Maybelline New York The Falsies Volum Express Black Drama Maskara

Hep bu rimel, maskara reklamlarında, takma kirpikler takılıp, ürünün etkisinden diyen bakışlar yüzünden, uzun, dolgun, hacimli, kıvrık kirpik hayalimiz. Benim cılız, seyrek, açık renk kirpikli yapım için birçok markadan birçok model maskara denemişimdir. Genelde reklamda gördüklerimizin ve de vaat edilen şeylerin gerçek olmadığını ise deneyince anlıyor insan. Benim de daha önce kullandığım maskaralarda olduğu gibi. Bakalım bu sefer Maybelline New York The Falsies Volum Express Black Drama Maskaranın vaatleri gerçek çıkacak mı?
Bu arada rimel ve maskara hakkında küçücük bir dip not yazmak istiyorum. Rimel mi ve maskara mı? Rimel ne? Maskara ne? 

İlk rimel ürünü, 19. yüzyılda Eugene Rimmel tarafından yaratılmış. Rimel sözcüğü Türkçe, Portekizce gibi birçok dilde maskara anlamına gelir. Maskara sözcüğü İtalyancada maske anlamına gelen maschera'dan gelir. Modern maskara T.L. Williams tarafından kız kardeşi Mabel için 1913'te yapılmış ve kömür tozuyla vazelinin karıştırılmasıyla elde edilmiş. Ürün başarıya ulaşınca, kardeşi Williams posta yoluyla yeni ürünü satmaya başlamış. Kız kardeşinin ismiyle vazelinin birleşiminden oluşan şirketi Maybelline, kozmetikte başı çeken şirketlerden biri olmuş.

Rimel sadece topak halde bulunuyormuş, renklendiricilerle Brezilya balmumundan üretiliyormuş. Kullanıcılar fırçayı ıslatıp topak üzerinde ovup, daha sonra bunu gözlerine uyguluyorlarmış. Modern tüp ve çubuk 1957'ye kadar çıkmamış, bu kullanış şekli Helena Rubinstein'dan gelmiş. Rimel, yaratıcısının ismi olan ''Eugene Rimmel'' ile beraber anılır ve söylenir olmuş. Çoğu insanın yüzey temizleyicisine cif, kağıt mendile selpak, margarine sana yağ, cam temizleyicisine camsil demesi gibi :) Rimel de o hesap yani.
Konuyu çok dağıtmadan Falsies Volum Express Black Drama Maskara'ya geleyim tekrar. ''Simsiyah sahte kirpik etkisi'' deneyimi sunan maskara, 3 kat daha dolgun, kıvrık ve çekici kirpikler, yoğun siyah yapısı ile de daha dramatik bakışlar vadediyor. 

Bu maskaranın, "takma kirpik" etkisi yaratması tabi ki de maskaranın formülünde bulunan sentetik kirpik parçacıkları ve kaşık şeklindeki kavisli fırçası sayesinde. Bu sentetik kirpik parçaları, kirpiklere yapışıp ekstra uzunluk ve hacim katıyor. Kaşık şeklindeki patentli fırçası ise tüm kirpikleri tek tek yakalıyor, yoğun siyah formülü de tüm boşlukları dolduruyor. Bu fırçanın kavisli yapısı kullanımda da tüm kirpiklere aynı anda sürmeyi kolaylaştırıyor. Yalnız fırçanın bir kullanım yönü var o da kavisli kısmın kirpiklere sürülürken aşağı doğru bakacak olması. Aşağıda ki fotoğrafta kullanım yönünü daha net anlayabilirsiniz. Fırçayı kavisli kısmı aşağıda kalacak şekilde tutup, kirpik köklerinden uca doğru sürmek gerekiyor.
Ve benim cılız, seyrek, açık renk kirpiklerim üstündeki denemem. Aşağıda, 1. fotoğrafta bir kat, 2. fotoğrafta ise iki kat maskara uygulanmış halini görebilirsiniz .Dediğim gibi kirpik yapımdan dolayı 2 kat sürünce istediğim şekle geliyor kirpiklerim. Sizin kirpik yapınıza göre bir, iki yada üç kat da sürebilirsiniz tabi. Ama sürme işlemlerini kirpikleri kurutmadan hemen üst üste yapmakta fayda var.
                                        1. kat                                             2. kat
Her güzelin bir kusuru olurmuş misali, bu maskaranın da bana göre tek kusuru temizliği. Özellikle birkaç kat sürülünce temizlenmesi biraz daha sıkıntılı. Makyaj temizleme mendili ile kirpiklerimi temizleyince ortaya aşağıdaki görüntü çıkıyor. Birkaç gel gitten sonra temizleme işlemi bitiyor. Bana sorarsanız, hangi göz ürününü kullanırsanız kullanın ya da göz makyajı temizleyicisini, yüz havlusuna yüzünüzü kuruladığınızda asıl temizliği havlu yapıyor. Yani temizlediğim sandığınız gözünüzden arta kalanlar yüz havlusuna bulaşıyor.
Tek eksisi temizlenmesi olarak gördüğüm maskaranın simsiyah ve yoğun bir yapısı var. Birkaç kat sürülse bile o yoğunluk gözlere rahatsızlık ya da ağırlık hissi vermiyor. Kavisli fırçasını çok beğendim, fırça tüm kirpiklere aynı anda ulaşıp, tek tek ayırıyor, topaklanma yapmıyor. Maybelline New York The Falsies Volum Express Black Drama Maskara tek kat uygulamada değil ama 2 kat uygulamada işe yarar dediğim maskara oldu.