Nivea Aqua Rose Nemlendirici Göz Maskesi

Mimik kırışıklıkları ve birkaç ince yüzeysel çizgi dışında, yaşıma göre göz çevrem bence oldukça iyi durumda. Bunda 30' lu yaşlarda göz çevresi bakımına başlamanın nimetlerini görüyorum sanırım. Göz bakımında tercihim uzun süreli kullanılabilir kırışıklık karşıtı göz kremleri olsa da arada sırada, bildiğim ve daha önce kullandığım markaların uygun fiyatlı bulduğum göz maskelerini de uygularım. Mesela Nivea Aqua Rose Nemlendirici Göz Maskesi' ni hiç aklımda yokken fiyatını ekonomik bulduğum için almıştım.
Nivea' nın, 2020 senesi sonlarına doğru çıkardığı Aqua Rose serisi bakım ürünlerinden biri olan, yorgun göz altı bölgesi için tasarlanan, antioksidan etkili Organik Gül Suyu ve Hyaluron içerikli Nemlendirici Göz Maskesi' nin '' Hidrojel dokusu ile yoğun nemlendirme sağlama, şişkinlik, koyu halka ve ince çizgi görünümünü azaltmaya yardımcı olma, göz çevresinde pürüzsüz ve yumuşak bir his sağlama, ferahlatma ve tazeleme '' gibi özellikleri bulunuyor.  
Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerine uygun olan, cilt ve göz ile uyumu dermatolojik ve oftalmolojik olarak onaylanan Göz Maskesi, temiz göz altı bölgesine koruyucu bantlarından çıkartılarak yerleştiriliyor. 10 dakikalık bekleme süresi sonunda, hidrojel maskeler köşelerinden tutularak yavaşça çekilerek çıkartılıyor. Göz altında kalan serum, masaj yaparak iyice cilde yediriliyor ( Pamuk yardımıyla temizlenebileceği de yazıyor açıklamada ).

Alkolsüz olduğu belirtilen ürünün içeriğine bir göz atayım dedim fakat içerik listesi o kadar uzun ki. Tam 43 farklı bileşen var içerikte. Bunların içinde Organik Gül Suyu ve Hyaluronik Asit haricinde, Keçiboynuzu Sakızı, Deniz Kadayıfı Özü, Melisa Otu Çiçek/Yaprak/Kök Suyu, Nane Yaprak Suyu, Biberiye Yaprak Suyu bitkisel bileşen olarak göze çarpıyor. İçerikte bir de Sakkaroz (çay şekeri), Agar (su yosunlarından elde edilen bir tür jelatin), Mısır Glüteni Amino Asit, Hidrojene Hint Yağı, Mentol ilgimi çekti benim. Bu yazdıklarımın dışında kalan kısım ise yine kimyasal bileşenden oluşuyor. 
Ambalaj içinde şeffaf, plastik, mini bir kilit sistemi olan koruma kabında çıkan jel pedler hem koruma kağıdına hem de şeffaf ayırıcı tabakaya sahip. Pedler ıslak fakat ambalaj içinde sıvı birikecek kadar yaş değil. Pedleri ıslaklığından dolayı bu tabakalar arasından çıkarmak birazcık zahmetli. Pedlerin dokusu yumuşacık. Ben pedlerde hissedilir bir gül kokusu almadım ama ambalaj içi, kremlerinden aşina olduğumuz bilindik klasik Nivea kokuyor. Pedlerin kavisi göz altından kaz ayağı bölgesine kadar olan bölgeyi kapsayacak şekilde dizayn edilmiş. Pedler göz altına yerleştirir yerleştirmez hemen sabitleniyor, kaldığı süre boyunca kayma yapmıyor, içinde hava boşluğu olmuyor. Oda sıcaklığında tutulduğunda öyle çok bir serinletici etki hissetmiyorsunuz fakat buzdolabında tutulmuş pedler uygulandığı anda serinletici etkisini gösteriyor. 10 dakikalık bekleme süresinin sonunda, sağlıklı, bakımlı, canlı, yeterince nemlenmiş, yumuşak ve ince çizgileri nispeten hafiflemiş bir göz çevresi görünümü elde ediyorsunuz. 

Girişte de yazdığım üzere, aslında özellikle gidip göz maskesi alma gibi bir düşüncem yoktu. Alışveriş esnasında uygun fiyatlı görünce kaçırmak istemedim sadece. Piyasa satış fiyatı 30 TL civarı olan Nivea Aqua Rose Nemlendirici Göz Maskesini, Bim Market' te tanesini 11.90 TL' ye bulmuşken 3 tane aldım. Bu da 1 hafta kullanım için yetti bana. Etkisini daha net görmek için uzun vadede 2 ay kadar, haftada sadece 2 kere kullandığınızı düşünürseniz, normal satış fiyatı üzerinden ortalama 480 TL gibi bir para ödemeniz gerekecektir. Her ne kadar 3 kullanımda dahi etkilerini beğenmiş olsam da ve vaatlerini nispeten yerine getiren bir ürün olsa da 2 ay kullanmak için bu parayı vermem açıkçası. Bunun çeyrek fiyatına 3-4 ay kullanabileceğim iyi bir göz bakım kremi almayı tercih ederim. Fakat ayda bir kez, göz altı bölgesi için böyle bir bakım yapmak için tekrar alabilirim de. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım