Knorr Kemik İlik Suyu

Tam bir şifa deposu olan kemik suyunu, Egemen ve Derin' in bebeklik dönemlerinde yaptığım çorbalarında çok kullanırdım. Kasaptan aldığım 1-2 küçük dana kemik parçası hem çorbalarına ayrı tat verirdi hem de kemikteki vitamin ve minerallerin faydalarından yararlanmış olurlardı. Çocukluk dönemlerine gelince, niyeyse kemiksiz yapmaya başladım yemekleri artık. Ta ki geçtiğimiz günlerde gittiğim markette, rafta Knorr' un Kemik İlik Suyu' nu görünceye kadar.. 
Knorr Kemik İlik Suyu' ndan bahsedeceğim ama önce kemik ilik suyunun faydalarını şöyle bir sıralayayım:
* Kolajen açısından bilinen en zengin kaynak olan Kemik İlik Suyu ayrıca bol miktarda A vitamini, B1 ( tiamin ), C vitamini, D vitamini, K vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, çinko, selenyum, Omega 3, Omega 6,  glutamin, glukozamin ve jelatin içeriyor.
* Zayıflayan kıkırdak dokusunu, kemikleri ve kas yapısını güçlendiriyor. Kemik ve eklem hastalıklarının oluşumunu, kemik erimesini engelliyor.
* Bağışıklığı güçlendirerek grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda iyileşmeyi kolaylaştırıyor.
* Bağırsak ve mide rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı oluyor.
* Vücuda alınan besinlerin kolay bir şekilde sindirilmesinde rol oynuyor.
* Cildi elastik tutup yaşlanmaya, kırışıklıklara, leke oluşumuna ve cilt rahatsızlıklarına karşı koruyor.  
* Saçları ve tırnakları güçlendiriyor.
* Kilo alma sürecini yavaşlatıyor.
* Depresyon belirtilerini azaltıp ruh halini değiştiriyor. 
* Uykusuzluk, yorgunluk ve halsizlik gibi rahatsızlıklara iyi geliyor. 
Bilgiler çeşitli kaynaklardan derlenerek yazılmıştır. 
Gelelim Knorr Kemik İlik Suyu' na.. Knorr' un '' İçinde İyilik Var '' serisi ürünlerinden biri olan Kemik İlik Suyu' nun içinde; %96.7 oranında ilikli dana kaval kemiği sebzeli suyu ( su, ilikli dana kaval kemiği, havuç, kereviz sapı, soğan, sarımsak, kekik, karabiber ), elma sirkesi, iyotlu tuz bulunuyor. 

Kemik İlik Suyu için ambalaj üstünde şu açıklama yazıyor '' Özlediğimiz Kemik İlik Suyu artık hep evinizde. Bu zengin lezzeti için ilikli kemikleri tam 8 saat boyunca ağır ağır pişirdik ve kefini ( köpüğünü ) aldık. Sıcacıkken kavanozladık. Tam da annelerimizin yaptığı gibi. Çevre dostu bu cam kavanoz ile besleyiciliğini sakladık. Siz de buzdolabında saklayın, çorbalarınıza, pilavınıza, yemeklerinize katın, sofranızın lezzetini katlayın.''
480 ml.lik Kemik İlik Suyu ölçü olarak tek kullanımlık ve 4 porsiyon üzerinden hesaplanmış. Fakat ben üstünde biriken jölesi de dahil olmak üzere 2' ye bölerek kullandım. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklanması ve 2 gün içinde tüketilmesi gerektiğinden üst üste 2 gün boyunca yaptığım tavuklu tel şehriye çorbasına ve mercimek çorbasına ilave ettim. Tavuk suyuna kemik ilik suyu ne alaka diyebilirsiniz ama emin olun çok daha lezzet kattı ona da. İlgilenenler için; Knorr' un İçinde İyilik Var serisinde Kemik İlik Suyu haricinde Tavuk Suyu, İşkembe Çorbası ve Dana Gerdanlı Keşkek Çorbası da var. 

Knorr Kemik İlik Suyu' nu ana caddemiz üstündeki yerel marketlerden biri olan Namlı Market' ten 20 TL civarı bir rakama almıştım. Alışveriş için gittiğimde tekrar alacağım, bu sefer çorba harici pilavda ve yemekte kullanacağım. Eminim onlara da ayrı bir lezzet verecektir. Ürünün cam kavanozda olması bir artı. İçerik güven verici. Kemik İlik Suyu' nun faydası da ortada. Yemeklere ayrı lezzet katma desen o zaten var. Gelişim çağındaki çocuklardan tutun da ileri yaşlardaki yetişkinlere kadar herkes bol bol tüketmeli bence.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım