Blendax Temizleyici Bakım Yasemin Özlü Saç Bakım Kremi

Birkaç kez kulak memesi hizasında kestirdiğim saçlarım, kendimi bildim bileli hep uzun olmuştur. Uzun saçın yanına bir de saçlarım kendinden dalgalı olunca bakımı da birazcık zahmetli oluyor tabi. Buna, şampuanlama sonrası saç karışıklığı ve zor taranan saç yapısını da eklersek, şampuanlama sonrası saç kremi kullanmak kaçınılmaz oluyor. Bunun için aslında kullandığım belli başlı markaların saç bakım kremleri olsa da bu sefer alışkanlığımın dışına çıkıp ilk defa Blendax markasına ait bir ürün kullandım Temizleyici Bakım Yasemin Özlü Saç Bakım Kremi ile. 
Saç Bakım Kremi ile ilgili ambalajı üstündeki tek açıklama, ''  Etkin formülü sayesinde 48 saate kadar %100 hacim sağlar. %100 doğal kaynaklı Yasemin Özü içeren formülü saça temizleyici bakım sağlar '' şeklinde. Normal saçlar için olan saç bakım kreminin bir de saçı ağırlaştırmama özelliği var. 550 ml ebatlı saç bakım kreminin kullanımı diğer klasik saç kremleri gibi; ıslak saça ortasından ucuna kadar uygulanıyor ve sonrasında iyice durulanıyor.
%100 doğal kaynaklı özler içerdiği yazan Yasemin Özlü Saç Bakım Kremi' nin içeriğine bir de ben göz atayım dedim. 24 farklı bileşen ihtiva eden Bakım Kreminin içeriğinde, Gerçek Yasemin Çiçek Özü haricinde kalan kısmın çoğunluğu kimyasal bileşenden ve geri kalanı da alkol, asit, polimer, emülsiyonlaştırıcı maddelerden oluşuyor. Doğal kaynaklı özler derken sadece Yasemin Özüymüş meğer. Çoğul bahsedilince ben de içeriğin çoğunluğu doğal özler içeriyor sanmıştım, yanılmışım ve hayal kırıklığına uğradım.
Neyse.. İçeriği geçip kremle ilgili gözlemlerimi yazayım. Akışkan losyon kıvamındaki kremin ferah, temiz ve çiçeksi bir kokusu var. Sanırım en çok bunu sevdim ürünle ilgili. 550 ml ebatlı bakım kremi, kullandığım standart 400 ml.lik kremlere nazaran daha uzun süreli kullanım imkanı verir diye düşünmüştüm. Fakat bu kremi kullanma miktarım biraz yoğun olunca, süre olarak diğerleriyle aynı sürede bitirdim neredeyse. Yoğun kullandım, çünkü az miktar saç kremi ne saçlarımı açmaya, ne kolay taramaya ne de yumuşatmaya yetmedi. O yüzden kol altı uzunluğunda ve dalgalı saçlarım için neredeyse avuç içini dolduracak kadar çok kullanmak zorunda kaldım kremden. Böyle yoğun kullanınca saçlarımı anında yumuşatıp, durulama esnasında el ile bile saç karışıklığımı kolayca açtı. 48 saate kadar hacim etkisini pek göremesem de saçlarımı kuruttuktan sonra verdiği ipeksi yumuşaklığı, hafifliği ve temizleyici hissi beğendim. Aslında bakım kreminin temizleme ve ağırlık yapmama vaatlerini yerine getirdiğini yazabilirim bu anlamda. Blendax Temizleyici Bakım Yasemin Özlü Saç Bakım Kremini, Migros Mağazası' ndan indirimli 12 TL' ye almıştım. Zaten satış fiyatı da 16 TL civarı idi. İçeriğinde tek doğal öz bulunan krem pek beklentimi karşılamadı benim. Ekonomik fiyatlı krem olsun, güzel ve temiz koksun, saçlarımı ağırlaştırmasın derseniz, kullanılabilir tabi ki.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım