Ayışığı Plajı / Parkı ( Moonlight Beach / Park ) - Kemer

Kemer'de herkese, her keseye yönelik otel, motel, hotel, pansiyon, apart, her şey dahil, tam/yarım pansiyon, oda/kahvaltı konaklama hizmeti veren işletme bulmak mümkün. Bu işletmelerden her şey dahil veya tam pansiyon sistem hizmet veren, denize sıfır otellerin kendi özel plajları haricinde, genel kullanıma açık birkaç halk plajı bulunur. Bunlardan en popüleri ise Ayışığı Plajıdır. (Moonlight Beach). 
Ayışığı Plajı, ilçe merkezine 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan Kemer'in en güzel koylarından biri olan Ayışığı Koyu'nda yer alır. Hilal biçimindeki görüntüsüyle muhteşem bir ambiyansa sahip olan Ayışığı Koyu'nun, Kemer'in tanınmasında büyük katkısı vardır. Bu koy aynı zamanda, altın sarısı kumsalı ve berrak denizi ile Kemer'in en popüler plajları arasında gösterilen Ayışığı Plajı'na da ev sahipliği yapar. Hem denizden hem de karadan ulaşımı olan Ayışığı Koyu'nun arka tarafında ise çam, palmiye ve okaliptüs ağaçlarıyla dolu Ayışığı Parkı bulunur. 
Ayışığı Parkı 1988 yılında Ahsel Grup tarafından inşa edilmiş. Ağaçlarıyla, bitkileriyle, çiçekleriyle, yeşilin her tonunu içinde barındıran çok büyük bir alana kurulu olan Ayışığı Parkı'nın içinde, restoran, kafe, büfe, piknik alanları, çocuk parkı, butik, mağaza, market, tenis ve basketbol sahaları, günübirlik tur acenteleri, farklı büyüklüklerde yüzme havuzu, aquapark, açık ve kapalı diskolar, barlar, yürüyüş yolları bulunur. Gündüz havuz ve deniz için tercih edilen Ayışığı Parkı akşam da eğlence mekanları nedeniyle rağbet görür.  
55.000 metrekare alana kurulu, denize sıfır bir noktada bulunan ve halka açık bir işletme olan Ayışığı Parkı'nın deniz kısmında ise parkla aynı adla anılan Ayışığı Plajı yer alır.
Ayışığı Plajı, yaklaşık 350 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde ince kumlu plaja ve mavi bayraklı denize sahiptir. 2007 senesinde, Kemer'de konakladığımız otelin işletmecisi olan eczacı emeklisi hanımefendinin, ''Kemer'in denizi şifalıdır, bol bol burnunuza deniz suyu çekin'' sözünü anımsarım Kemer'e her geldiğimizde. 
Ayışığı Plajı, 2001 senesinden itibaren 2019 senesine kadar her sene mavi bayrak ile ödüllendirilmiş. Plaja girişler ücretsiz, şezlong, şemsiye, loca kiralamak isterseniz plajda birçok özel işletme hizmet veriyor. Plaj, denizinin berrak, ince kumlu ve sığ olmasından dolayı özellikle çocuklu aileler tarafından çok tercih ediliyor. Plajda, dalış, su kayağı, rüzgar sörfü gibi su sporları yapma imkanı tanıyan ücretli bir çok firma ve de yeme, içme ihtiyacına yönelik kafeler, büfeler de var. 

Kemer Ayışığı Parkı ve plajı, bu iki doğa harikasını görmenizi, sessiz, sakin, huzur dolu parkını gezmenizi, plajında güneşlenip, berrak Akdeniz sularında denize girmenizi tavsiye ediyorum