Dragos Havuz Swim Club (Eski Adı ile Karayemiş Tesisleri Yüzme Havuzu)

2023 Senesi Güncel Bilgi, Karayemiş Tesisleri Yüzme Havuzu tesisi, Meze Balık Dragos Havuz Swim Club ismiyle hizmete devam etmektedir. 

2013 senesi temmuz ayında, Derin henüz 5 aylıkken gitmiştik Karayemiş Tesisi'nin havuzuna. Malumunuz İstanbul'da denize girilebilecek yakın mesafe çok temiz deniz yok, otel havuzları cep yakıyor. Hem ulaşımı rahat hem de Egemen ve Derin ile biraz rahat hareket edebileceğimiz bir havuz arayışındaydık. Ablam buraya daha önce gelmişti ve bize de bahsetmişti. İşte o tavsiye üzerine bir gidip bakalım demiştik.

Biz Bostancı sahil yolunu kullandık ulaşım için. Sahil yolu Kartal istikametine doğru gittiğiniz takdirde sahilde sol tarafta, Kordonboyu MMM Migros'un yanında görürsünüz tesisi. Tesise aracınızla gelirseniz otopark sorunu yaşamazsınız, kendine ait 500 araçlık otoparkı var.
Tesis binasından içeri girdiğinizde danışmada havuz için ödeme ve giriş işlemlerini yaptırıyorsunuz ve havuza öyle geçiyorsunuz. Karayemiş Tesislerinde yer alan yüzme havuzu Anadolu yakasının en büyük havuzu ve yarı olimpik. Açık havuz yaz sezonunda saat 09:30 – 18:30 arasında hizmet veriyor. Girişler, günlük, aylık ve yıllık üyelik şeklinde. Havuza damsız giriş yok.

Karayemiş Tesisleri yüzme havuzu 450 kişilik kapasitesiyle akşamları düğün, nişan, kına gecesi, nikah sonrası yemek, kokteyl, mezuniyet, şirket yemekleri, doğum günleri, evlilik yıl dönümleri, davet gibi her türlü organizasyonlar için de kullanılıyor.
Karayemiş Tesisleri içinde ki Şimal Bar 180 kişilik kapasitesi, Adalar manzarası, menüsü ile Cuma-Cumartesi geceleri fasıl ve canlı müzik, Gurme Restoran 200 kişilik kapasitesiyle Karadeniz mutfağı-balık konseptiyle hizmet veriyor. Balo Salonu ise 500 kişilik oturma 1000 kişilik kokteyl düzeniyle her türlü organizasyona ev sahipliği yapıyor.
Biz hafta arası geldiğimiz halde yine de bir yoğunluk vardı. Zaten İstanbul'da hafta sonu nereye gitmek isteseniz hep bir kalabalık hep bir yoğun. İmkan varsa hafta sonuna nispeten daha sakin olan hafta arası bir günde gelmenizi tavsiye ederim. Havuza dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasak. Havuz kenarında içecek ve yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, sandviç, hamburger, köfte, tost gibi yiyecek ve sıcak soğuk her türlü içecek hizmeti veren kafe var.

Çocuk havuzu büyük havuzun kenarında, çok büyük bir çocuk havuzu olduğunu söyleyemeyeceğim ama yine de çocukların işini görüyor.
2013 senesinde gittiğimizde, çok fazla beklentimiz olmadığından güzel bir gün geçirmiştik. İşletme el değiştirdikten sonra hem işletme hem işletmeciler hem de yüksek fiyatlar nedeniyle çok olumsuz yorum yapılmış tesisle ilgili. İşletmecilerin ilgisizliği, kalabalık oluşu, tesisin genel olarak temiz olmayışı, hem tesis giriş hem yiyecek içecek menü fiyatlarının yüksek oluşu çokça eleştiri almış. 

Bizim gitmemizin üstünden seneler geçtiği için yeni işletme ile ilgili bilgi almak istediğimde (ki özellikle yetkili birisiyle konuşmak istediğimi belirttim) telefonda görüştüğüm kişi bilgisinin olmadığını söyleyerek sorularımı cevapsız bıraktı. O yüzden yeni işletme ile ilgili tesis, işletmeciler, verilen hizmet ile ilgili bilgileri güncelleyemedim ne yazık ki. 

İstanbul'da açık yüzme havuzu arayışı için de olup da, bu tesisi değerlendirmek isteyenler için 2023 senesine ait tesis giriş ücretlerini yazayım yine de. Bu fiyatlara şezlong ve şemsiye dahil onu da belirteyim.

2023 senesi günlük giriş ücreti 
Yetişkin, hafta içi 300 TL / hafta sonu 350 TL
4-10 yaş hafta içi 200 TL / hafta sonu 250 TL
0-3 Yaş Ücretsiz fakat şezlong verilmiyor, istenirse ücrete tabi

Loca Puf
Yetişkin, hafta içi 350 TL / hafta sonu 400 TL
Loca Sedir
Yetişkin, hafta içi 450 TL / hafta sonu 500 TL

Adres: Kordonboyu Mah. Turgut Özal Bulvarı No: 33 Kartal / İSTANBUL
Telefon: 0530 238 20 46