Ada Rüzgarı Keçi Sütü Özlü El ve Vücut Kremi

Yaz mevsiminde sayfiye yerlere yaptığımız tatillerde, yöreye ait biblo ve mıknatıslı buzdolabı süsü gibi hediyelik eşyaların yanında bir de gıda ve kozmetik gibi yerel ürünleri de alıp deneyimlemeyi seviyorum. Bu yerel ürünlerden biri olan Ada Rüzgarı Keçi Sütü Özlü El ve Vücut Kremi' ni Gökçeada ziyaretimiz sırasında merkezde bulunan bir işletmeden almıştım.
Aslen İstanbul Beykozlu olan Kemalettin Yüce ve Nedret Yüce' nin 1990' lı yılların sonunda Gökçeada' da küçük bir zeytinyağı fabrikasıyla başlayan hikayeleri Ada Rüzgarı markasıyla devam eder. Gökçeada' nın yerel markalarından olan Ada Rüzgarı aslında bir kozmetik markası değil. Markanın, zeytinyağı, zeytin, bal, reçel, kahve, lokum, salça ve süt ürünleri çeşitliliğinin yanında bir de kolonya, doğal sabun, şampuan ve bakım kremleri gibi kişisel bakım üstüne kozmetik ürünleri de var.  
Ada Rüzgarı Keçi Sütü Özlü El ve Vücut Kremi' nin '' İçeriğinde bulunan yüksek nemlendirici ve ekstrakt sayesinde, dış etkenlerden dolayı yıpranan ve nem kaybına uğrayan cildi onarma, cildin ihtiyacı olan nemi karşılama, içeriğinde bulunan keçi sütü özü sayesinde cilde canlılık kazandırıp, ipeksi bir görünüşe sahip olmasına yardımcı olma '' özellikleri bulunuyor. 

100 ve 150 ml' lik 2 farklı ambalaja sahip kremin ambalajı üstünde hayvanlar üstünde test edilmediğini gösteren tavşan logosu bulunuyor. Kremin dermatolojik test edilip edilmediği ise belirtilmemiş. 
Kremin içeriğini incelediğimde, Keçi Sütü Özü ve bitkisel yağlardan elde edilen Cetearyl Alcohol haricinde kalan kısımda; Petrolatum ( petrol atık maddesi ), Paraffinum Liquidum ( petrolden elde edilen bir madde ), Ceteareth-20 ( petrol kaynaklı hammadde ), Sodium Polyacrylate ( kimyasal bileşen ), Phenoxyethanol ( sentetik koruyucu ) olduğunu görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Yerel ve zeytinyağı üretimi yapan bir markadan doğal içerikli bir krem beklerdim açıkçası. 

Kremin yukarıda fotoğrafta gördüğünüz üzere formlu bir yapısı var. Tüpün başlığından losyon şeklinde değil de böyle kalıplı çıkıyor. Kremin dağılımı, emilimi güzel. Hızlı bir şekilde emildikten sonra elde yağlı ve yapış yapış bir his bırakmıyor, cildi ipek gibi yumuşatıyor. Sanırım en beğendiğim özellikleri de bunlar oldu. Kremin kendine has hafif, hoş ve ferahlık hissi veren güzel bir kokusu var, bu koku uygulama sonrası da elde kendini bir süre hissettiriyor. Kremin nemlendirmesi ise orta karar. Yani aşırı derece kuruluk sorunu varsa bu krem yetersiz gelebilir.  Krem, normalden kuruya doğru olan ciltler için daha uygun olacaktır bence. Gökçeada merkezde bulunan Ada Rüzgarı adlı otantik mağazalarında ve kendi internet sitelerinde satışını bulabileceğiniz kremin fiyatı ise 28 TL.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım