Pupa Beach - Perşembe/Ordu

Hırçın Karadeniz'in sakin limanı Perşembe 2012 senesinde CittaSlow (Sakin Şehir) unvanını almasıyla ekonomik, turizm, kültürel yatırımlarıyla daha bir gelişmeye başladı. Biz de bu gelişmeden yana nasibimizi alıp, 2010 senesi yaz sezonunda hizmete giren Pupa Beach'i, 2015 senesi eylül ayı başı gibi ziyaret etmiştik. Perşembe'den Ordu istikametine giden sahil karayolunun Efirli mevkiinde, yolun sol tarafında yer alıyor Pupa Beach.
Pupa, plaj, restoran, kafe ve açık hava düğün salonu hizmetleri veren bir işletme. Yeşillikler içindeki tesise ilk girişte sağlı-sollu kapalı oturma alan, biraz ilerisinde de yine sağlı-sollu açık oturma alan bölümleri var. Tesisin hemen girişinde büyük bir alanda kendi otoparkı yer alıyor.
Sağ taraftaki açık alan oturma yerlerinin yanında, çocuklu aileler de düşünülerek küçük bir oyun parkının olması hoşuma gitti. Bu kısımda ayrıca ahşap kulübeler içinde oturma alanları, soyunma kabinleri ve tuvalet bulunuyor.
Tesise giriş yaptığımız gün hafta sonu ve pazar olmasına rağmen sakinlik ve tenhalık hakimdi plajda. Kumsalı ince kum olan plajda, şezlonglar, tahta platform üstünde armut minderler gibi farklı oturma alternatifleri var. Değişik oturma bölümlerinin olmasını da beğendim ben. Egemen'in nedense kumlarla arası fazla iyi olmadığından kumsalı es geçip ahşap iskeledeki şezlongların olduğu yere gittik. Burada dikkatimi çeken, kumsaldaki şezlonglarda minderlerin olmayışı, güneşlenenlerin plaj havlularını serip o şekilde kullandığı oldu. Ama ahşap iskeledeki şezlongların tamamı minderliydi.
Pupa Beach'in olduğu plaj aslında uzun bir sahile sahip. Ama tesisin kullandığı alan belli bir bölgeyi kaplıyor. Kalan kısımlar özel işletme ya da müstakil ev sahiplerinin kullanımı için olsa gerek diye düşünüyorum ben. 
Karadeniz'den asla bir Akdeniz ya da Ege Denizi berraklığı ve maviliği beklemeyin, çünkü siyah-gri-altın sarısı karışımı olan kumları, mavi-siyah-griye çalan bulanık bir denizi vardır Karadeniz'in. Havanın güzel, güneşli, açık olduğu zamanlarda nispeten daha sakin ve dalgasızdır bir de denizi. Bizim de şansımıza hava güzel, denizi dalgasızdı. Pupa Beach'in denizi sığ, ahşap iskelenin yarısında boy yapıyor neredeyse.
Şezlonglarımıza yerleşince, bize buraya ait üstünde numara olan bir kart verdiler. Yediğimiz, içtiğimiz her şey bu kart numarasına işleniyormuş. Tesisten ayrılacağımız zaman da yine bu kart numarasıyla ödeme yapıyormuşuz. Sabah kahvaltımızı Perşembe'de başka bir mekanda yapmıştık, gelişimiz öğle saatini buldu. O yüzden karı-koca şöyle şezlonglarımıza kurulup, ayaklarımızı Karadeniz'e doğru uzatarak birer Türk Kahvesi söyledik kendimize. Plajın sakinliği, Karadeniz'in güzelliği eşliğinde yudumladık kahvelerimizi.
Öğleden sonra ise hafiften acıkma belirtileri başlayınca menüyü isteyip siparişlerimizi verdik. Bizim öğle atıştırmalığımız çocukların çok sevdiği pilav, patates kızartması, yeşillik eşliğinde ızgara köfte porsiyon ve patates kızartması oldu. Bir de buralarda patates kızartmasına patates cipsi deniliyor onu da unutmadan yazayım hemen.

Pupa Beach 2024 senesi menüsü ve fiyatları
- Kahvaltı tabağı (350 TL), serpme kahvaltı (2 kişilik 750 TL), kahvaltılıklar (omlet, menemen, muhlama 125-225 TL arası)
- Tost (150 TL), hamburger (240 TL), soğuk sandviç (175 TL), ekmek içi köfte/tavuk (200 TL)
- Tavuk çeşitleri (ızgara tavuk, tavuk şiş, tavuk sote, şinitzel, soya soslu tavuk, kanat ızgara 275-320 TL arası)
- Kırmızı et çeşitleri (ızgara köfte, et sote, sac kavurma, çoban kavurma, biftek, et şiş, kuzu ızgara, karışık ızgara, bonfile 325-550 TL arası)
- Salata çeşitleri (160-225 TL arası)
- Yöresel yemek çeşitleri (tırmıt, mıhlama, gaygana, melocan, galdirik, pancar diblesi, fasülye diblesi, bezelye gaygana 125-160 TL arası)
- Ara sıcak/aperatif çeşitleri (cips, sigara böreği, soğan halkası, paçanga böreği, ızgara hellim, sosis tabağı, karides, midye tava, midye sote 80-425 TL arası)
- Tatlı çeşitleri (150-175 TL arası)
- Sıcak içecekler (çay, kahve, Türk Kahvesi, espresso, cappucchino, sıcak çikolata 25-95 TL arası)
- Soğuk içecekler (su, maden suyu, ayran, gazlı içecekler, meyve suları, şalgam suyu, limonata, soğuk kahve, sıkma meyve suları 25-110 TL arası)
- Alkollü içecekler (bira, rakı, şarap, tekila, cin, viski, votka 150-2250 TL arası)
* Menü içeriği ve fiyat bilgisi 2024 senesi haziran ayına aittir. Menü içeriğinde ve fiyatlarda değişiklik olabilir. Güncel bilgi için işletmeden bilgi alabilirsiniz. 
Yazımın başında belirttiğim gibi, Karadeniz'in denizinden bir Akdeniz-Ege Denizi beklentiniz olmasın, deniz ve hava günündeyse eğer keyfini çıkartabilirsiniz. O gün deniz ve hava gününde olduğundan biz plajın, denizin, sakinliğin, huzurun ve Karadeniz manzarasının tadını çıkarttık bolca. Pupa Beach'te plajda ve iskelede bulunan şezlongların ücretleri farklı. Giriş ücretine otopark, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabinleri dahil. Telefonda bilgi aldığım görevli çocuklar için bir yaş sınırlaması belirtmedi ama şezlong kullanımı olursa ücret alındığını söyledi, bu konuda net bilgiyi aşağıdaki iletişim numarasından öğrenebilirsiniz. Plajda bulunduğumuz süre içinde servis, hizmet, genel kullanım alanlarının temizliği gibi konularda herhangi bir olumsuzluk çarpmadı gözüme. 

Pupa Beach
Adres: Efirli Mahallesi No:43 Perşembe / ORDU
Telefon: 0452 522 33 55