Belde Otel Ordu

Ordu girişindeki Kiraz Limanı'nda Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanda yer alan Belde Otel, çıktığı iddia edilen bir yangınla yıkılıp yerine 3 bloklu ve 280 konutlu ''Belde Evler'' inşa edilmiş, alınan mahkeme kararı ile yıkımı gerçekleşen Belde Evler'in bulunduğu alan Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri adıyla 2023 yılında halkın kullanımına açılmıştır. Yıkılan bu açık alan, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çocuk parkları, oturma alanları, seyir terası ve konser alanı olarak düzenlenmiştir. 

Tüm sahil şeridi boyunca denize girmek için plajlar olsa da, 2014 senesinde yaptığımız Ordu seyahatimizde değişiklik olsun diye gitmiştik Belde Otel'in havuzuna. 1990 yılında yapılan Belde Otel, Ordu merkeze 1 km mesafede bulunuyordu. 4 yıldız işletmesine sahip otelde 88 oda vardı. Konaklama sistemi oda ve kahvaltı şeklinde, kahvaltı harici tüm yiyecekler, içecekler ücretliydi. Otelde buhar odası, oyun salonu, otopark, şok havuzu, sauna, açık havuz, hamam, kondisyon merkezi, toplantı salonu, çamaşırhane hizmetleri vardı. Otel, düğün, sünnet, doğum günü, konser, özel toplantı gibi organizasyonlar için de kullanılıyordu.

Belde Otel denize sıfır konumda olmasına rağmen kumsalı kayalık ve denizi yosunlu olduğundan denize girmek mümkün olmuyordu ama onun yerine Karadeniz manzarası eşliğinde yüzebileceğiniz ve güneşlenebileceğiniz yetişkinler için yarı olimpik bir havuzu bir de çocuk havuzu bulunuyordu. Bir yanda Karadeniz, bir yanda ağaçlık tepelikler, bir yanda deniz kokusu, bir yanda orman kokusu.
Otelde havuzu kullanan misafirler için yemek anlamında restoran ve kafe bölümü vardı. Biz restoran kısmında değil havuz başındaki kafede atıştırmalık olarak yemiştik yemeğimizi. Havuz barda bulunan kafe bölümünde Ordu'ya özel büyük tost ekmeğiyle yapılan Ordu Tostu, makarna, pizza, burger, patates kızartması gibi yiyecekler, çay, kahve, kola, meyve suyu gibi içecekler ve aynı zamanda alkollü içecekler servis ediliyordu.

Son gittiğimiz gün, hava açmadığı ve güneş kendini çok göstermediği için havuz kapanana kadar kalmamıştık. Biraz Karadeniz'i seyretmiş, biraz manzaraya karşı fotoğraf çektirmiştik. Hava kapalı ve bulutlu olunca Karadeniz'de ismi gibi karaya bürünmüştü sanki.

Belde Otel konaklama ve havuz hizmetinin dışında bölgenin turizmine de katkıda bulunuyordu. Yıkılmasına ve yerine konut yapılmasına üzülmüştüm öğrenince. Sahili kapatan konutların yıkılıp sosyal tesis olarak halkın kullanımına açılmasına sevindim doğrusu.