Cif Ultra Hijyen Alkol Bazlı Sprey

2020 senesi mart ayında hayatımıza dahil olan Koronavirüs sayesinde, günlük hayatımıza, pandemi, Covid-19, dezenfektan gibi yeni terimler ekledik. Maske, mesafe ve el temizliği de yaşamımızın ayrılmaz parçası oldu. Hepimizin olağan hayatında değişikliklere neden olan bu süreçte, hijyenin önemini bir kez daha anladık. Bunun farkında olan temizlik sektöründeki birçok firma da ürün kategorilerine hijyen özellikli ürünleri dahil etmeye başladı. Ürünlerini yıllardır kullandığım Cif markası da bu kategoriye Ultra Hijyen Alkol Bazlı Sprey ile dahil oldu.
2021 senesi başında piyasaya sürülen, evde ve dış alanlarda hijyen sağlamak için özel olarak geliştirilen Cif Ultra Hijyen Alkol Bazlı Sprey, '' İçeriğindeki %80 alkol ile kapı kolu, ışık düğmeleri, tezgah, anahtar ve koli gibi temas edilen yüzeylerde hijyen sağlama '' özelliklerine sahip.

Hazır bahsetmişken, şu 80 derece alkol konusuna da bir değineyim. Genelde kolonya şişeleri üzerinde görmeye alışık olduğumuz 60, 70 ya da 80 derece özellik, ürünün içinde bulunan etil alkol oranını gösteriyor. Ürünün içeriğindeki alkol oranı ne kadar fazla olursa, hijyen ve dezenfektan olma özelliği de o kadar fazla oluyor. Cif' in %80 alkol bazlı bu spreyinin mamul bileşimindeki %30 etil alkol oranı bu anlamda biraz kafa karışıklığı yaptı bende açıkçası. 

Neyse, konuya döneyim hemen.. Spreyin kullanımı şu şekilde; Kullanımdan önce kutu iyice çalkalanıyor ve dik bir şekilde 20 cm uzaklıktan yüzeye püskürtülüyor. Yaklaşık 15 dakika kuruması beklendikten sonra püskürtülen yüzey kuru bir bez ile siliniyor. Tabi bu ev, iş yeri gibi alanlarda daha rahat tatbik edilecek bir uygulama bana göre, dışarıda kullanım gereken yerlerde, 15 dakika gibi bir süreyi bekleme imkanı olmuyor ne yazık ki.
Sprey; boyalı yüzeyler, cilalanmış veya doğal ahşap, eloksalli alüminyum, deri, kumaş, ipek, akrilik plastikler, kauçuk yüzeyler ile statik elektriklenme riski olan televizyon, bilgisayar gibi yüzeylerde kullanılmıyor. Ben 400 ml boyu ev kullanımı, 100 ml boyu da dışarıda kullanım için aldım. 400 ml boyu, özellikle gelen kargo poşetlerini açmadan önce kullanmak amacıyla almıştım fakat bunun haricinde televizyon ekranı, bilgisayar klavyesi ve mouse, cep telefonu, tv kumandası gibi yüzeylerde de beze sıktığım sprey ile uygulama yapıyorum. Bir de virüs ve bakterilerin en yoğun olduğu yüzeylerden biri olan, klozet sifon basma kolunda, anahtarlarda, kapı kollarında ve ışık düğmelerinde kullanıyorum. 100 ml boyu da market alışveriş arabaları ile temas etmeden önce kullanıyorum. Bunların haricinde dışarıda, merdiven tırabzanı, asansör çağırma düğmesi gibi yüzeylerde de kullananlar oluyormuş bu spreyi. Kolay ve pratik kullanımlı sprey, kokusu sayesinde geride ferah bir temizlik kokusu bırakıyor. Kullanım sonrası, iz, leke ve yapışkanlık hissi bırakmıyor. Ovalama ve durulama gerektirmiyor ayrıca. Cif Ultra Hijyen Alkol Bazlı Spreyi birkaç ay önce Migros Mağazası' ndan almıştım. İndirimli fiyatı 400 ml 14.95 TL, 100 ml 6.95 TL idi. Yazıyı yayınladığım dönemdeki güncel fiyatı ise 29.90 ve 13.90 TL şeklinde. Bu iki boy haricinde bir de 200 ml boyu var spreyin. Kafama takılan şu 80 derece alkol ve %30 etil alkol meselesi haricinde, günlük kullanım için oldukça etkili ve işe yarıyor. Aldığım rakamlarda indirime denk gelirsem 400 ml boyu tekrar alacağım kesinlikle. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım
Etiketler