Bloggerlar İle Hoş Geldin Ramazan Etkinliği

Hoşgeldin Şehr-i Ramazan...Herkesin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun..Bizler de geçtiğimiz hafta sevgili Sosyal Annem, Şafağın Dünyası ve Yasemin Kokulu Bir Hayat organizasyonuyla, Üsküdar / Bulgurlu' daki Mekan Közde Döner' de Bloggerlar İle Hoş Geldin Ramazan Etkinliği' nde Ramazan' a erken merhaba dedik. 
Etkinlikte, 2016 senesinden beri işletmenin başında bulunan Sayın Sinan Canayakın Beyefendi, Şafağın Dünyası Şafak, Marinden Tarifler Leyla, Beğendim Paylaştım Şerife, Emel' in Mutfağı Emel, Bendeniz Yeşimle Her Telden Yeşim, Yasemin Kokulu Bir Hayat Yasemin, Sosyal Annem Fatma ve İlknur' un Dünyası İlknur bir aradaydık.
Bulgurlu Metro İstasyonuna 2-3 dakika yürüme mesafesindeki yerinde 2015' ten beri hizmet veren Mekan Közde Döner' in 5. yaşını da kutladık bu etkinlikte.

Ünlü gurmelerin de lezzet testi ile onayladığı, İstanbul'un en lezzetli közde dönerini yapan Mekan' ın lezzet sırrı, Balıkesir yöresinin yerli besili danalarından helal kesim yöntemiyle elde edilen etin, tranç şekliyle alınıp, içine kıyma veya başka katkı maddesi koyulmadan terbiye edilmesi, kuyruk yağı yerine kuzu döşü kullanılması ve mutfakta 2 gün bekletildikten sonra köz ateşinde pişiriliyor olması.
Etkinlikte, mekanın menüsünde yer alan birbirinden leziz yiyecek ve içecekleri de tattık. Bunlardan ilki Edirne Bölgesi üzümlerinden 26 baharatla ekstra şeker katılmadan yapılan Kudret-i Hünkar şerbeti idi.
Kendi elde ettikleri kemik suyundan yaptıkları Süzme Mercimek Çorbası..
İç harcında kıyma kullanılmadan döner etiyle yapılan İçli Köfte..
Meşe odununda közde pişen Közde Döner ve bol köpüklü Susurluk Ayranı..
 Meşe odunu ile köz ateşinde pişirilen, yaprak döner etinden hazırlanan Beyti..
Meşe odununda köz ateşinde pişirilip bakır kapta servis edilen İskender..
Günlük taze süt ile mekanda günlük yapılan Fırın Sütlaç..
 Kadayıfın içine tuzsuz dil peyniri konarak hazırlanan Künefe..
Mekana özel olarak Emiroğlu Baklava tarafından odun ateşinde üretilen Fıstıklı Havuç Dilimi Baklava..
Tabi bunların hepsini ben yemedim, tabağıma tadımlık aldım her birinden. Sadece sütlaca bayıldığım için tamamen bitirdim. Tattıklarımın hepsi birbirinden lezzetli idi. Döner eti çok leziz, sütlaç ise favorim oldu.. 
Sayın Sinan Canayakın Beyefendi bizi hem kusursuz bir şekilde ağırladı hem de günün anısına bizlere içinde nar ekşisi olan ürünlerinden hediye etti. Etkinlikte bir de güzel ürünleriyle bizimle olan firmaların hediyeleri de vardı ama o sonraki yazıma kalsın artık. Bu arada Mekan Közde Döner' in hem lezzetli hem de bütçeye uygun Ramazan' a özel iftar menüsünü de paylaşayım sizinle..
Sevdiğim blogger arkadaşlarımla, daha önce de lezzetlerini tattığım Mekan Közde Döner' de yine keyifli ve güzel bir etkinlik oldu benim için. Ben öncelikle sevgili Fatma, Şafak ve Yasemin' e davetleri için, Sinan Bey ve Mekan Közde Döner ekibine kusursuz ev sahiplikleri, eksiksiz servisleri, güler yüzlü hizmetleri için..değerli firmalara hediyeleri için..blogger arkadaşlarıma da hoş sohbetleri için çok teşekkür ediyorum. Etkinliğe dair paylaşımlarımızı instagramda 
yeşimlehertelden