Adile Sultan Kasrı / Validebağ Restoran

Üsküdar ilçesine bağlı Altunizade/Validebağ semti sınırları içinde yer alan Adile Sultan Korusu ve koruya adını veren Adile Sultan Kasrı muhitimize yakın olduğundan daha önce defalarca gitmiştik.Bu ziyaretlere dair Hababam Sınıfı Müzesi , Kafe Hatıra , Sultan Piknik Kafe  yazılarımı okuyabilirsiniz. Son ziyaretimizi de aile dostlarımızla yine kasrın içinde bulunan Validebağ Restaurant' a yaptık.
Yemek saati restoran bölümünde de hafiften bir doluluk oluşmaya başlamıştı.Restoranın açık ve kapalı olmak üzere iki oturma alanı var.Biz dışarıda oturmayı tercih ettik.Eee temmuz sıcağında da akşam esintisiyle dışarıda,ağaçlar altında oturmak gibisi yok tabi..

Çeşitlilik anlamında hemen hemen her anlamda yiyecek-içecek var menüde.Fiyatlar orta yollu.Validebağ Restoran -Validebağ Öğretmenevi- diye de bilinir.O yüzden öğretmenlere ödemede indirim yapılıyor belirli oranda.Bizim de grupta bir öğretmenimiz olunca faydalanmış olduk indirimden..
Aşağıda Validebağ Restorana ait 2016 yılı menü ve fiyatları içeren fotoğraflar var.Fotoğrafların üstüne tıklayarak içeriği daha net görebilirsiniz.
Yemek seçimi konusunda hemen hemen aynı seçimleri yaptık biz.Ev yapımı mantı,karışık ızgara(baharatlanmış tavuk bonfile,dana antrikot,Adile Sultan köftesi,pilav,sivri biber domates,kızarmış dilim patates),Ali Nazik(köfte,közlenmiş patlıcan,süzme yoğurt,sos),göbek salata(göbek salata,mısır,limon,maydanoz,domates),patates kızartması siparişimiz oldu.Yukarıda yazdıklarım menüde ismini yazdığım yiyeceklerin açıklamalarıydı.Aşağıdaki fotoğraflar da bize sunuluş şekilleri.Mantıyı Egemen için istemiştik 2-3 kaşıktan sonrasını yemedi Egemen,ben de baktım tadına hamurunu,kıyma içindeki harcını beğenmedim.
Karışık ızgara ise et anlamında 4-5 parçadan oluşuyordu.Fiyatına göre sayıyı yetersiz,lezzeti orta kıvam bana göre.
Ali Nazik'i arkadaşım özellikle tavsiye etti ama ucundan tadına baktığım Ali Nazik bu şekilde benim ağız tadıma göre değil.
Göbek salata ise ellerindeki malzeme yetersizliğinden dolayı mevsim-göbek karışımı bir salata tarzı olarak geldi.Onların tadı her yerde standart zaten.
Yemeğimizi yedik,keyif çay kahvelerimizi de içtik,toplamda 5 çocuğun kasrın arkasındaki çocuk parkında gönlünü yaptık ve ayrıldık buradan.Validebağ Restorana 3 girişten ulaşabilirsiniz.Daha önceki Adile Sultan Kasrı ile ilgili paylaşımlarımda bahsetmiştim.Tekrar yazayım.
Aşağıda fotoğrafı olan giriş Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Validebağ Ek Hizmet Binası'nın olduğu taraf.
Aşağıdaki fotoğraf öğretmen evi girişine ait.Bu girişten girince direk çıkarsınız restorana.
Bu da İSKİ Üsküdar Şube Müdürlüğü tarafından geldiğinizde yolunuza çıkan ilk girişi.
Adile Sultan Kasrı içinde yer alan Validebağ Restoran'da yediğimiz akşam yemeği ile ilgili görüşlerimi zaten yazmıştım.Burası öğretmen evi statüsünde olduğu için öğretmenlere indirimleri var.Restoran büyük bir korunun içinde,yani doğal olarak bol yeşillik ve ağaçlık bir yer.Restoran haricinde Kafe Hatıra ve Sultan Piknik isminde iki tane de kafeterya bulunuyor bu alanda.Ayrıca herkesin,her yaşın sevgilisi ünlü Hababam Sınıfı Müzesi de kasır içinde yer alıyor.Yani gelmek için pek çok nedeniniz olabilir bence.İlgilenenlere ve merak edenlere duyurulur...

Ulaşım olarak:Üsküdar'da Üsküdar-Eminönü İskelesi'nin önünden kalkan Acıbadem'e giden mavi minübüslere veya -6- Üsküdar-Bulgurlu-Küçük Çamlıca otobüsüne bindiğinizde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Validebağ Ek Hizmet Binası'nın bulunduğu yerde kasır girişinde ineceksiniz.Buradan kasrın olduğu yere kadar ağaçlıklı uzun bir yürüyüş yolu var ama merak etmeyin yön tabelaları sizi kasra getirecektir.Yine Üsküdar'dan -12C- eski adı Polis Hastanesi yeni adı Üsküdar Devlet Hastanesi otobüsüne ya da -11T- Üsküdar-Türkiş Blokları otobüsüne binerseniz Adile Sultan Kasrı durağında ineceksiniz yalnız bu öğretmen evi tarafındaki giriş,diğer girişle karıştırmayın.Kadıköy'den yine -12C- ile aynı son durağı paylaşan -14C- Kadıköy-Üsküdar Devlet Hastanesi otobüsüne,Kadıköy-Üsküdar Devlet Hastanesi ya da Kadıköy-Ümraniye hattı mavi minibüslerine binerek Adile Sultan Kasrı durağında inebilirsiniz buraya gelmek için.

Adile Sultan Kasrı,Validebağ Restoran
Adres: Tophanelioğlu Caddesi. No:19 Altunizade/Üsküdar
Telefon: 0216 325 64 44 - 0216 339 29 03