Colgate Charcoal Clean Diş Macunu

Ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik kullandığım bakım ürünleri, tedarik kolaylığı ve genelde ulaşılabilir fiyatlı olmasından dolayı çoğunlukla Colgate markasının ürünlerinden olmuştur. Bu markanın klasik diş macunu kadar Max White One Diş MacunuGelişmiş Beyazlık Diş Macunu gibi dişlerde beyazlık vaat eden diş macunlarını da sıklıkla kullandım. Colgate Charcoal ( Çarkıl şeklinde okunuyor ) Clean Diş Macunu ile de ilk kez Kömür Tozu içerikli bir diş macununu kullanmış oldum markanın.
Colgate Charcoal Clean Diş Macununun özellikleri ve etkileri ile ilgili ambalaj üstünde yazan tek bilgi '' Güçlü dişler, bakımlı diş etleri. Ferah ve temiz bir ağız bakımı deneyimi için Colgate uzmanlığını aktif kömür ve nane aroması ile birleştirir '' şeklinde yavan bir açıklama sadece. Colgate Türkiye internet sitesinde Optic White Aktif Kömür ve Total 12 Aktif Kömür Diş Macunları olduğu halde Charcoal Clean Diş Macunu ile ilgili açıklama olmadığı gibi ürünün kendisi de yok zaten. 

Ben kendi araştırmalarım sonucu, kömür tozu içerikli diş macunlarının vaat ettikleri etkileri kısaca aktarayım o zaman. '' Diş yüzeyindeki lekeleri hızla giderme, diş lekelerinin oluşumuna engel olma, plak ve lekelerin giderilmesiyle birlikte ağız kokusunu azaltma, nefesi tazeleme ''. Fakat araştırmalarımda, kömür içerikli diş macunlarının lekeleri giderme işini tıpkı karbonatta olduğu gibi diş yüzeyini aşındırarak yaptıklarını, bu yüzden de uzun süreli kullanımda diş hassasiyetine neden olabildiklerini, ayrıca florür içermeyenlerin diş çürüğüne karşı koruyucu etkisinin olmadığını öğrendim. Tabi işin bir de diş minesi üzerindeki, çay, kahve, sigara ve koyu renkli yiyecek ve içecekler sebebiyle oluşan yüzeysel lekeler harici dişin iç katmanında ve derinde bulunan iç lekeler kısmı var. İşte o kısımda kullanılan hiç bir yüzeysel ürün diş minesi altındaki lekeleri gideremiyor. O aşamada da diş hekimleri devreye giriyor. 
75 ml ebatlı Colgate Charcoal Clean Diş Macunu' na geri dönecek olursak, bu diş macunu sodyum florür içeriyor. Fakat bununla beraber başta SLS ( Sodyum Lauril Sülfat ) olmak üzere Tetrasodyum Pirofosfat, Kokamidopropil Betain gibi kimyasal bileşenlerle Silika Hidrat, Selüloz Sakızı, Ksantan Sakızı, Sodyum Sakarin, Benzil Alkol gibi farklı sınıflarda içerikler de var. Diş macununun günde iki kez kullanılması tavsiye edilmiş.
Kahve sever biri olarak, günlük kahve tüketimim ortalamanın biraz üstü olunca haliyle dişlerimde renk değişikliği de kaçınılmaz olduğundan, yıllardır hep beyazlatma ve leke karşıtı etkili diş macunları kullanmaya özen gösterdim, dönem dönem tabi. Dişlerimde lekelenme olmaması belki bu diş macunlarının bir artısı. Her ne kadar lekelenme olmasa da renk değişikliği de çok can sıkıcı bir durum benim için. Kömür içerikli diş macunlarını da belki diş rengimi bir iki ton açar umuduyla kullanmışımdır. Fakat dişinizin doğal rengi ne ise ancak o tonu koruyabiliyorsunuz bu gibi diş macunlarıyla. Bu diş macununun en beğendiğim özelliği verdiği ferahlık hissi oldu. Tabi dişleri güzel temizlemesini de eklemeliyim. Artı, florür içermesi diş çürümelerine karşı koruyucu bir etken. Aslına bakarsanız ambalaj üstünde yazdığı vaatlerini yerine getirmiş oluyor bu haliyle. Zaten araştırmalarım sonucu yazdığım bilgiler bu diş macununu bağlamıyor. Ürünün eksi kısmı ise tabi ki içeriği. SLS, kozmetik ürünlerde görmeyi istemediğim bir içerik. Bunun yanı sıra kişisel görüşüm ise beyazlatıcı ve kömür tozu içerikli diş macunlarının dönem dönem, ara verilerek kullanılması ve diş yüzeyine uygularken bastırmadan, nazik bir uygulama yapılması. Colgate Charcoal Clean Diş Macunu' nu A101 Mağazalarından ikili paket olarak indirimli 9.95 TL gibi bir rakama almıştım. ( Raf fiyatı 19.95 TL idi ) Merak edip denemek isteyenler için bunu da belirtmiş oldum.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım