Dermokil Xtreme Sivilce, Siyah Nokta ve Ölü Hücrelere Karşı Kil Maskesi

Bakım maskelerini sever misiniz? Ben seviyorum ve çok istikrarlı kullanıcı olmasam da cilt yapıma uygun yüz maskelerini deniyorum zaman zaman. Karma ve akneye müsait cildim için en son kullandığım maske ise Dermokil Xtreme Sivilce, Siyah Nokta ve Ölü Hücrelere Karşı Kil Maskesi oldu.
'' Normal ciltler için hazırlanmış özel bir maske olan ve doğal katkılarla hazırlanmış bu üründe, etkileri kanıtlanmış kil bileşimleri kullanılmıştır. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde mat görünümü yok ederek cildi temizler ve cildin ihtiyacı olan nemi kısa sürede takviye eder. Doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlar '' şeklinde açıklama yapılmış maske ile ilgili ambalaj üstünde.
Dermatolojik ve mikrabiyolojik olarak test edilmiş, 15 ml.lik tek kullanımlık killi karışım içeren maske, temiz yüze göz ve çevresi haricinde ince bir  tabaka halinde tatbik ediliyor. Maske, yüze uygulandıktan 10 dakika sonra ılık su ile yıkanıp temizleniyor. Yüz kurulandıktan sonra da cilt tipine uygun nemlendirici sürülüyor. Uygulama, cilt ihtiyacına göre haftada 1-2 kez tekrarlanabiliyor.
İçinde kil, gliserin, susam yağı, mentol de bulunan maske, ince bir tabaka halinde uygulandığında kısa sürede kurumaya başlıyor. Maskenin kurumaya başlamasıyla beraber ciltte gerginleşme başlıyor ve serinletici etkisi cildi anında ferahlatıyor. Maske kuruduğunda ise yukarıda sağdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere yüz kaslarının hareket ettirilmesi sonucu çatlaklar oluşuyor ve dökülmeler oluyor. Kil maskelerinin genelinde olduğu gibi yüzden tamamen temizlenmesi biraz zahmetli maskenin. Yıkama sonrası cilt daha sağlıklı ve bakımlı görünüyor. Cildi yumuşacık yapan maske gözenekleri de açıyor. Tek kullanımda sivilceler üstünde bir etki gözlemlemek mümkün değil tabi ama siyah noktalar üstünde gözle görülür bir fark yaratıyor. 
yeşimlehertelden