İstanbul Sea Life Akvaryum (Turkuazoo) Nerede? Giriş Ücreti Ne Kadar?

2011 senesi mart ayında Derin henüz hayatımıza dahil olmadan önce, Egemen 16 aylıkken gezmiştik akvaryumu. Tabi Egemen henüz küçük olduğundan ondan ziyade biz istifade etmiştik bu geziden. Akvaryum içinde yüzen her boydan değişik canlılar Egemen'in de ilgisini çekmişti tabi ki de. Özellikle okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarımız için çok güzel bir deneyim akvaryum gezisi.

2009 senesi ekim ayında hizmete giren, İstanbul'un ve Türkiye'nin en büyük akvaryumu İstanbul Sea Life Akvaryum, (eski adıyla Turkuazoo) İstanbul Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde zemin katta bulunuyor.

8 bin metrekarelik alanda, 5 milyon litre su kullanılarak yapılmış akvaryumda; 83 metrelik cam su altı Okyanus Tüneli; 270 derecelik panoramik Okyanus Odası; Kaplumbağa Hastanesi, Denizanası Topluluğu, Yağmur Ormanları, Kaya Havuzları, Palyaço Balığı Kasabası ve Vatoz Koyu şeklinde tematik alanlar ve sergi tankları bulunuyor. 
Akvaryumda, 51 adet sergi tankında, 5 milyon litre suyun içerisinde 500’ün üzerinde türden yaklaşık 15 bin deniz canlısı yaşıyor. Bunlar arasında kum kaplanı, zebra, çekiç baş gibi 15 farklı türdeki 60’ın üzerinde köpekbalığından oluşan, Türkiye’nin en geniş köpekbalığı ailesi ve en büyük 2 köpekbalığı yer alıyor. Yine köpekbalığı ailesine mensup olan farklı türlerde, boyu 3 metrenin de üzerinde devasa vatozlar da var. Diğer canlılar arasında ise türünün yaşı 570 milyon yıl olan at nalı yengeci ya da 1,5 metre uzunluğundaki dilleri ile Amazon yerlileri tarafından efsaneleştirilmiş arapaymalar gibi pek çok ilgi çekici tür bulunuyor.
Sea Life Akvaryumda köpekbalığı besleme seanslarını seyredebilir, interaktif dokunma havuzlarında canlılara dokunabilirsiniz. Ayrıca köpekbalıklarıyla dalış ve resim çektirme, akvaryumun özel alanlarında evlilik törenleri, doğum günü kutlamaları, toplantılar ve eğitimciler eşliğinde çocuklara özel gezi programları gibi etkinlikler, hediyelik eşya mağazası, çocuk oyun alanı, tekerlekli sandalye hizmeti, engelli dostu ziyaret alanı da mevcut.
Akvaryum çok değişik etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliklerden biri de Sahne Arkası Turu. Tur da uzman su ürünleri mühendisleri ve dalgıçların çalıştığı alanları, balıkların yemlerinin nasıl hazırlandığını görme, yetiştirme, araştırma ve koruma programları hakkında detaylı bilgi öğrenme ve ziyarete kapalı alanları keşfetme imkanınız oluyor.
Hediyelik eşya mağazasında akvaryum hediyelik eşyaları, oyuncakları, özel üretim sanat ürünleri gibi bir çok şey var. 

İstanbul Sea Life Akvaryum 
Ziyaret Saatleri:
10.00-19.00 (Son giriş saati 18.00)
Giriş Ücreti:
Biletler, günlük bilet, ortak bilet (Sea Life Akvaryum + Madame Tussauds İstanbul veya Sea Life Akvaryum + Legoland Discovery Centre İstanbul) ve yıllık üyelik olarak değişkenlik gösteriyor. 

2024 senesi günlük bilet ücreti: 
12 yaş ve üzeri bilet, gişede 360 TL, online alınırsa 288 TL. 
2-11 yaş çocuk bilet, gişede 300 TL, online alınırsa 240 TL.
0-1 yaş ücretsiz.

Adres: Forum İstanbul Avm, Kocatepe Mahallesi, Paşa Caddesi, No:5/5 Bayrampaşa / İstanbul
Telefon: 444 3 253