Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Koruyucu Yağ 30 SPF

Yaz tatili için aldığım, hem güneşten koruyucu hem de bronzlaştırıcı özelliği olan Garnier Ambre Solaire 30 SPF özellikli Bronzlaştırıcı Koruyucu Yağ, evin gıda alışverişi için gittiğimiz Carrefoursa'da güneş ürünleri satılan reyonda ürünleri incelerken dikkatimi çekmişti. Esmer ve bronzlaşmaya müsait cilt yapıma uygun olabilir düşüncesiyle de almıştım.

150 ml ve sprey şeklindeki bronzlaştırıcı koruyucu yağın, ''30 SPF ile cildi UVA/UVB ışınlarına karşı koruma, besleyici Karite Yağı içeren suya dayanıklı formülü ile optimum bronzluk sağlama, cildin kurumasını engelleme, aynı zamanda cilde parlaklık ve yumuşaklık verme'' özellikleri bulunuyor. Bronzlaştırıcı koruyucu yağ, güneşe alışmış ve bronzlaşmış cilt tipleri için tavsiye ediliyor.
UVA, UVB, SPF ilgili kısa bir açıklama yazayım hemen.
Güneşten dünyaya ulaşan üç çeşit ultraviyole (UV) ışın var. Bunlar; Ultraviyole A (UVA), Ultraviyole B (UVB) ve Ultraviyole C (UVC) ışınları.
- UVA ışınları, cilde daha yavaş geçer ve epidermisin derinliklerine girerler hatta dermise nüfuz ederek kolajen ve elastini parçalar ve hiper pigmentasyona neden olurlar. UVA ışınları camı geçebilir ve bu nedenle korunduğunuzu sandığınız zaman bile hasara yol açabilir. UVA ışınları ''cilt yaşlanması'' ya da ''alerjileri'' ifade eder.
- UVB ışınları, cildin üst katmanlarını geçerek güneş yanığına, erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olur. UVB ışınları camdan geçemez. UVB ışınları ''güneş yanıklarını'' temsil eder.
- UVC ışınları, ozon tabakası tarafından durdurulduğu için atmosfere sızamazlar fakat UVA ve UVB ışınları sızar.
- SPF (Sun Protection Factor) yani Güneş Koruma Faktörü (GKF) numarası, cildi hangi düzeyde koruduğunu ya da güneş altında kızarmaya başlamadan kalınacak süreyi ne ölçüde uzattığını gösterir.
Bronzlaştırıcı koruyucu spreyin hoş bir kokusu var, insanı rahatsız etmeyen, kakaomsu, çikolatamsı, hafif bir koku ve benim hoşuma gitti. Biraz buğday, esmer tenliyseniz, vücudunuz güneşe alışıksa, aynı anda hem bronzlaşmak hem de güneşten korunmak istiyorsanız bu bronzlaştırıcı koruyucu yağ işinize yarayabilir.