Çayla İyi Giden Herşey

Geçtiğimiz ay Bendis İletişim davetiyle, İstanbul Anadolu Yakası, Bağdat Caddesi' nde Çayla' ya davetliydim. Biraz gecikmeli de olsa bu güzel mekan ile ilgili gözlemlerimi sizinle de paylaşmak istedim.
Eski müdavimlerinin Çaykur Çay Evi olarak da hatırlayacağı mekan, Çaykur' un isim hakkını kullanmaya devam ederek bir süredir Çayla ismiyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Türk çay kültürünü yaşatmak, yaygınlaştırmak ve çay geleneğimizi uluslararası düzeye taşımak misyonuyla yola çıkan mekan, Çayla' nın ilk mağazası olma özelliğini taşıyor.  
Çayla, franchise sistemiyle başta Türkiye olmak üzere, dünyanın en önemli merkezlerinde açılacak mağazalarıyla, geleneksel çay kültürümüz ve evrensel mağazacılık anlayışını birleştirerek, yepyeni bir çay evi konseptiyle, çay keyfini Türkiye' nin ve dünyanın dört bir yanına yaymayı hedefliyor.
Çayla' ya girdiğimde dikkatimi çeken ilk şey geniş ve ferah oturma alanları oldu. Mekanın hem dışarıda hem de içeride düzenli, nizami ve ferah bir alanı var.  Masalar ve sandalyeler arasındaki aralıklar, herkesin konforlu ve rahat edeceği şekilde konumlandırılmış.
Çayla, adıyla sıradan bir çay evi gibi görünebilir belki ama menüsü o kadar çeşitli ki..Sabah güne güzel bir kahvaltıyla başlayacağınız; öğle üzeri atıştırmalıklarınızı, salatanızı, ekmek üstü lezzetlerinizi alabileceğiniz; akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz; tatlı krizlerinizi giderebileceğiniz bol alternatifli bir menüye sahip Çayla.  
Söz konusu çay olunca haliyle de çok zengin bir çay menüsü var Çayla' da. Demleme Çay, Siyah Çay, Yeşil Çay, Özel Harman Rooibos Çayı, Beyaz Çay, Bitki ve Meyve Çayları, Sütlü Çay, Soğuk Çay çeşitlerinin yanı sıra Milkshake, Taze Hazırlanmış İçecek, Soft İçecek, Kahve çeşitleri de var içecek menüsünde.
Çayla' da içecek menüsü gibi yiyecek menüsü de bir hayli çeşitli. Ben ilk etapta Ekmek Üstü Lezzetler' den Akdeniz' in tadına baktım. Zeytin ezmesi, hafif beyaz peynir, çeri domates, roka, kapari ile zenginleştirilmiş Akdeniz hem hafif hem leziz bir başlangıç oldu. Ekmek Üstü Lezzetler' de Avokadolu, Şarküteri, Ton Balıklı, Füme Somonlu, Taze Mozzarella veya Çikolatalı Brioche seçenekleri de mevcut.
Ekmek Üstü Lezzetler' in haricinde Tost, Gözleme, Sandviç de atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz tabi.
Yemek olarak benim tercihim Tavuklu Sezar Salata ve ev yapımı Limonata' dan yana oldu. Yeşillik, kaşar rendesi ve sosuyla lezzetini, servisiyle de porsiyonun büyüklüğünü çok beğendim. Yiyecek menüsünde Salata gibi Pizza, Makarna, Köfte seçenekleri de değerlendirilmeli bence.
 Bu leziz yemeğin üstüne, bol köpüklü bir Türk Kahvesi' ne kim hayır diyebilir ki.. 
Bu güzel davet sayesinde hem güzel bir mekan daha tanımış ve lezzetlerini tatmış, hem de keyifli ve hoş sohbetli bir gün geçirmiş oldum. Ferah alanıyla rahat ettiğim, menüsüyle damağımda tadını bırakan Çayla, Bağdat Caddesi' nde sıkça uğrayacağım mekan olacak gibi..Siz de gelmek isterseniz iletişim bilgilerini aşağıya bırakıyorum..

Adres    : Göztepe Mah. Bağdat Cad. Palmiye Apt. No:225/1 Kadıköy/İstanbul
Telefon : 0216 350 0099


yeşimlehertelden