Ceren Restoran - Perşembe

İstanbul'dan Perşembe'ye her gelişimde muhakkak uğradığım yerlerden biridir Ceren Restoran. Perşembe sahilde, denize sıfır bu restorana özellikle kahvaltısı için uğrarım. Bildiğimiz klasik kahvaltılıkların yanında bir de kahvaltılık yöresel ürünler de servis edilir kahvaltıda. 

Perşembe Ceren Restoran, 1988 yılında Ceren Çiçekçilik ve Fotoğrafçılık bünyesinde, Düz Mahalle Atatürk Bulvarı kenarında hizmet vermeye başlamış ilk olarak. 2010 yılında da bugünkü denize nazır yerine taşınarak hizmete devam etmiş. Mekan restoran hizmeti haricinde, kına, nişan, düğün, sünnet, firma toplantıları, mezuniyet balosu gibi çok çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Restoranın, Nazende Salonu ve Ceren Yalı Salonu olmak üzere iki kapalı, Ceren Erdemli Bahçe olmak üzere bir adet açık alanı var. Yaz mevsimi Ceren Restoran'ın düğün törenleri bakımından en yoğun olduğu dönem. Özellikle bu açık alanda kır düğünü havasında yapılan düğünler çok revaçta. Perşembe'de bu ihtiyaçlara yönelik birkaç mekan daha olsa da Ceren Restoran hem konumu hem de ferah bir alana sahip olmasından dolayı biraz daha öne çıkıyor. 
Biz havanın güzel, açık ve güneşli olmasından istifade ederek dışarıdaki açık alana geçtik. Deniz kenarına, çimlerin üstüne kurulu masalarda, Karadeniz'in eşsiz güzelliğini seyre dalıyor insan. Restoranda bir zamanlar pazar günleri açık büfe kahvaltı oluyordu fakat korona virüs döneminden sonra tüm restoranlarda olduğu gibi burada da hijyenik nedenlerden dolayı artık serpme kahvaltı servis ediliyor her gün. 

Karadeniz'in olmazsa olmazı yöresel lezzetleri, kara lahana kavurması, pancar diblesi, tirmit, kara lahana diblesi, melocan (melevcen de denir burada), fasulye turşusu kavurması ve şu an adını hatırlayamadığım lezzetler. Yöresel lezzetler annemin yaptığı kadar olmasa da başarılı diyebilirim.
Ceren Restoran 2024 Senesi Menü İçeriği ve Fiyatı
Ceren Restoran menüsü, kafe ve restoran olarak oldukça fazla alternatife sahip. Menüde serpme kahvaltı haricinde (iki kişilik 590 TL) kahvaltılıklar (melemen, sahanda yumurta ''70-180 TL arası''), yöresel lezzetler (sakarca, tirmit, melocan, turşu, kuymak, yağlaç ''85-140 TL arası''), makarna çeşitleri (120-200 TL arası), çorba çeşitleri (55-100 TL arası), beyaz et çeşitleri (255-280 TL arası), kırmızı et çeşitleri (275-550 TL arası), ara sıcaklar (soğan/patates kroket, paçanga/sigara böreği, patates/sosis tava, patates cipsi ''85-140 TL arası''), salata çeşitleri (100-250 TL arası), pide çeşitleri (140-235 TL arası), lahmacun (60 TL), pizza (160 TL), hamburger (130 TL), tost çeşitleri (110-150 TL arası), tatlı çeşitleri (75-125 TL arası) ve içecekler (kutu içecekler, ayran, limonata, şalgam suyu, kahve, sıcak çikolata, salep, bitki çayı ''40 TL'') var. Menü ve fiyat bilgisi Ceren Restoran internet sayfasından alınmıştır. Güncel menü ve fiyat bilgisi için işletmeden bilgi alınız. Serpme kahvaltı fiyatı İstanbul'a göre oldukça uygun fakat buranın yerel halkının gelir ortalamasına göre biraz yüksek. 

Oturduğumuz masanın bir tarafı hırçın Karadeniz'e bir tarafı da Kordon Tepe mesire alanına bakıyor. Önümüz deniz, arkamız tepe, açık hava, bol oksijen, çayır, çimen, sakinlik, sessizlik ve huzur. Kahvaltı sonrası Türk Kahvesi olmazsa olmaz benim için. Karnımız doydu, keyfimiz oldu, açık hava içimize doldu ve restorandan ayrılık zamanı artık. Perşembe'de restoran, kafe olarak gidilebilecek farklı mekanlar da var tabi ki ama Ceren Restoran denize sıfır konumu, alanının genişliği, kendine ait otoparkının olması, kafe/restoran/davet hizmetleri vermesi gibi özelliklerinden dolayı benzerlerinden ayrılıyor. 

Ceren Restoran
Adres: Düz Mahalle Atatürk Bulvarı No: 277 Perşembe / Ordu
Telefon: 0452 517 22 00