Minions - Film

Her yaştan çocuğun ilgisini çeken sevimli karakterler Minions'ların (Minyonlar) hikayesini biliyor musunuz? Biz de Egemen sayesinde haberdar olduk bu sevimli yaratıklardan.

İlk kez 2010 yapımı Çılgın Hırsız ve 2013 yapımı serinin ikinci filmi Çılgın Hırsız 2 filmleriyle tanıştığımız Minions'ların kendi maceralarıyla tanışmaya ne dersiniz?

Minions'ların orijinal seslendirmelerini Sandra Bullock, Steve Carell, Jon Hamm, Hiroyuki Sanada, Jennifer Saunders gibi isimler yaparken bizde filmin Türkçe dublajlarını Beren Saat, Kenan Doğulu, Ali Ekber Diribaş, Hakan Vanlı, Özlem Abacı üstlenmiş. Film toplam 1 saat 23 dakika sürüyor. Bizzat takip ettim süresini :)
Gelelim konusuna:
Çok eski yıllardan beridir var olan ve tek hücreli sarı organizmalar olarak doğan Minions'lar, zaman içinde gelişerek çoğalırlar ve çağlar boyunca efendilerin en çılgınına hizmet ederler. Bu uğurda dinozorlardan ilk insana, Firavun’dan Dracula’ya, Napolyon'a kadar pek çok kişiyi deneseler de kendi şirin sakarlıkları yüzünden bu efendileri elde tutma konusunda sürekli başarısız olurlar.

Sonunda hizmet edecekleri kimseleri kalmayınca büyük bir depresyona girerler ve insanlardan uzak bir yere doğru yola koyulup Antartika’ya ulaşırlar. Burada bir buzul mağarasını kendilerine yeni yuva olarak seçerler. Ancak bir süre sonra hiçbir şey onlara zevk vermez olur. 1960’lı yıllar geldiğinde sıkıcı gelmeye başlayan hayatlarında yeni bir efendiye hizmet etmeye karar verirler. Bunun için Minions'lardan Kevin, Stuart ve Bob ile birlikte izlerinden gidip hizmet edecekleri yeni bir efendi bulmak üzere yola çıkarlar. Uzunca bir yolculuktan sonra kendilerini Amerika’da bulurlar ve burada hizmet edecekleri yeni efendilerini aramaya başlarlar.
Önce bir televizyon programında sonra da bir dergide tesadüfen gördükleri, dünyanın ilk dişi süper kötüsü olan Scarlet Overkill’e hayran kalıp O'na hizmet etmeye karar verirler. Üçlü, kendilerini yeni potansiyel efendilerine götürecek olan heyecan dolu bir yolculuğa çıkar. Bu arada arkalarında Antartika'da bıraktıkları Minions'lar da küçük bir görünmez kaza sonucu kaldıkları mağarayı terk etmek zorunda kalırlar. Bizim 3 kafadar Minions hizmet edecekleri bir efendi bulmanın mutluluğunu yaşarken, yeni efendileri Scarlet Overkill'in Minions'larla ilgili başka planları vardır.
Eeeeee sonra? Hikayenin kalanını anlatırsam seyretmenizin bir anlamı olmaz. Gerisini seyredip öğreneceksiniz artık. En güzeli sinemada seyretmek tabi ama çocuk(lar) ve yetişkin sinema bileti+mısırı+içeceği+gel git yol parası derseniz de en güzeli filmini alıp evde izlemek.

Güzel, keyifli, eğlenceli bir çocuk filmi. Egemen bir kaç kez izlediğine göre bir bildiği vardır herhalde.