Her Alem Ocakbaşı

Etseverlere ve etin en lezzetlisi ocakbaşında pişer diyenlere, geçtiğimiz haftalarda sevgili HominiGırtlakGurme Jülide ve Yemelerdeİçmelerde Ceyhun davetiyle, eşsiz lezzetlerini deneme fırsatı bulduğum Her Alem Ocakbaşı mekan yazım ile geldim bugün. 
Adana' nın yerel lezzetlerini İstanbul' a taşıyan Her Alem Ocakbaşı 3 yıldır, Şişli / Mecidiyeköy' de hizmet veriyor. Mekanın, hem ocakbaşının olduğu iç kısımda hem de açılır tavana sahip bahçesinde oturma alanı var.
Her Alem Ocakbaşı' nın et menüsü bi harika ama ete eşlik eden mezeleri de en az etleri kadar harika. Davette ilk olarak meze menüsünden şalgam ve ayran eşliğinde; Zahter / Girit Ezmesi / Panço / Havuç Tarama / Cevizli Acılı Muhammara / Cevizli Kereviz Salata / Tablacı Salata / Hırvat Salata / Gavurdağ Salatası / Ezme / Adana İşi Lahmacun / Pişmiş Arpacık Soğan & Sarımsak / Patlıcan Söğürme ve Turşu gibi mezelerin tadına baktım. Şalgam ve baharatların Adana' dan, tulum peynirinin Erzincan' dan, turşunun Bursa Gemerek Köyü' nden temin edildiği mezelerin tadı birbirinden lezizdi.
Mezelerden sonra şöyle bir ocakbaşına geçeyim dedim. Ama bir 10 saniye kadar deneyimim olabildi sıcaktan, o da poz vermekle geçti zaten ..
Her Alem ekibi et menüsünden, Satır Kıyması Adana / Çöp Şiş / Ciğer Şiş / Buttan Tavuk Şiş / Kaskiden Kuzu Lokum hazırlamışlardı davet için. Ciğerle aram çocukluğumdan beri hiç iyi olmamıştır ne yazık ki. Fakat yiyen arkadaşlar çok leziz olduğunu söylediler. Etler yumuşacık, kullandıkları baharatlar ete farklı bir lezzet vermiş. Etin bu kadar leziz olmasının bir nedeni de kuzu etinin Çanakkale Biga' dan ve Balıkesir Gönen' den temin ediliyor olması. Menü bu kadarla sınırlı değil tabi ki. Pirzola / Kaburga / Külbastı / Küşleme (Fileto) / Yoğurtlu (Yaprak Etten) / Patlıcan Kebap / Adana Et Tava / Karışık Izgara / Pide / Dürüm ve Buttan Tavuk Şiş ile Yaprak Kanat da var ana menüde. 
Başlangıç için Çorba / Çiğ Köfte / Salata Çeşitlerini de es geçmemek lazım. Mekanın alkollü ve meşrubat çeşitlerinden oluşan içecek menüsü de oldukça geniş bir seçenek sunuyor misafirlerine.
Meze ve et menüsünden sonra üstüne şöyle damaklarda enfes bir tat bırakan, Maraş Dondurmalı Fıstıklı İrmik Helvası' nı özellikle tavsiye ediyorum. Dondurmanın Kahramanmaraş' tan geldiği bu tatlının haricinde tatlı menüsünde ayrıca Katmer / Künefe ve Kadayıf gibi leziz tatlılar da var.
Mekanın menü içeriğine ve fiyatlandırma bilgisine Her Alem Ocakbaşı web sayfasından ulaşabilirsiniz. Her Alem' de menüde bir de Fix Menü hazırlanmış misafirler için. Meze Kafası / Her Alem Klasik / Müdavim olarak isimlendirilmiş Fix Menü için de aşağıda yazdığım iletişim numaralarından bilgi alabilirsiniz.
Sevgili Jülide ve Ceyhun' un davetleriyle hem güzel bir mekan tanıyıp enfes lezzetlerini tatma fırsatı buldum hem de birbirinden değerli yeme, içme, gezi, yaşam yazarı ile birlikte güzel ve keyifli birgün geçirdim. Nazik davetleri için HominiGırtlakGurme Jülide' ye ve Yemelerdeİçmelerde Ceyhun' a; eksiksiz ve güler yüzlü hizmetleri için Her Alem Ocakbaşı ekibine teşekkür ederim. Lokasyon olarak Mecidiyeköy Ali Samiyen Durağı' na çok yakın olan Her Alem Ocakbaşı yeni ocakbaşınız olmaya aday kesinlikle..

Her Alem Ocakbaşı
Adres               :  Esentepe Mah. Oya Sk. No 2 / A 34394 Şişli / İstanbul
Telefon            : (0212) 211 03 04
Rezervasyon  : (0552) 555 03 04

yeşimlehertelden