İstanbul Akvaryum Nerede? Giriş Ücreti Ne Kadar?

2001 senesi haziran ayında açılan İstanbul Akvaryumu hem 2012 senesi şubat ayında hem de 2015 senesi eylül ayında olmak üzere 2 kere ziyaret ettik biz. 

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğini taşıyan İstanbul Akvaryum, 100 dönüm arazi içerisinde, toplam 22.000 m²’lik alanı kaplıyor. 1,2 km uzunluğunda özel temalı gezi güzergahı olan akvaryumda, coğrafi bir rota takip edilerek, Karadeniz’den Pasifik’e doğru giden, 7.760 metre küp su kapasiteli toplam 17 tema ve 1 adet Amazon Yağmur Ormanı bulunuyor. Akvaryum, 1.500 farklı türden 17.000 kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Akvaryumda ayrıca hediyelik eşya birimi, 3 adet kafeterya, bir tarafı Panama Kanalı manzaralı, diğer tarafı deniz manzaralı 1 adet restoran da var.

Özel temalı gezi güzergahında, o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri esas alınmış ve buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler kullanılmış. Ses ve ışık sistemleri de bu temalara uygun olarak düzenlenmiş. 
Gezi güzergahı üstünde, 270 derecelik bir görüş açısına sahip camdan akvaryum tüneli boyunca, dünyanın en tehlikeli canlıları arasında olan 2,5 metrelik tehlikeli anakonda, korku filmlerinden tanıdığımız meşhur köpekbalıkları, vatozlar, piranalar ve daha birçok değişik deniz ve kara canlısını bir arada görebilirsiniz. İçeride flaşlı fotoğraf çekiminin yasak olduğunu da belirteyim hemen.
Akvaryumun ilgi çeken bölümlerinden biri de şüphesiz Amazon Yağmur Ormanı. Sıcaklığı, nem oranı, etrafta gördüğünüz birbirinden farklı canlı çeşidi, rengarenk, küçücük ama bir o kadarda zehirli kurbağalar, dünyanın en küçük timsah türü olma özelliğine sahip cüce kaymanlar Amazon’un atmosferini birebir yaşatıyor. Amazon Yağmur Ormanındaki tüm bitkilerin Kosta Rika'dan geldiğini de belirteyim hemen.
Akvaryum gezisine başlamadan önce gezi güzergahını incelemenizde fayda var. Böylelikle gezdiğiniz, geçtiğiniz güzergah ve temayla ilgili daha detaylı bilgiye sahip olursunuz.
Akvaryum gezisine 1. kattan başlıyorsunuz. Girişte Hediyelik Eşya Dükkanına uğrayabilirsiniz gezi öncesi. Gişelerde bilet işlemlerinizi yaptırdıktan sonra turnikeden geçtiğinizde sizi Fotoğraf Çekim Alanı karşılıyor. Burada, yeşil perde önünde fotoğrafınız çekiliyor. Bu fotoğrafa, akvaryum canlılarından efektler ekleniyor. Akvaryum gezinizin sonunda, çıkışta, ücret karşılığında isterseniz alabiliyorsunuz. Fotoğraf çekiminin yapıldığı alanda, içinde Flyride Helikopter, Xpress Roller Roster ve X Game'in olduğu Fly Park bölümü de bulunuyor. Ve girişte sırasıyla, Karadeniz Bölümü, İstanbul Boğazı, Marmara Bölümü, Çanakkale Bölümü ve Ege Bölümünü gezerek bir alt kata iniyorsunuz. Bu katta, Nuh'un Gemisi, Truva Atı, Barbaros Hayrettin Paşa, Batık Gemi, Poseidon görülmeye değer yerlerden sadece birkaçı.
Zemin kata indiğinizde buradaki gezi güzergahı ise sırasıyla şu şekilde; Süveyş Kanalı, Kızıldeniz Bölümü, Kuzey Kutbu Bölümü, Akdeniz Bölümü, Cebelitarık Boğazı Bölümü, Orta Atlantik Sırtı Bölümü, Batı Atlantik Bölümü, Panama Kanalı Bölümü, Pasifik Okyanusu Bölümü, Güney Kutbu Bölümü, Amazon Bölümü ve Şelale. Bu katta da görülmeye değer alanlar var. Buzdağı, Batık, Herkül, Ateş Çemberi Haritası, Aynalı Labirent bunlardan birkaçı sadece.

İstanbul Akvaryumda ayrıca uzman eğitmenler eşliğinde köpek balıklarıyla dalış yapabilir, yüzme biliyorsanız dalış eğitimlerine katılabilir, balık besleme saatlerine tanık olabilirsiniz. Akvaryumun sunduğu hizmetler arasında, makine oyunları, kasırga simülatörü, seyir terası, 5D sinema da bulunuyor. Akvaryum aynı zamanda, nikah & düğün, kokteyl, fotoğraf çekimi, defile, toplantı/lansman gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. 

İstanbul Akvaryum Çalışma Saatleri:
Akvaryum, hafta içi 10.00-19.00 arası, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arası hizmet veriyor.
İstanbul Akvaryum 2024 Senesi Giriş Ücreti: 
Yetişkin 375 TL. 2-18 yaş öğrenci, öğretmen, engelli, 65 yaş üstü ve gazi 325 TL. 0-24 ay bebek ücretsiz.
Bunların haricinde bir de paket fiyatlar var. Bu paketlerin fiyatı Akvaryum, Helikopter Turu, 2 Atraksiyon, Fotoğraf, Labirent içerecek şekilde değişiklik gösteriyor. Paket fiyatlar, 400 ile 750 TL arasında değişiyor. 
İstanbul Akvaryum Ulaşım:
Adres: Şenlikköy Mahallesi, Yeşilköy Halkalı Caddesi, No.93 Florya / İstanbul
Telefon: 444 97 44

İstanbul Akvaryum'a;
Marmaray ile, Florya Akvaryum Durağında inerek
Metrobüs ile, Metrobüs Beşyol Stop + Florya minibüs İstanbul Akvaryum son durak vasıtasıyla
Otobüs ile, BN1 Halkalı - Eminönü, 73Y Kuyumcukent - İstanbul Akvaryum, 73B Bakırköy - Florya ve 73F Taksim - Florya Hattı kullanarak
İdo ile, İDO Bakırköy İskelesi durağından BN1 Halkalı – Eminönü hattı ile
Metro ile, Atatürk Havalimanı Metro hattı ile Şirinevler İstasyonu + 73B Bakırköy – Florya ve 73F Taksim – Florya hattı üzerinden ulaşabilirsiniz. 

İstanbul Akvaryumun ücretsiz müşteri servisi de var. Fakat bu servisi, Hop-on Hop-of' tan İstanbul Akvaryum bileti alan ziyaretçiler kullanabiliyor.