş Jeli
Şakayık çiçeğinin romantik ve baştan çıkarıcı kokusu, ruhu ve bedeni yeniliyor.

Birbirinden canlı ve göz alıcı şişe ambalajları olan Botanica serisi duş jelleri, doğal çiçek özleri ve doğal gliserin içeriyor. Kapak ve etiket haricinde %100 geri dönüştürülebilir şişeye sahip duş jellerinin pH' ı ciltle uyumlu ve duş jelleri dermatolojik olarak da test edilmiş.

Arındırıcı, canlandırıcı ve yenileyici özellikteki 500 ml ebatlı bu duş jellerinin içerikleri birkaç bileşen hariç hemen hemen aynı sayılır. 24 kalemlik içerik listesi ile Lotus' un içeriğinde Ak Zambak Çiçek Özü ve Hint Lotusu Çiçek Özü; 25 kalemlik içerik listesi ile Frezya' nın içeriğinde Frezya Çiçek Özü ve Itırşahi Çiçek Özü; 23 kalemlik içerik listesi ile Şakayık' ın içeriğinde Çin Şakayığı Kök Özü ve Isparta Gülü Çiçek Özü haricinde bitkisel içerikli bir bileşen bulunmuyor. Kalan kısım ne yazık ki çeşitli kimyasal bileşenler içeriyor. Ambalajda, Paraben, SLS, Alkol içermediği bilgisi olan duş jellerinin SLES içermesi ise beni hem şaşırttı hem de keşke olmasaymış dedirtti. 
(Kısa bilgi: SLS/Sodium Lauryl Sulfate, SLES/Sodium Laureth Sulfate. Bu ikisinin yakın akraba olduğu; SLS' nin, SLES' e nazaran daha tahriş edici olmasından dolayı bunun yerine SLES' in geliştirildiğine dair bilgiler var bazı kaynaklarda).

Duş jellerinin ambalaj başlıkları bastırmalı, aç kapa türünden. Akışkan yapılı jeller başlık deliğinden rahat ve zahmetsiz bir şekilde çıkıyor. Direkt vücuda uygulandığında yoğun bir köpürme vermeyen duş jelleri lifle kullanıldığında bol köpük oluşturuyor. Duş jellerinin her üçü de birbirinden güzel kokuyor, liflenme süresi boyunca da aromatik kokuları ile insanı büyülüyor. Bu duş jelleri çiçek esaslı özler içerdiğinden kokuları da doğal olarak çiçeğimsi fakat içerikteki parfüm sayesinde tatlı çiçek kokusu hissediliyor. Duş jellerinin bir başka ortak özelliği de içerdikleri gliserin sayesinde vücuda yumuşaklık vermeleri. CarrefourSA' da 34 TL civarı normal satış fiyatı olan Dalan Botanica serisi duş jellerini indirimli olarak tanesi 17 TL civarı bir rakama almıştım mayıs ayı sonunda. Aynı serinin, duş jeli harici banyo ve duş sabunu olduğunu da yazayım hemen. Kokular arasında kararsız kaldığım, içerikte SLES olmasaymış dediğim, cildi temizlemesini ve yumuşatmasını beğendiğim Botanica serisi duş jellerinden siz herhangi birini denediniz mi peki?

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım