Osman Pazarlama - Film

Ne yalan söyleyeyim, Şahan Gökbakar'ın filmlerinden fazla haz almam aslında. Şimdiye kadar yapmış olduğu ''Recep İvedik'' serilerini ve ''Celal ile Ceren'' filmini de izlemiş biri olarak çok da kahkahalarla, keyifle izlediğim filmlerdi diyemeyeceğim. Şahan Gökbakar'ın senaristliğini, yapımcılığını ve baş rolünü üstlendiği Osman Pazarlama'yı da kahkahalarla güleceğim beklentisiyle almamıştım.

Osman Pazarlama 2016 yılı şubat ayında vizyona girmişti. 1 saat 54 dakika süren filmin oyuncu kadrosu şu şekilde: Şahan Gökbakar (Osman Şaşmaz), Selim Akgül (Erkan), Esra Balıkçı (Serap), Yurtşen Fidan (Methiye), Gizem İnceoğlu (Sunucu), Liberat Niyoyandika (Embamba), Tahsin Tonkuş (Saffet), Feriştah Senem Yıldırım (Songül), Tahsin Yıldırım (Rıza), Şükran Çağman (Adile) ve misafir oyuncular Dr. Aytuğ Kolankaya, Demet Akalın, Okan Kurt.
Filmin konusu: Virane bir hangardan bozma iş yerinde, uzak doğudan getirdiği ve kendi ürettiği birbirinden ilginç ürünlerin pazarlamasını ve satışını yapmaya çalışan Osman Şaşmaz'ın, beş parası olmadığı halde en büyük hedefi mahalleden sevdiği, gözü yüksekte, parada pulda olan ve kendisinde gönlü olmayan Serap ile evlenebilmektir. Fakat Serap'ın babası işsiz, güçsüz, beş parasız Osman'a kızını vermek istemez.

İş hayatında en büyük destekçileri, yardımcısı Erkan ve içten içe Osman'ı seven aile dostlarının kızı Songül'dür. Songül'ü Osman'ın annesi de beğenmekte ve gelin olarak istemektedir ama Osman oralı değildir.

Osman sevdiği kızla evlenebilmek için pes etmez, köşeyi dönmek için her fırsatı değerlendirir. Pazarlamasını ve satışını yaptığı ürünlerin bedava reklamını yapabilmek için televizyondaki bütün yapımlara bazen hasta, bazen yarışmacı bazen de mağdur sıfatıyla katılır. Program esnasında da yanında getirdiği ürünleri arada tanıtır.

Bu da yetmez özel gecelere gider. Bu gecelerden birinde, ünlü şarkıcı Demet Akalın'a ve zengin iş adamlarına kendisine ortak olmaları için teklifler götürür. Ama bu birbirinden enteresan ürünler hiç kimsenin ilgisini çekmez.
Bu arada, sevdiği kız Serap zengin bir iş adamının oğluyla beraber olmaya başlar. Bunu ofisindeki kameradan izleyen Osman, Erkan'ın yardımıyla Serap'ı kaçırmaya karar verir. Fakat Serap diye annesini kaçırınca kendilerini karakolda bulurlar. Serap'ın o gün sözleneceği haberine, polislere dil dökerek karakoldan çıkan Osman bu sözün olmasına engel olmak ister ama geç kalmıştır.

Beş parasız olması, ürünlerinin elinde kalması bir yana bir de sevdiği kız başkasının olmuştur. Songül bu zor gününde de Osman'ın yanındadır. Tüm birikimini Osman'a getirir ama Osman bunu kabul etmez. Songül son bir umut elemanı Erkan'a tüm birikimini bırakır ve giderken Erkan'a parlak bir fikir bırakır farkında olmadan. Bu fikir insanların duygularını ifade eden HİS BANT adlı bir icattır.
Osman kendinden habersiz yapılan bu icadın da bir işe yaramayacağı düşüncesiyle iş yerini kapatmaya karar verir. Fakat aniden çalan kapısı tüm fikrini değiştirmesine neden olur. Erkan'ın his bandı Demet Akalın'a tanıtım olarak hediye göndermesiyle bir gecede popüler olmuştur. Artık her yerde bir his bant çılgınlığı yaşanıyordur. Osman köşeyi dönebilecek mi? Sevdiği kıza kavuşabilecek mi? sorularının cevabı filmin sonunda.

Filmi beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Her zaman ki gibi argolu, belden aşağı esprili, küfürlü bir Şahan Gökbakar filmi olmuş yine. Ailece, çocuklarla izlenmesini tavsiye etmiyorum. Bu film, komedi filmi diye lanse edilmesine rağmen kahkaha atmayı bırak güldüğümü bile hatırlamıyorum ben.