Ulupınar - Kemer

2007 senesi Kemer tatili sırasında uğradığımız bu doğal soğuk hava deposu muhteşem güzelliği görmesek olmazdı. Antalya'ya ortalama 70 km, Kemer'e ise yine ortalama 25 km uzaklıkta, Tekirova'yla Çıralı tatil beldeleri arasında yer alan Ulupınar, adını Toros Dağları'nın eteklerinden doğan Ulupınar Çayı'ndan ve buz gibi akan doğal kaynak sularından almış.
Ulupınar'ın en büyük özelliği, Toroslar'dan gelen ve yazın dahi buz gibi olan suyu, bölgeye kurulan balık çiftlikleri ve çayın üstüne kurulan restoranlarıdır. Burada akan su pırıl pırıl, tertemiz, berrak olmasıyla beraber Çıralı ve birkaç bölge köyünün de içme suyunu karşılıyor aynı zamanda.
Bu bölgedeki doğal bitki örtüsü, koca ağaçlar, buz gibi akan su, mini şelaleler yaz sıcağında bile doğal klima vazifesi görüyor. Muhteşem bir manzara, bol oksijen, sakinlik ve huzur hakim burada.
Toroslardan gelen bu buz gibi suyun üstünde ve dere kenarında çok sayıda restoran var. Özellikle dere içine kurulu otantik sedirlerde, çardaklarda atmosferin güzelliğini yaşamak ayrı keyif. Bölge bu özelliklerinden dolayı çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yeri. Restoranlarda her damak zevkine uygun yemek çeşidi var ama sabah verilen köy kahvaltısı, tandır, kuzu çevirme, kaburga dolması, alabalık çok meşhur. Restoranların yemek menüsünde bunların yanında genelde meze, salata, deniz ürünleri, balık, kırmızı-beyaz et çeşitleri, ızgara, ara sıcak, tatlı, meyve, soğuk-sıcak-alkollü-alkolsüz içecekler de oluyor. Fiyatlar ise ortalamanın biraz üstü. Menü restorana göre, fiyat da dere içinde ya da dere kenarında olma özelliğine göre değişiklik gösterebiliyor.
Burada bulunan restoranların birçoğunda alabalık havuzu var. Birçoğunda da balıklar dere içinde serbestçe dolaşıyor. Restoranlarda bu anlamda kendi balığını kendin tut şeklinde hizmet de mevcut. Tuttuğunuz balığı ister yağda, ister ızgarada, ister kiremitte hazırlatın, orası sizin damak zevkinize kalmış artık.
Bölgedeki restoranların çoğuna tur firmaları tarafından, balık tutma ve piknik turu organizasyonları düzenleniyor. Ayrıca buradaki birçok restoranda ağaçların üzerinde hazırlanmış parkurlardan oluşan macera park alanları, çocuk oyun alanları gibi aktiviteler ve otopark alanı da bulunuyor. 
Yaz mevsiminde Kemer'de bunaltıcı sıcaklara alternatif bu soğuk su diyarına gelip, doğal serinletici klimadan istifade etmek, yeşilin ağaçlar ve dereyle bir bütün olduğu oksijen deposunu içinize çekmek, manzaranın seyrine doymak ve sakin, huzurlu, keyifli bir gün geçirmek isterseniz Ulupınar'ı da gidilmesi gereken yerler listenize ekleyebilirsiniz.