Side tatilimizde, gezi rotamızın, Side Antik Kent, Aspendos Antik Tiyatro ve Manavgat Şelalesi'nden sonraki dördüncü ve son durağı Kurşunlu Şelalesi ile 1 güne sığdırdığımız günü birlik turumuzun da sonuydu burası. Eğer Side'ye yolunuz düşerse bu doğa harikası yere gelin, görün ve gezin diyerek Kurşunlu Şelalesi izlenimlerimi paylaşıyorum. Side ile Kurşunlu Şelalesi arası 67 km'dir, mesafe süre olarak yaklaşık 1 saat kadar sürer. Kurşunlu Şelalesi, Antalya şehir merkezinden 22 km. uzaklıkta bulunuyor ve Aksu ilçesinde yer alıyor.
Şelaleler şehri Antalya'da gizli kalmış bir tabiat harikası, sıcak yaz günlerinde serin bir mola ve unutulmaz bir doğa gezisidir Kurşunlu Şelalesi. Bu alan 1986 yılında park haline getirilerek ziyarete açıldı. 1991 yılında da Tabiat Parkı olarak korumaya alındı. Tabiat Parkı, 2 kilometrelik kanyona yayılmış 18 metrelik büyük şelale, küçük şelaleler ve birbirine bağlı 7 küçük göletten oluşuyor. Şelale, Tabiat Parkı'nın kuzeyinden gelen ve park içerisinden geçen Kalabaklı Deresinin Tabiat Parkı'nın iç kısımlarındaki kayalık alanlardan düşmesiyle oluşmuş.
Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı içinde; manzara seyir terasları, çocuk parkı, restoran, kafe, gezinti patikaları, piknik alanları, el sanatları ve hediyelik eşya mağazaları, fotoğraf stüdyosu, deve turu ve otopark var.
Sağlıklı orman dokusu ve zengin bitki topluluğu, ilgi çekici su ve kaya formlarıyla eşsiz bir doğal harikası Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı. Tabiat Parkı, birçok küçük memeli, kuş, balık ve bitki türüne de ev sahipliği yapıyor. Şelale ve çevresi inişli-çıkışlı patika yollardan, merdivenlerden, tahta-asma köprülerden, Arnavut kaldırımı-taş yürüyüş alanlarından oluştuğu için bebek arabası ve topuklu ayakkabılarla yürümek biraz zorlu aklınızda olsun.
Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı'nda ayrıca, 200 yıl önce köylüler tarafından kurulan 10 değirmenden 1 tanesi olan 200 yıllık değirmeni, zamanında Lübnan'da bolca yetişen, şimdilerde az miktarda kalan, ömrü 1000 yılı aşabilen ve Lübnan bayrağına simge olan Lübnan sedirini, dönemin cumhurbaşkanı Kenan Evren için yaptırılan köşkü de gezip görebilirsiniz.
Kurşunlu Şelalesi el değmemiş, doğal özelliğini korumayı başarmış, bozulmamış ayrı bir güzellik. Her ne kadar Manavgat Şelalesi kadar çok meşhur olmasa da Düden şelalesi kadar heybetli bir su akışı olmasa da Kurşunlu Şelalesi farklı noktalarda farklı yükseklikten düşen şelaleleriyle, doğasıyla, havasıyla, manzarasıyla, göletleriyle, bitki örtüsüyle iç içe yürüyüş yollarıyla, şelale şırıltılarıyla bozulmamış bir tabiat harikası bana göre. Burada doğa ve yeşilin her tonu, tertemiz mis gibi bir hava ile baş başasınız. Yolunuz buralara düşerse bu güzelliği görmeden dönmeyin derim.