Missha Ölü Deri ve Çatlaklar İçin Soyulan Ayak Peeling Maskesi

Yüz, el ve vücut bakımına gösterdiğim ilgiyi ve özeni ayak bakımım için de göstermeye çalışıyorum. Ayak bakımı için, genelde evde kendim ayak törpüsü ile ölü derileri temizliyor ve kremlerle de ayaklarımı nemlendiriyorum. Bunların haricinde, Missha Wonder Foot Peeling Mask tek kullanımlık ayak maskesi ile de farklı bir bakım uygulaması yapmış oldum.
İlk kez duyanlar için Missha, 2001 yılında faaliyete başlamış bir Kore kozmetik markası. Ürün portföyünde makyaj, cilt bakım, vücut bakım, saç bakım ürünleri olan markanın Türkiye' de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun illerinde mağazaları bulunuyor. 
Missha Ölü Deri ve Çatlaklar İçin Soyulan Ayak Peeling Maskesi; Hidrolize Kolajen, Limon ve Elma Özleri ile daha yumuşak ve daha pürüzsüz görünen ayaklar için, sadece 30 dakikalık tek bir kullanımla, ölü deriden ve topuklardaki çatlaklardan 4-6 gün içinde kurtulmayı ve ayakları yumuşatmayı vaat ediyor.
50 ml.lik ambalaj içinde bir çift, bilek kısmı yapışkan bantla sabitlenebilen, içi solüsyon dolu tek kullanımlık maske var. Maske ambalajdan tek parça çıkıyor. Maskeyi yukarıdaki fotoğrafta tam ortadan geçen katlama yerinin yarım santim kadar altından kesip temiz ayaklarımıza giyiyoruz. Yapışkan bant kısmı ile bileklerimizi sarıp 30-45 dakika bekliyor, maskeyi çıkardıktan sonra da ayaklarımızı ılık suyla duruluyoruz. Ayakları duruladıktan sonra ölü derileri soymayıp, 4-6 gün sonra doğal olarak pul pul dökülmelerini bekliyoruz. Maskenin 4 hafta sonra tekrar kullanılması tavsiye ediliyor.
Maskenin içindeki sıvının biraz yapışkan bir yapısı var. Kokusunda hafif kimyasal/ilaç, hafif parfüm hissediliyor. Ambalajın çoğu açıklaması ve içeriği Korece yazıldığı için, içerik ile ilgili net bir bilgi edinemedim ben. Maske, tüm ayağı parmaktan bilek üstüne kavrayacak genişliğe sahip. Ayak bileğinin olduğu kısımdaki yapışkan bant, hava boşluklarını ve dışarı sızıntıyı önlüyor. İçindeki sıvı, parmak araları da dahil olmak üzere bileğe kadar olan tüm bölgeye temas ediyor. 30 dakika sonunda ilk izlenimim, neme doymuş ve yumuşamış ayaklar oluyor. Tırnak diplerindeki ölü deriyi yumuşatıp pedikür işlemindeki gibi etlerin alınmasını kolaylaştırıyor. Topuk çatlaklarındaki sert deriyi yumuşatıp soyulmaya hazır hale getiriyor. 
Maskenin asıl marifeti kullanım şeklinde de belirtildiği gibi, uygulandıktan birkaç gün sonra ortaya çıkıyor. Maskeyi uyguladıktan 3 gün sonra ayak tabanımda kısmi bir soyulma başladı. 4. gün sonunda yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi ayak tabanımın yarısı tamamen soyulup alttan yeni ve canlı deri çıktı. Bu arada fotoğrafta oldukça bakımsız, kurumuş, çatlamış görülen yerler maskenin marifeti. Deriyi önce kurutuyor, çatlatıyor, soyuyor ve sonra yer yer dökerek alttan sağlıklı derinin ortaya çıkmasını sağlıyor. 5. günde ise topuklardaki sert deride dökülme başladı. Yani anlayacağınız, maskeyi uygular uygulamaz değil de bir süre sonra ( deri yapısına göre bu süre kişiden kişiye değişebilir ) ve belirli bir süreç içinde oluyor soyulma ve dökülme. O yüzden bu sürede çorapla dolaşmanızı tavsiye ederim. Maskeyi uyguladıktan 6-7 gün sonra dökülme ve soyulma tamamen sona erdi bende. Topuklardaki yerel soyulmalar hariç ayak tabanlarımın ölü derisi tamamen yenilendi. Kalan parçaları da duş esnasında ayak törpüsü ile temizledim ben. Topuklardaki çatlaklar için birkaç kez daha kullanmak gerekiyor bence. Ayakların üstünde çok etkili olamasa bile, 30 dakikalık tek kullanımla ve harika bir performansla ölü derilerden tamamen temizlenmiş, sağlıklı, bakımlı görünen ayaklara kavuşmuş oldum. Missha internet sitesinde 69.90 TL satış fiyatı olan Missha Ölü Deri ve Çatlaklar İçin Soyulan Ayak Peeling Maskesi, bence yaza hazırlık için mutlaka değerlendirilmeli..
yeşimlehertelden