Ring Beach Hotel - Kemer

Kemer'de 2007, 2011 ve 2015 senelerinde 3 kere tatil yapma fırsatımız oldu ve her gidişimizde farklı konaklama yerlerinde kaldık. Genelde bu konaklama yerlerini önceden araştırır, rezervasyonumuzu yaptırırdık. 2011 senesinde yaptığımız tatilde konakladığımız Ring Beach Hotel bir istisna oldu ve oteli Kemer'e geldiğimiz gün hasbel kader bulduk. Önceden otel araştırması yapmadığımızdan Kemer'e geldiğimizde birçok otelle görüşme yaptık. Beğenmediğimiz, boş odası olmayan, fiyatı yüksek birçok oteli elemiş ve denize sıfır, her şey dahil konaklama, çocuk havuzu ve parkı olması nedeniyle Ring Beach Hotel'de karar kılmıştık. 

Bizim konakladığımız tarihten beri üstünden çok uzun yıl geçti tabi, hotel 2016 sezonunda kapalıydı, sonra tekrar faaliyete geçti.
Kemer Beldibi mevkiinde, 12.000 metrekarelik bir alana kurulu olan Ring Beach Hotel, Antalya şehir merkezine 35 km, Kemer'e 20 km mesafede, denize sıfır, doğayla iç içe bir konumda bulunuyor. Hotel bünyesinde, 1 adet 2 kaydıraklı açık yüzme havuzu, 1 adet açık çocuk havuzu, animasyon, Türk Hamamı, sauna, jakuzi, disko, spor faaliyetleri, jimnastik, aerobik, spor merkezi, konferans salonu, güzellik merkezi, cilt bakımı, masaj, SPA, kasa (odada), oyun bahçesi, mini kulüp, çocuk bakıcısı, bebek arabası, danışma, 24 saat oda servisi, çamaşırhane/kuru temizleme, alışveriş merkezi, sağlık hizmeti, açık otopark hizmetleri veriliyor. Hotele evcil hayvan kabul edilmiyor.
Hotel her şey dahil konseptte konaklama imkanı sunuyor fakat hizmetlerin bazıları ücretsiz bazıları ise ücretli. 
Ücretsiz hizmetler: Kablosuz internet bağlantısı, plaj havlusu, plaj şemsiyesi, şezlong, minder, Türk Hamamı, sauna, jimnastik, aerobik, spor merkezi, bebek yatağı, mama sandalyesi, disko (giriş ücretsiz, içecekler ücretli), tesisin belirleyeceği yerli alkollü/alkolsüz içecekler, animasyon, oyun bahçesi, mini kulüp, çocuk açık ve kapalı oyun alanı.
Ücretli hizmetler: Mini bar alkollü/alkolsüz içecekler, nargile, yabancı içecekler, Türk Kahvesi, taze sıkılmış meyve suları, 24 saat sağlık hizmetleri, otel emanet kasa, çamaşırhane servisi, çocuk bakıcısı, bebek arabası, güzellik merkezi, masaj, kese, cilt bakımı, spa, vip jakuzi, telefon, fax, fotokopi. 
Otele girişler saat 14.00'de, çıkışlar 12.00'de yapılıyor. Her şey dahil konsept kapsamında, sabah kahvaltısı, geç kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece büfesi servisi veren ana restoran; snack servis, pasta ve çay servisi veren snack (atıştırmalık) barlar; bar hizmeti veren lobby (lobi) bar, pool (havuz) bar, beach/snack (plaj/atıştırmalık) bar, disko bar bulunuyor. 

Biz sabah kahvaltılarını ve öğle yemeklerini otelin ana restoranında, akşam yemeklerini ise otelin havuz başına açılan servislerde, gündüz atıştırmalıklarımızı ise yine havuzun kenarına kurulu masalarda, plajdaki büfede yedik. Akşam yemeğinde havuz kenarına kurulu ızgara büfesinde biraz kuyruk olsa da genelde yemek konusunda sıkıntı yaşamadık diyebilirim.
Hotelde, standart ve aile odası olmak üzere 226 oda var. Odaların bazıları deniz manzaralı bazıları ise dağ manzaralı. Odalarda, banyo/tuvalet, klima, mini bar, oda kasası, saç kurutma makinesi, uydu yayını, televizyon, telefon mevcut. Standart odalar yaklaşık 23 metrekare, aile odası ara kapılı iki yatak odalı yaklaşık 43 metrekare genişliğinde. Bizim kaldığımız standart odaydı. Deniz ve havuz manzaralı ön cephe olan bu odaya Egemen için bebek yatağı koydurmuştuk. 
Ring Beach Hotel'de 1 tane açık yüzme havuzu var ve sanırım yarı olimpik ölçülerde olmalı. Havuzun bir köşesinde de 2 bantlı bir kaydırak bulunuyor. Çocuk havuzunun boyutları çok ufaktı ama o zaman 2 yaşında olan Egemen çok sevmişti bu havuzu. Çocuk havuzu açık havuzun hemen kenarında bulunuyor.
Açık havuzun yanında bulunan ağaçlı yoldan plaja ve denize gidiliyor. Plaj ince çakıl ve kum karışımından oluşuyor. Denizi hafif dalgalı sayılır. Girişte sığ, gittikçe derinleşen bir denizi var. Tesisin kendine ait iskelesi de bulunuyor ve ayrıca denize giriş için engelli merdiveni de mevcut. 
Plajda hizmet veren su sporlarından istediğinizi yapabilirsiniz tabi ücretini ödeyerek. Biz de o zaman parasailing (sürat motorunun arkasına takılan bir paraşütle yapılan bir su sporu) yapmıştık. (Su sporları ile ilgili güncel bilgiyi otel iletişim numarasından teyit edin lütfen). Size göre sağda paraşütle uçan şahsen, bizzat benim. Birazcık adrenalin isterseniz parasailingi denemenizi, o heyecanı ve keyfi yaşamanızı öneririm. Paraşüt yukarı çıktıkça manzaranın da tadına doyum olmuyor. 
Gün içinde sabah jimnastiği, voleybol, dart, su jimnastiği, su topu ile başlayan animasyonlar akşam amfi tiyatroda önce çocuklar için mini disko sonra yetişkinler için hazırlanan şovlarla devam ediyor. Gece de diskoda. Tabi biz o disko bölümüne çocuklu erken yatan bir aile olarak hiç katılmadık. Sabah kahvaltıyla başlayan bir gün akşam animasyon şovları izleyerek bitiyordu bizim için.

2011 senesinde tek çocuklu olarak gittiğimiz Kemer Ring Beach Hotel'de kaldığımız süre içinde, bir sorun, göze çarpan bir olumsuzluk yaşamadık. Belki de bizim şansımızdı. Konaklama araştırması yaparken internet üzerindeki yorumları da okumanızı tavsiye ederim.

Ring Beach Hotel
Adres: Beldibi Mahallesi Başkomutan Atatürk Caddesi No.103 Kemer / Antalya
Telefon: 0242 824 89 89