Aqua Di Polo 1987 Yıkanabilir Antibakteriyel Maske

2020 yılının mart ayı başında tanıştığımız ve yaşantımızı tamamen değiştiren Korona Virüs ( COVID-19 ) nedeniyle maskeler de hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Benim tercihim cerrahi maskelerden yana olsa da ihtiyaç olduğunda kullanmak üzere Aqua Di Polo 1987 Yıkanabilir Antibakteriyel Maske gibi özellikli ve kumaş yapılı maskeleri de elimin altında bulunduruyorum. 
Ürün performans/uygunluğu Uluslararası Ekoteks Laboratuvarı test sonuçlarına göre teyit edilmiş olan Aqua Di Polo Antibakteriyel Maske, Türk Standartları Enstitüsü tarafından TSE K 599 Maske kriterlerine uygun olarak üretilmiş. Maskenin deforme olmaması için karton tabakaya sabitlenmesi ve tek olarak kapalı poşetler içinde bulunması hijyen için önemli bir detay bence.
% 100 organik pamuktan üretilen ve lateks içermeyen Antibakteriyel Maske, su ve yağ itici WR kumaş teknolojisi özelliği ile 15 yıkamaya kadar dayanıklı yapılmış. Çift kat kumaş kullanılarak dikilen Maske, nefes alan FA Tech kumaşı sayesinde de ağız kokusunu hissettirmiyor ve terletmiyor.
Yetişkinlerin kullanımına uygun olan Maske, 1. sınıf kalitede ve standart ölçülerde. Maske ergonomik yapısı ile kulakları acıtmıyor. Doğada bozulabilen ve geri dönüştürülebilen maskenin bendeki lacivert renginin haricinde beyaz, siyah ve kırmızı renk seçenekleri de var. 
Maskenin belirtilen özelliklerinin haricinde, burun kısmının telli olup burun yapısına uygun olarak ayarlanabilme, körüklü kumaşı sayesinde çene altı hizasına kadar genişleyebilme ve tüylenme yapmadığından burun kanallarını tıkamama gibi özellikleri de var. Özelliklerindeki nefes almayı kolaylaştırma, terletmeme, ağız kokusunu hissettirmeme, kulakları acıtmama vaatlerini yerine getiren maske elde ve makinede ( 40-60° ) yıkanabiliyor ve de ütü yapılabiliyor. 
Buraya kadar maskenin yerine getirdiği vaatlerden ve beğendiğim özelliklerinden bahsettim. Ama beğenmediğim kısımlar da var tabi ki. Mesela maskenin piyasa satış fiyatının 75-90 TL arası rakamlarda olması ( indirimli olarak Trendyol ve Modanisa sayfalarında 30-45 TL arası rakamlara alınabiliyor ).Bir de tıbbi bir cihaz ve kişisel koruyucu bir ekipman olmayışı. Maskeyi, içinde 5 farklı ürün olan DeneBunu Exclusive kutusu sayesinde 50 TL gibi bir rakama almıştım. Ürünün orijinal satış fiyatından ve de koruyuculuk özelliğinin olmamasından dolayı, özellikle tek olarak almam sanırım. Maskeler bir süre daha hayatımızın bir parçası olacak gibi görünüyor ama buna ek, hijyen ve sosyal mesafeyi de alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor.
Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım