Avalon Organics Therapy Biotin B Kompleks Şampuan

Saç yapıma ve saçımın ihtiyacına yönelik şampuanlarda, son dönemlerde temiz içerikli ürünlere yer vermeye özen gösteriyorum. Yerli firmalarımızın olduğu kadar yabancı menşeli firmaların ürünlerini de ara ara deniyorum. Bunlardan sonuncusu da Avalon Organics markasının Biotin B Kompleks Kalınlaştırıcı Şampuan' ı oldu.
Saç, cilt ve vücut bakımı üzerine organik bileşenler içeren kişisel bakım ürünleri portföyü olan Amerika menşeli Avalon Organics markasının, ince telli saç tipleri için kalınlaşma sağlayan Biotin B-Kompleks Şampuan' ı, Biotin, Saw Palmetto ( cüce palmiye ), Quinoa Protein ( kinoa proteini ) ve E Vitamini içeren formülüyle, 
* İnce saç tellerinin kalınlaşmasına yardımcı oluyor.
* Saç büyümesini teşvik etmek için saç derisini uyarıyor.
* Tüm saç köklerini temizliyor ve besliyor.
* Saç tellerini güçlendiriyor.
Şampuan; *GMOS, Paraben, Sert Koruyucular, Sentetik Renkler / Kokular, Ftalatlar / Sülfatlar içermeyen formülüyle ön plana çıkarken **NSF / ANSI 305 sertifikalı ve ***EWG onaylı olması, Vegan olup hayvanlar üzerinde test edilmemesi, pH dengesi gibi özellikleri ve de  % 100 geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış şişesi ile de dikkat çekiyor. Tüm bunlara ilave olarak ürünün 414 ml' lik ebadı da benim ilgimi çekti. Hep yuvarlatılmış gramajlara aşina olduğumdan bu küsuratlı ebat merak uyandırdı bende. 
*     ( Genetically Modified Organism / Genetiği Değiştirilmiş Organizma )
**   ( Organik Bileşenler İçeren Kişisel Bakım Ürünleri / Amerikan Ulusal Standardı )
*** ( Environmental Working Group / Çevre Çalışma Grubu - Bağımsız Bir Sivil Toplum Kuruluşu )
Şampuanın, ambalaj üstünde yapılan açıklamasında özellikle içeriği ile ilgili bilgiler gerçekten güven veriyor. Bunların haricinde içeriği incelediğimde, Aloe Vera Yaprak Suyu, Sedir Yağı, Misket Limonu Yağı, Portakal Kabuğu Yağı, Limon Kabuğu Yağı, Greyfurt Kabuğu Yağı, Greyfurt Meyve Özü, Okaliptüs Yağı, Biberiye Yaprağı Yağı, Zencefil Kökü Yağı, Yulaf Çekirdeği Özü, Nergis Çiçeği Özü, Papatya Çiçeği Özü, Kinoa Tohumu, Havuç Kökü Özü, Avokado Meyve Özü, Ahududu Meyve Özü, Domates Meyve/Yaprak/Gövde Özü gibi çok zengin organik içerikler olduğunu gördüm. 

Şampuanın, ince ve cansız saçları hacimlendirip saç uzamasını desteklemesinin haricinde saç dökülmesini kontrol altına alma özelliği de varmış fakat kullandığım süre içinde saç dökülmesine yönelik olumlu bir gelişme gözlemlemedim ben. Şampuanın, başlık kısmının açılır kapanır kapak olması kullanımda kolaylık sağladı bana. Şişede ve uygulama sırasında saçlarımda fark edilir bir limon kokusu hissettim. Şampuan özellikle saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, ferahlatıcı bir etki yaratıyor, saç derisini uyarıyor ve saç kökündeki dolaşımı hızlandırıyor. Yoğun köpüren bir şampuan olmamasına rağmen saçı temizleme ve arındırmada oldukça başarılı. İnce telli saçlarımın yapısında kalınlaşma anlamında bir değişiklik olmadı ama verdiği hacmi sevdim. Buraya kadar şampuanın içerik, özellik ve gözlemlediğim etkileri gibi tüm özelliklerini çok beğendim. Hepsiburada, Trendyol, n11 gibi online alışveriş sitelerinde satışı olan şampuan ile ilgili yazabileceğim tek olumsuz şey 100-110 TL civarı olan fiyatı. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım