Simit Sarayı

2002 senesinde çığ gibi büyüyen, hemen hemen her semtte farklı isimlerle açılan simit kafelerin en bilineni, en popüleridir Simit Sarayı. Açıldığı ilk yıllar sadece simit servisi edilen bir dükkandan şu an Türkiye genelinde hatta dünyanın farklı noktalarında da hizmet veren bir marka haline gelen Simit Sarayı, yepyeni ürünlerle, farklı tatlarla, atıştırmalık ve doyumluk lezzetlerle ürün seçeneklerini arttırarak büyümeye devam ediyor.

Simit Sarayı ilk dükkanını Mecidiyeköy'de 2002 senesinde açtıktan sonra, 2 sene gibi kısa bir sürede sadece İstanbul genelinde mağaza sayısını 18'e çıkardı. 2005 senesinde, TÜBİTAK onaylı, dünyanın ilk Simit Fabrikası'nı açtıktan sonra 2007 senesinde de franchise (marka kiralama/üyelik) sistemine geçerek mağaza sayısını artırdı. Yurtdışındaki ilk mağazasını 2010 senesinde Hollanda'da açan Simit Sarayı, Suudi Arabistan, Amerika, İngiltere, Ürdün, Sırbistan, Irak, Lübnan, Slovenya, Cezayir, Fas, Tunus, Bahreyn, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Belçika, İsveç, Özbekistan, Azerbaycan mağazaları ile yurtdışı yatırımlarını devam ettirdi. 
Simit Sarayı'nın Türkiye'nin farklı illerinde çok sayıda mağazası olmakla birlikte sadece İstanbul'da bulunan mağaza sayısı 100'ü geçmiş durumda (2024 senesi itibariyle). Simit Sarayı, ürünlerini ve menüsünü daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla yeni Simit Sarayı noktalarını, alışveriş merkezleri, metro istasyonları, işlek caddeler, benzin istasyonları ve üniversite kampüslerinde açmaya devam ediyor.

2019 senesinde faaliyete geçirdiği Simit Sarayı Mobil Uygulaması ile, uygulamayı indiren Türkiye'deki müşterilerine hoş geldin, biriktirme ve doğum günü kampanyaları, ilk indirmeye özel ücretsiz limonata, Americano veya Türk kahvesi ikramından, 5. küçük çaya 6. çay hediyesi, doğum günlerine özel muffin kampanyası gibi hizmetler sunmaya başladı.
Dondurulmuş unlu mamuller, dondurulmuş ekmek ve ekmek çeşitleri, dondurulmuş pasta, dondurulmuş meyveli şurup, dondurma, hafif fırıncılık ürünleri (tatlı-tuzlu kurabiye çeşitleri, galeta, gevrek, kraker çeşitleri) üretimi, depolanması, satışı, tasarımı ve geliştirilmesi faaliyetleri sürdüren Simit Sarayı'nın bu lezzet yolculuğu, günümüzde dünya çapında 25 ülkede bulunan modern kafe konseptine sahip mağazalarında devam ediyor. 
Simit Sarayı mağazalarında yıllardır beğenerek tüketilen simit, çıtır kalem böreği, tepsi böreği gibi lezzetler, en büyük zincir mağazalarda yerini aldı, donmuş ürün kategorisinde müşterilerin beğenisine sunuldu.

Simit Sarayı'nın menüsünde çeşit çeşit simitler, kahvaltı, poğaça, açma, börek, çörek, sandviç, tost, burger, dürüm, pizza, makarna, tatlı, dondurma, içecek gibi alternatifler bulunuyor.