Hud Collagen Plus Powder Toz Kolajen

Kolajenin bağ dokularımızdaki en önemli protein olduğunu biliyor muydunuz? Dokularımızda doğal olarak bulunan fakat yaş ilerlemesi ile beraber yaşam biçimimiz, yaşadığımız iklim ve beslenme alışkanlıklarımız gibi faktörlerle vücuttaki üretimi azalan kolajenin vücuda dışarıdan destekleyici ürünlerle takviye edilmesi gerekiyor. Yaş itibari ile ben de dönem dönem Kolajen Takviye Edici Gıdalar kullanıyorum. Son zamanlarda kullandığım Hud Collagen Plus Powder Toz Kolajen' den bahsetmeden önce kolajen ile ilgili birkaç bilgi aktarmak istiyorum. 
Temel görevi, bağ dokusu yapısını desteklemek, cilde güç, esneklik ve sağlamlık vermek olan kolajenin, çeşitli kaynaklarda farklılık gösteren sayıda türleri olduğu belirtilmekle beraber vücudumuzdaki bu kolajenlerin büyük bir bölümünü Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 tür kolajenler oluşturduğu bilinmektedir.
* Tip 1 Kolajen: Vücudumuzda en çok bulunan kolajen türü olup kemikleri destekliyor, dokuları bir arada tutuyor, cilde gerginlik ve elastikiyet veriyor.
* Tip 2 Kolajen: Kıkırdak yapımına katkıda bulunarak eklem sağlığımızı destekliyor.
* Tip 3 Kolajen: Kalp kan damarlarını ve kan dokusunu oluşturuyor, cilde esneklik ve sıkılık kazandırıyor.
Cilt, saç, göz ve eklem sağlığımıza pek çok yararı olan kolajenin vücudumuzda üretiminin azalması sonucu; cildimiz esnekliğini ve sıkılığını kaybediyor, ciltte kuruma, incelme, sarkma ve kırışıklıklar oluşuyor, saç kalitesinde bozulma ve tırnak kırılmaları meydana geliyor, kıkırdak dokusu zayıflıyor ve eklemlerle ilgili problemler görülebiliyor. Çeşitli gıdalarda da bulunan kolajenin doğal yollarla vücuda alınamaması veya alımının az olması durumunda ise devreye tablet, kapsül, toz ve sıvı formları mevcut olan kolajen takviyeleri giriyor. 
Ben 2 haftadan beri, Casel İlaç bünyesindeki Hud markasının Collagen Plus Powder Toz Kolajen' ini kullanıyorum. Hidrolize Kolajen ( Tip 1 Kolajen, Tip 2 Kolajen, Tip 3 Kolajen ) ve L-Askorbik Asit ( C Vitamini ) içeren toz formdaki Hud Collagen Plus Powder Türkiye' de ilk ve tek FDA onaylı kolajen aynı zamanda. Sığır kaynaklı kolajen içeren Hud Toz Kolajen, GMP ve Helal sertifikalı tesiste üretiliyor. Yağ, karbonhidrat, kolesterol içermiyor ve kilo aldırmıyor. Koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı ve gluten içermeyen Hud Toz Kolajen günde 1 ölçek, su, meyve suyu, yoğurt gibi günlük gıdalarla karıştırılarak tüketilebiliyor. 11 yaş ve üzeri yetişkinlerin kullanımına uygun olan Toz Kolajenin dış karton ambalajı ile beraber kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekiyor.
FDA: U.S. Food and Drug Administration / Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi 
GMP: Good Manufacturing Practices /İyi Üretim Uygulamaları 

300 g ebatlı büyük bir kavanoz ambalajda olan HUD Collagen Plus 30 günlük kullanım imkanı veriyor. Kolajen içeren takviye edici gıdaların 2-3 ay düzenli olarak kullanılması öneriliyor. Daha sonra 1 ay ara verilip yeniden kullanılabiliyor. Ben genelde su ile tüketiyorum. Tadı yoğun olmadığından içimi bana göre hafif sayılabilecek ölçüde Hud Collagen Plus Powder Toz Kolajenin. Kullandığım bu kavanoz bitince tekrar alacağım ki 3 ay düzenli kullanmış olayım..

İlaç değildir. Hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacıyla kullanılamaz.
Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım