Crystal Prestige Elite Otel - Kemer

2015 senesi Ağustos ayında gittiğimiz Kemer Amara Prestige Otel, daha önce Le Chateau De Prestige ismiyle hizmet veriyordu. 2015 senesinde, Amara Grup oteli bünyesine katıp, Amara Prestige Elite Otel adı altında işletmeye başladı. 2021 senesinde ise KHG (Kilit Hospitality Group) Amara Prestige'i Crystal Hotels bünyesine dahil etti ve otel Crystal Prestige Elite ismi ile hizmet vermeye devam ediyor. 

Crystal Prestige Elite Otel'i, bir iki otel hakkında daha detay bilgi almak için aradığımız, çok bilindik bir tur firmasının çağrı görevlisi tavsiye etmişti. İnternette bu otelle ilgili bayağı bir sayfa gezinip, yorum okuduktan sonra tatilimizi burada yapmaya karar vermiştik. İstanbul yolculuğumuz sırasıyla Antalya, Konyaaltı Plajı, Kemer, Beldibi Tatil Köyü, Göynük Tatil Köyü rotalarından oluşmuştu bu otele gelmek için. Göynük'e geldiğimizde, otelin denizle bağlantısını sağlayan asma köprüsünü geçip otel tabelasını takip ettiğimizde bulabildik oteli.
Crystal Prestige Elite Otel, Kemer şehir merkezine 8 km, Antalya şehir merkezine 30 km, Antalya Havaalanı'na 40 km uzaklıkta, Göynük beldesinde, eğlence ve alışveriş merkezlerine yakın, Toros dağlarının eteklerinde konumlanmış, 100.000 metrekare alana sahip, Ultimate Her Şey Dahil sistemde hizmet veren bir otel. Otel denize sıfır değil ne yazık ki. Otel ve deniz arasından araba yolu geçiyor. Otelin asma köprüsü sayesinde deniz tarafına geçiliyor. Otelden düzenli aralıklarla plaja servis aracı var, bundan bahsedeceğim ayrıca. Biz, bulunduğumuz 6 gün içinde 1-2 kez plaja gittik sanırım ve emin olun oteldeki havuzlar sayesinde gitme gereği duymadık tekrar.

Bizim gittiğimiz 2015 senesinde her şey dahil sistem konaklama hizmeti veren Crystal Prestige Elite Otel günümüzde, her şey dahil sistemin bir üst seviyesi olan ultimate her şey dahil sistemde hizmet veriyor. Bu sistemde çoğu hizmet ücretsiz ve bazıları ise ücretli. 
Ücretsiz Hizmetler: Kapı karşılama servisi, otopark ve otopark hizmeti, bagaj taşıma görevlileri, uyandırma servisi, mesaj/posta hizmetleri, engelli konuklara ana restoranda günlük masa rezervasyonu, internet, animasyon, havuz oyunları, Türk Hamamı, sauna, jakuzi, buhar odası, dinlenme odası, kapalı yüzme havuzu, kilitli soyunma kabinleri, spor salonu, TV salonu, sinema, gece gösterileri, karaoke, canlı eğlence, disko, voleybol, basketbol, futbol, jimnastik, aerobik, boccia, step, dart, masa tenisi, tenis, tenis kortu, mini futbol, mini golf, tavla, satranç, kart oyunları, plaj voleybolu, su topu, yetişkin su parkı, çocuk su parkı, mini kulüp (04-12 yaş), teen kulüp (13-16 yaş), mini disko, mini sinema, oyun parkı, mini havuz/ ekipmanları, geliştirici oyunlar.

Ücretli Hizmetler: Transfer hizmeti, araç kiralama, telefon, faks, fotokopi, çamaşırhane, kuru temizleme, yıkama, ütü, terzi, bebek bakıcısı, bebek arabası, 24 saat ambulans, sağlık personeli, doktor, fotoğraf hizmetleri, Galery Mall Outlet, alışveriş merkezindeki dükkanlar, market, vip hamamı, masaj, kese, köpük, güzellik merkezi, cilt bakımı, nargile, banana, jet ski, deniz bisikleti, kano, katamaran, deniz paraşütü, sörf/sörf kursu, su kayağı, motor boat, tenis kortu ışıklandırması, tenis ekipmanları (saatlik kiralanıyor), bisiklet, bilardo, bowling, internet kafe, oyun salonu, oyun makineleri, langırt.
Otelde yiyecek, içecek servisleri için, Ana Restoran (sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği), A La Carte Restoranlar (İtalyan, Türk, Balık, Meksika. 3 gece ve üzeri konaklamalarda 1 defa A la Carte kullanımı ücretsiz, rezervasyonlu), Snack (atıştırmalık) Barlar (havuz snack, gözleme evi, sahil snack, pastane, Türk Ala Carte snack, İtalyan snack restoran) ve Barlar (sahil bar, piano bar, lobby lounge bar, green fields bar, disko bar, havuz bar) hizmet veriyor. 

Ultimate her şey dahil sistemde yukarıda yazdığım tüm hizmetler ücretsiz fakat ücretli olan yiyecek ve içecek servisleri de var. Bunlar; Taze sıkılmış sebze/meyve ve enerji içecekleri, şişeli alkollü içecekler, özel yerli/yabancı şaraplar, şampanyalar, alkollü premium içecekler, 2 gece ve altı konaklamalarda tüm a la carte restoranlar, balık a la carte restoran, a la carte restoranlarda şarap/şampanya ve özel sipariş yemekler, 24 Saat oda servisi, özel kutlama günleri.
Aşağıda yazacağım bilgiler tatil yaptığımız 2015 senesine ait Amara Prestige Otel ile ilgili gözlemlerim olup 2021 senesinde isim değişikliği yapılan Crystal Prestige Elite Otel'i bağlamamaktadır. 

Otel girişi, alışveriş merkezlerinin, mağazaların olduğu bir caddede, yol üstünde bulunduğundan giriş gözden kaçabilir. Yukarıdaki fotoğrafta siyah ok ile işaretlediğim, otelin güvenlik girişi. Otel binasının altında mağazalar var, yol boyunca park etmiş arabalardan dolayı da giriş görülmüyor. Girişte güvenlik noktasından geçip otel sınırlarına girdik.

Otele ana caddeden giriş yaparken otelin küçük ve sote bir yer olmasından dolayı biraz hayal kırıklığı yaşamıştım. Ama otelden lobiye giriş yaptığımda fikrim değişti. Geniş, ferah, aydınlık bir giriş, en üst kattan aşağı doğru sarkan kocaman bir avize, güzel bir mimari ile karşılaşınca hayal kırıklığı yerini beğeniye bıraktı.
Bazı tur sayfalarında, ''Karşılamada yetişkinlere köpüklü şarap ve limonata, soğuk lavantalı havlu, özel Türk lokumu ikramı'' diye bir karşılamadan bahsedilmiş ama biz böyle bir karşılama görmedik. Girişte sadece ortada, başında herhangi bir görevli olmayan, üstünde limonata sebili, buz kovası içinde bir şampanya şişesi, birkaç şampanya kadehi bulunan bir masa vardı, kendi içeceğimizi kendimiz aldık.

Otele ulaştığımızda saat öğle üzeri 13.00 civarı idi. Burada tekrar bir hatırlatma yapmak istiyorum, çoğu otelde odaya giriş saati 14.00'tür. Biz İstanbul'dan gece yola çıktığımız için bu saatte otelde idik. Yine otele oda giriş saatinden önce geldiyseniz, genelde birçok otel giriş işlemleriniz yapılırken ve odanız hazırlanırken sizi bekletmemek ve biraz da yol yorgunluğunu atıp dinlenmeniz için öğle yemeği verilen ana restorana yönlendirir. Burada da o şekilde oldu.
Restoranın girişinde hemen solda, çocukların boyuna uygun masa, sandalyelerin olduğu, yemeklerin daha az yağlı, haşlama, tuzsuz, baharatsız servis edildiği çocuk büfesi bulunuyor. Genel yemeklerin servis edildiği büfeler nizami, yeterli aralıklarda ve genişliklerde yerleştirilmiş. Yemek çeşitliliği konusunda yeterli, lezzetler orta kıvam. Bir de unutmadan yazayım, tur sayfalarında sabah kahvaltıda sıkma portakal suyu hizmeti diye adı geçen şey bildiğimiz makine yapımı konsantre portakal suyu. Servis konusunda maalesef eksik ve yetersiz bulduğumu yazmadan geçemeyeceğim. Özellikle masa temizliği, servisi, hazırlanması, bu da sanırım personel eksikliğinden kaynaklanıyor.
Resepsiyona döndüğümüzde işlemlerimiz için beklerken oda karışıklığı olduğunu fark ettik. Rezervasyon yaptırdığımız tur firmasının yetkilisi tüm işlemlerimizle ilgilendi. Yaklaşık 1,5-2 saatlik bir bekleyişten sonra oda sorunu çözülmüş, oda ve havlu kartlarımızı almış bir şekilde nihayet odamıza çıktık. Depozitolu havlu kartları ile her gün akşam 18.00'e kadar havuz bar ve sahil havuz olmak üzere 2 ayrı noktadan plaj havlunuzu yenileriyle değiştirebiliyorsunuz. Otelden çıkış işlemleri yapılırken havlu kartları da iade ediyorsunuz, o yüzden kaybetmemeye bakın. Biz 4 kişi olduğumuz için 4 havlu kart aldık. Yani otele gelirken plaj havlusu getirmenize gerek yok..

Bu arada burada da bir hatırlatma yapayım. Otelde 4 tane a la carte restoran var, 1 tanesinden önceden rezervasyon yaptırmak şartıyla ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. İşte o rezervasyonu da muhakkak giriş işlemleriniz yapılırken halledin, sonraya bırakırsanız yer bulamıyorsunuz. Biz, Türk Mutfağı için yer ayırtmak istedik ama burada 4 günlük doluluk olduğunu sadece Balık Restoran'da müsaitlik olduğunu söylediler. Biz de onu tercih etmeyince a la carte restorandan yararlanamamış olduk.
Otele gelmeden önce tur firmasından aile odası rezervasyonu yaptırmıştık fakat bahsettiğim gibi oda konusunda yaşanan karışıklıktan dolayı bize dubleks bir oda verdiler. Dubleks oda, 4 kişilik bir ailenin rahatça konaklayabileceği büyüklükte. Otelde, kara manzaralı, deniz manzaralı, havuz manzaralı olmak üzere dubleks aile odası, ara bölmeli aile odası, standart oda, ranzalı oda, balayı odası gibi değişik büyüklüklerde 589 oda var. 
Dubleks aile odası yaklaşık 50-57 metrekare büyüklüğünde. Kartlı kilit sistemine sahip odada, yangın ihbar ve söndürme sistemi, merkezi klima, elektronik kasa, ücretsiz internet bağlantısı, alt ve üst katta 2 yatak odası, iki banyo, tuvalet, duşa kabin, banyo ve odada direkt hatlı telefon, odalarda çift kişilik ve tek kişilik yatak, koltuk, uydu yayınlı 2 LCD TV, 2 mini bar, su ısıtıcısı, kahve ve çay seti, saç kurutma makinesi bulunuyor. Mini bar her gün yenileniyor. Ama soğutması yetersiz ne yazık ki. Banyoda üstünde mini boylarda şampuan, saç kremi, duş jeli, el sabunu, dikiş seti, saç bonesi, tırnak törpüsü gibi ihtiyaçlar için güzellik seti mevcut. 
Oda soğutması merkezi sistem klima şeklinde yapılıyor. Sadece havuz kenarındaki bazı odalarda split klima motoru gördüm. Çoğu oda standart olarak merkezi klima sistemi ile çalışıyor. Çoğu yorum sitesinde okuduğum kadarıyla, herkesin şikayetçi olduğu ortak sorun sanırım klimaların yetersiz olması, soğutmaması. Odalardaki klima yetersizliği ne yazık ki otel genelinde de kendini hissettiriyor. Odadaki merkezi klima özellikle bizim gibi alt, üst iki kattan oluşan dublekslerde konaklayanlar için daha bir etkisiz kalıyor. 

Klima meselesini kaldığımız süre boyunca 3 kez bildirdik, sadece bir kere gece 23.00 gibi klima için teknik servis geldi. Klimalar en soğuk ve maksimum ayarda imiş zaten, bizim manuel yapabileceğimiz bir ayar yokmuş. Üst katın soğukluk ayarını biraz artırdılar ama alttaki klimanın fan sorunu varmış. Tekrar klima servisi gelene kadar bize idareten bir vantilatör verdiler. Teknik servisten gelen görevli iyi bir teknisyendi, gerçekten yardımcı olmaya çalıştı. Ama kaldığımız süre içinde klimadan, vantilatörden, soğutmadan yana memnun kalmadık biz. Bir de üst katta banyo içindeki duşa gelen su tazyikli değildi, az akıyordu ve de sıcak soğuk ayarı bir türlü tutmuyordu.
Odada beğendiğim şeylerden biri hem kısmi deniz hem dağ hem cadde manzaralı büyük terası oldu. Ha Kemer sıcağında ne kadar çıkıp keyfini sürdük derseniz sadece 1-2 kez akşam güneş batımı, fotoğraf çekimi, çevre seyri ve ıslak plaj/banyo havlularını kurutmak için çıktık terasa.
Odaya yerleşme işleminden sonra sıra tatilin tadını çıkartmaya geldi. Havuza gitmeden önce otelde kapalı havuzun olduğu -1. kata geldik. Bu katta, kapalı havuz dışında, Türk Hamamı ,jakuzi, sauna, masaj hizmeti, buhar banyosu, sağlık merkezi, dinlenme odası, kilitli soyunma kabinleri, spor salonu gibi hizmetler var. Kapalı havuz olarak yetişkin ve çocuk havuzu bulunuyor. Yetişkin havuzu 1.50 cm, çocuk havuzu 60 cm derinliğinde.
Dışarıya çıktığımızda, otelin açık alana yayılmış, akşam gösterilerin, şovların yapıldığı sahneye geldik. Sahnenin hemen yanındaki sarı tenteli kısım havuz bar. Öğle yemeğini ana restoran yerine çoğu kez burada atıştırmalık şeklinde yaptık biz. Havuzdan çıkınca ıslak bir şekilde ana restorana gitmek yerine buraya gelmek daha cazibeli. Bar, içecek, meyve, tatlı, dondurma, kumpir, tavuk ızgara, döner, burger, pasta, pizza şeklinde buradaki yiyecek büfesi.
Burayı tercih sebebimiz belki de en önemlisi, çocuklar için sundukları olanaklar, hizmetlerdi. Mini kulüp, 04-12 yaş arası çocuklar için, 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Şatonun içinde sağlı sollu odalar var. Odalar, 04-07 yaş odası, 08-12 yaş odası, uyku odası diye ayrılmış ve içeride kız-erkek çocuğu ayrı tuvalet var. 
Şatonun çıkışında bir çocuk oyun alanı ve çocuk parkı bulunuyor. Buradaki üniteler eğlenceli ama güneşi direkt aldığından öğle sıcağında fazla gelmedik. Daha ziyade akşam güneş batımına yakın buradaydık.
Çocuk parkından sonra istikamet çocuk yüzme havuzu ve çocuk su kaydıraklarının olduğu alan. Çocuk su parkı tatilimizin ilk 2 günü tadilattaydı o yüzden yararlanamadı Egemen ve Derin, ancak 3. gün keyfini çıkartabildiler kaydırakların. Genel olarak çocuklar için güzel ve eğlenceli bir şekilde düşünülerek yapılmış burası diyebilirim.
İlk 2 gün çocuk kaydırakları tadilatta olduğundan diğer havuzlarda bolca zaman geçirdik. Burada birbirinden farklı büyüklükte, derinlikte ve şekilde bir çok havuz var. Ana havuz, yarı olimpik havuz, 2 tane aquapark havuzu (biri 4 kaydıraklı, diğeri 3 kaydıraklı). Otelde beğendiğim şeylerden biri de havuzlar oldu. Çok sayıda havuz hem daha fazla seçenek sunuyor hem de kalabalık olmuyor. Burada tek sıkıntı yeterli şezlong olmayışıydı bana göre. Bu konuda kahvaltıya inerken havluları şezlonglara koyma gibi klasik Türk aklıyla hareket etmek zorunda kaldık çözüm olarak. Havuzda şezlong, minder, güneş şemsiyeleri, duşlar, soyunma kabinleri var. Tüm havuzlar, temizlik çalışmaları nedeniyle 20.00-08.00 saatleri arasında kapalı oluyor. 
Ana havuz, Snack Restoranın yanında, 1.40 cm derinliğinde, 
Yarı olimpik yüzme havuzu, Snack Restoranın yanında, 1.40 cm derinliğinde, 
4 kaydıraklı aquapark havuzu, Snack Restoranın yanında, 100 cm derinliğinde, 
3 kaydıraklı aquapark havuzu, Snack Restoranın yanında, 100 cm derinliğinde, 
Çocuk aquapark havuzu, mini kulüpte, 42 cm derinliğinde, 
Sabit gölgelikli çocuk havuzu, mini kulüpte, 17 cm derinliğinde, 
Plaj havuzu, sahilde, 1.10-1.40 cm derinliğinde.
Konaklamamız süresince 2 gün gittiğimiz otel plajında sıra. Beach Club denilen bu alanda yetişkin ve çocuk havuzu, açık alan spor aletleri, badminton kortu, mini golf parkurları, çocuk parkı, oturma alanları gibi bölümler var. Otel müşterilerinin kullanımına özel olan Beach Club, otele 200 metre mesafede, asma üst geçit ile ulaşım sağlanıyor. Bu konuda otelin servisi var. Düzenli aralıklarla otel-plaj arası gidip geliyor servis. Ben bir ara plaja yürüyerek bir gidip gezeyim dedim ama sıcakta o da biraz zorladı. O yüzden maaile plaja bu servisle gidip geldik.
Sahil bölümünde, 1 tane büyük havuz ve 1 tane de çocuk havuzu var ayrıca beach bar, duş, tuvalet, soyunma kabinleri, şemsiye, sabit güneşlik, minder, şezlong, plaj havlusu hizmeti, gün boyu görevli cankurtaran da bulunuyor. Çocuk havuzu büyük havuzun hemen yanında. 
Yiyecek içecek anlamında, öğle yemeğinde yine otelin ana restoranına gitmeyip karın doyurabilecek çeşitlilikte büfenin olduğu bu snack bar var.
Otelin kendisine ait 168 metre uzunluğundaki mavi bayrak sertifikalı sahil bandının plajı kum ve çakıldan oluşuyor. Denizi yarı dalgalı, ilk girişte sığ, bir iki metre sonra derinleşiyor. Plaj çok yoğun, kalabalık değil gördüğüm kadarıyla. Her zamanki gibi ön şezlonglar dolu arka şezlonglar yer yer boş. Plajda içecek servisi veren beach bar ve adrenalin, heyecan severler için ücretli su sporları da mevcut. Otele, plaj servisi bekleme alanından yine servis aracıyla döndük. 
Akşam yemeğimizi ana restoranda yedikten sonra hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik şovların sergilendiği sahne alanını es geçmek olmaz. Müzik, dans, DJ, sahne şovları gibi değişik gösteriler oluyor akşam. Biz gösterileri, sahne önünde hazırlanan masalarda oturarak, Egemen ve Derin'in uyku saati yaklaşana kadar izleyebildik çoğu zaman. Önce çocuklar için çocuklarla beraber sahne önünde şarkılar eşliğinde dans gösterisi, sonra sahnede otel animasyon ekibi ve çeşitli gösteri ekipleri tarafından sahnelenen gösteriler. Bizim konakladığımız süre içinde akvaryum içinde dans eden deniz kızları, akrobasi gösterileri, dans şovları, canlı müzik etkinlikleri oldu. Animasyon ve gösteri anlamında oteli başarılı buldum ben. Tabi konaklama tarihlerine göre bu tür organizasyonlar değişiklik gösterebilir belirtmekte yarar var.

6 gece 7 gün konaklamamız bu şekilde sürüp gitti bizim. 2015 senesi konaklamamızda, otelde vale sisteminin olmaması, girişte kendi halinde duran karşılama masası, resepsiyon önüne yığılı bavullar, ilk girişte yaşadığımız 2 saatlik aksaklık, a'la carte restorana yer bulamayışımız, oda karışıklığı, odada klimanın ve mini barın yetersiz soğutması, ana restoranda görevli servis personeli eksikliğinden kaynaklanan gecikmeler, ilk 2 gün çocuk su kaydıraklarının tadilatta olması, internetin resepsiyon ve lobi çevresi harici alanlarda zayıf bağlantısı, yine personel eksikliğine bağladığım özellikle havuz çevrelerinde şezlonglarda yenilen içilen boşların uzun süre toplanmamasından oluşan yığılmalar gibi pürüzler haricinde otelin mimarisini, yiyecek içecek yeterliliği ve lezzetini, çok sayıda havuz alternatifini, akşam şovlarını beğendim. 

Bu yazdıklarım, 2015 senesi ağustos ayında gittiğimiz Amara Prestige Elite Otel'de konakladığımız 6 gece 7 gün süresi içinde otelde yaşadıklarımıza ait gözlemlerimdir. Bu tarihten önce veya sonra otelde olan değişiklikler, düzenlemelerden dolayı Crystal Prestige Elite Otel sorumlu tutulamaz.

Crystal Prestige Elite Otel
Adres: Göynük, Atatürk Caddesi No.35 Kemer / Antalya
Telefon: 444 0 558