Saray Muhallebicisi - Beyoğlu

Aile dostlarımızla Taksim'de çocuksuz bir gece geçirip, ocak başında yemek yedikten sonra canımız tatlı çekince, Tramvay Caddesi'nde, hemen önümüze çıkan Saray Muhallebicisi'ne girdik. Saray Muhallebicisi'nin hikayesi, Hüseyin Topbaş'ın, 1935 senesinde, Kasımpaşa'da açtığı bir muhallebici ile başlıyor. 1949 yılında da Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Saray Muhallebicisi'nin açılışı yapılıyor. Saray Muhallebicisi'nin günümüzde (2024 senesi itibariyle) İstanbul'da 21 şubesi bulunmakta.
Girişteki oturma alanları ve çeşit çeşit, renk renk tatlıların, pastaların olduğu tezgahlardan geçip bir üst kata çıktık biz. Tüm katlar İstiklal Caddesi manzaralı. 
Oturduğumuz kat geniş ve ferah bir alana sahip, gece tenhalığı olmasının da etkisiyle kalabalık yoktu. Gündüz için aynı şeyi yazamayacağım, okuduğum yorumlarda gün içinde bir hayli kalabalık ve yoğun olduğu yazılıydı. Anladığım kadarıyla her katta tatlı büfesi var.
Oturduğumuz masanın arkasındaki duvar dekorasyonu dikkatimi çekti. Buraya yıllar önce çocukken, annesiyle, babasıyla gelen çocukların şimdi kendi çocuklarıyla geldiğini yazan Saray Muhallebicisi ziyaretçilerinin notlarıyla doluydu duvar.
Saray Muhallebicisi'nin kahvaltıdan ana yemeklere, atıştırmalıklardan tatlılara kadar geniş ve çok çeşitli bir menüsü var. 
Kahvaltı menüsü: 
Bal, kaymak, tereyağı, nutella, sahanda sosis/sucuk, muhlama, hellim ızgara, tulum peyniri, ceviz, kuruyemiş tabağı, siyah/yeşil zeytin, reçel, diyabetik reçel, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta, omlet, menemen, poğaça, açma, simit, su böreği, kol böreği.
Sandviç menüsü:
Dönerli sandviç, köfte sandviç, ton balıklı sandviç, tavuklu sandviç, tavuk şiş sandviç, sosisli sandviç . 
Salata menüsü:
Peynirli yaz salatası, hellim peynirli salata, cevizli salata, soyalı tavuk salata, ton balıklı salata, çoban salata.
Yemek menüsü:
Çorba, tavuklu pilav, tavuk porsiyon, tavuk sote, tavuk şiş, içli köfte, sosis porsiyon, köfte ızgara, kaşarlı köfte, saray köfte, iskender, saray döner, dönerli pilav, iskender kebap, karışık ızgara, saray lokum, bonfile şiş, kuzu pirzola, saray karışık spesiyal, diyet ürünler.
Tatlı menüsü:
Tavuk göğsü, kazandibi, muhallebi, fırın sütlaç, krem şokola, krem karamel, keşkül, aşure, trileçe, güllaç, profiterol, tiramisu, mozaik pasta, meyveli tart, dilim pasta, dondurma, sarı burma, saray burma, baklava, kuru baklava, tel kadayıf, burma kadayıf, ekmek kadayıfı, künefe, şekerpare, tulumba, sütlü nuriye, bülbül yuvası, şöbiyet, havuç dilimi, kuşgözü, fıstıklı dürüm, şambaba tatlısı, ayva tatlısı.
Taksim Saray Muhallebicisi 2024 Senesi Menüsüdür.
Taksim Saray şubesinin, özellikle İstiklal Caddesi gibi yoğun ve işlek bir merkezde çok katlı bir binada hizmet vermesi, oturma alanlarının ferah ve geniş olması hafta arası talebi karşılayacak kapasitede. Hafta sonu kalabalığını ve yoğunluğunu dikkate almakta yarar var. Fiyat olarak menüye genel bakarsak biraz ortalama üstü diyebilirim. Taksim Saray Muhallebicisi'nin en üstte açık terası da varmış ben görmedim.

Sabah 06.00-sabaha karşı 04.00 saatleri arası açık olan Taksim Saray Muhallebicisi, İstiklal Caddesi üzerinde Demirören İstiklal Avm'nin hemen karşısında. Adres olarak en kolay bu şekilde bulabilirsiniz.

Saray Muhallebicisi 1935 Beyoğlu Şubesi
Adres: Kuloğlu Mahallesi. İstiklal Caddesi. No:107 Beyoğlu / İstanbul
Telefon: 0212 999 28 88