Uludağ Herbal Kuşburnu Çekirdeği Yağı

Cilt bakımında, yüz temizleyici ürünlerden, bakım kremlerinden, peeling ve maske uygulamalarından olduğu kadar dönem dönem doğal içerikli bakım yağlarından da faydalanıyorum. Son olarak da Aromaterapik Yağlar konusunda oldukça fazla ürün çeşitliliğine sahip Uludağ Herbal' dan Kuşburnu Çekirdeği Yağı' nı kullandım.
Kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinden oldukça zahmetli bir şekilde elde edilen ve soğuk pres yöntemiyle çıkarılan Kuşburnu Yağı' nın sağlık üstünde olduğu kadar; doğal bir nemlendirici, yaşlanma karşıtı, kırışıklık oluşumunu azaltıcı, cilt tonunu eşitleyici, leke giderici, yara izlerini iyileştirici, hücre yenileyici, sıkılaştırıcı, çatlak ve selülit giderici özelliklerinden dolayı cilt üzerinde de oldukça fazla etkisi bulunuyor. 
Uludağ Herbal Kuşburnu Çekirdeği Yağı ise içeriğindeki Omega 3, Omega 6, Retinol, C Vitamini, E Vitamini, A Vitamini ve bolca bulunan Linoleik Asit sayesinde sebum dengesini bozmadan ve gözenekleri tıkamadan, cilt üstünde bir bariyer oluşturarak cildi nem kaybına karşı uzun süre koruyor ve bunu yaparken yağlı bir his bırakmıyor. Yağ, geceleri birkaç damla olacak şekilde temiz cilde masaj yaparak uygulanıyor.
Kuşburnu Çekirdeği Yağı' nın öncelikle 2 eksi özelliğini yazayım hemen; 1.' si, başlıktaki damlalık deliğinin darlığından dolayı yağ akışı zor olduğu için damlalığı komple çıkartıp avuç içime göz kararı dökerek kullanmak zorunda kaldım. 2.' si ise 10 ml' lik bu minnak boyu sadece 1 ay kullanabildim bu yüzden. ( Bu arada yağın 30 ve 50 ml' lik boyları da var. ) Doğal, tatlı ekşi ve meyvemsi aromatik bir kokuya sahip olan yağdan yaklaşık 10 damlaya denk gelecek miktar yüz ve boyun bölgem için yeterli oldu. Yağın emilimi ne hızlı ne yavaş. Emilir emilmez cildi nemlendiren ve yumuşacık yapan yağ ciltte ağırlık yapmıyor. 1 aylık kullanım bu yağın etkilerini görmek için çok kısa bir süre. Ama genel olarak cildi beslediğini, canlandırdığını yazabilirim. Uludağ Herbal Kuşburnu Çekirdeği Yağı' nın 10 ml' lik boyunun fiyatı  markanın kendi web sitesinde 17 TL civarı. Aromaterapik doğal yağ arayışında iseniz Uludağ Herbal sayfasındaki çeşitlere de bakabilirsiniz.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım