Fenerbahçe Parkı'na Nasıl Gidilir?

İstanbul'da yaşıyorsanız,dört bir yanınız betonarme yapılaşmayla çevriliyse;şehrin gürültüsünden,kalabalığından,kirliliğinden,karmaşasından uzaklaşmaya;ağaçlar ve yeşillikler içinde sakinliğin,sessizliğin keyfini çıkarmaya da o kadar özlem duyuyorsunuzdur demektir.Özellikle çocuklu aileyseniz onların da serbestçe çayırdan,çimenden faydalanmasını istemeniz de kaçınılmaz olur.İstanbul Anadolu Yakasında bulunan Fenerbahçe Parkı bu anlamda arada sırada kaçış noktalarımızdan biri oluyor bizim.
Bu kaçışlardan birini de geçtiğimiz aylarda yapmıştık.Ülker Stadyumu/Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi(Fenerbahçe Stadı)-Bağdat Caddesi Yolu'ndan Kalamış Fener Caddesi'ne sapıp takip eden cadde sonunda ulaştık Fenerbahçe Parkı'na..
Fakat buraya gelince en büyük sorun otopark sıkıntısıyla karşılaştık.Gelişimiz hafta sonu bir cumartesi günü olduğundan haliyle İspark'a ait otopark alanı hatta kaldırım kenarları bile doluydu.
Parkın kenarındaki yolu takiben Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri ve Fenerbahçe D/G İstasyon Komutanlığı'nı geçip yolun sonundan tekrar geri döndüğümüzde İspark otopark alanında birkaç araç çıkışı olduğunu görünce biz de arabayı buraya park ettik.
24 saat açık olan Kalamış İspark Turink Otoparkı araç giriş ücretleri aşağıdaki fotoğrafta var.Bu tarife 2016 senesi temmuz ayı sonunda yaptığımız ziyaretimize aittir onu da hatırlatayım hemen.
Okunamıyorsa diye tekrar yazayım ben tarifeyi:
.0-1 saat:6 TL
.1-2 saat:7 TL
.2-4 saat:9 TL
.4-8 saat:10 TL
.8-12 saat:12 TL
.12-18 saat:13 TL
.Gün Boyu:15 TL
Otopark deniz kenarında.Otoparkın hemen yanında da Romantika isimli bir restoran kafe var.Denize sıfır olan Romantika'ya daha önce birkaç kez gelmiştik ama bu sefer es geçtik.Burada düğün,nişan,nikah,kına,bebek kutlaması,doğum günü,davet gibi organizasyonlar da yapılıyor aynı zamanda,bu da aklınızın bir yerinde bulunsun.
Romantika restoran-kafenin olduğu alanda umumi bir tuvalet var,park içindeki tek umumi tuvalet burası sanırım.Bu da kalsın aklınızda...
Buradan Fenerbahçe Parkı'na geçiyoruz.Park yeşillik,çayır,çimen,ağaçlık bir yer.Çok güzel yürüyüş yolları var.
Parkın özellikle deniz kenarında olan banklı masaları piknik yapmak isteyenler için çok uygun.Termosunu,çayını,kahveni,yiyeceğini al,gel,otur,keyfini çıkar sessizliğin,sakinliğin,huzurun.
Parkın deniz tarafında deniz kenarına inen merdivenli bir yol var.''Yüksek koli basili oranı nedeniyle denize girmek tehlikelidir''diye uyarıcı bir afiş olduğu halde özellikle çocuk,genç,yaşlı erkekler ''Türk'e birşey olmaz'' misali yüzüp güneşleniyordu.

Parkın uç tarafına kadar yürüyüşümüzü yapınca burada belediye tarafından işletilen küçük bir büfe görüp kısa bir dinlenme,yeme-içme molası verdik.

Yeme içme anlamında çok fazla çeşit olmasa da atıştırmalık simit,kek,ev poğaçası,açma,sandviç,kurabiye,tost,dondurma gibi yiyecekler;çay,kahve,kola,meyve suyu,ayran,limonata,maden suyu,su gibi içecekler bulabilirsiniz.Fiyatlar gayet ekonomik.

Simidimizi,ev yapımı poğaçamızı,içeceklerimizi alıp hem dinlendik,hem açlığımızı geçiştirdik,hem de denizin ve doğanın keyfini çıkarttık.

Bu arada masamızın yanına gelen minnoş sevimli kedi yavrusu Egemen ve Derin'in oyun arkadaşı oldu.Simit,poğaça kırıntıları ve suyla kediyi de unutmadılar.. 
Mola bitti yürüyüşe devam.Park 360 derecelik bir yürüyüş alanına sahip.Bir taraftan başladığımız yürüyüş parkın diğer tarafında devam etti.Burada yürürken çimlerin,ağaçların,çiçeklerin kokusu,kuşların cıvıltısı eşlik etti bize.
Parkta yağlı boya orijinal tablolar yapıp satan bir sanatçıyla karşılaştık.Bir süre tabloları inceledik.Tabloların üstünde fiyatlar yazıyordu ama hiçbirinin fiyatı aklımda kalmadı maalesef.
Parkın belirli noktalarına konulan su ve mama kapları düşüncesi için Kadıköy Belediyesi'ni tebrik ediyorum bu arada.
Otoparka doğru yaklaştıkça Romantika'nın olduğu yerde bulunan dondurma büfesini Egemen ve Derin tekrar görünce dondurma almak ta kaçınılmaz oluyor tabi.İster külahta ister kapta..Yaz sıcağının vazgeçilmez serinleticisi...Kaymaklı,çikolatalı,mandalinalı,limonlu,karamelli,karadutlu,muzlu,antep fıstıklı,cappucinolu,sakızlı,kavunlu ve daha neler neler..
Dondurmaları aldık,otoparka doğru yürüyüşe devam ederken önümüze çıkan değişik objeleri de fotoğraflıyorum ben.Yahya Kemal'e ait Fenerbahçe şiiri,kullanılmayan içi çöplüğe dönüşmüş kapalı bir kuyu,park içinde çekim yapacaklara uyarılar bunlardan birkaçı oldu.Fenerbahçe Parkı yaz mevsiminde özellikle düğün,nişan ve özel çekimlerin yapıldığı bir yer olarak çok talep görüyor.Parkı yürüyüşümüz esnasında biz de bol bol bu çekimlere denk geldik.
Fenerbahçe Parkı gezimiz otoparka gelip çıkışta otopark ücretini ödemekle bitiyor bizim.


Ulaşım olarak Kadıköy'den FB1 Kadıköy-Fenerbahçe İETT otobüslerini kullanabileceğiniz gibi aşağıdaki yol haritasını takip ederek te gelebilirsiniz buraya.


İster eşiniz dostunuzla ister çocuklarınızla,ister yürüyüşe ister pikniğe gelin Fenerbahçe Parkı'na.Sonuçta sessiz,sakin,huzurlu,keyifli bir kaç saat geçirip yeşili ve maviyi bir arada göreceksiniz burada..