Cevahir Aqua Heybeliada Ulaşım ve Giriş Ücreti

2023 Senesi Güncel Bilgi, Heybeliada Aqua Green Beach Club, 2019 senesi eylül ayında tadilata girmiş, 2021 senesinde yenilenerek yaz sezonu itibari ile de Cevahir Aqua Heybeliada olarak hizmet vermeye başlamıştır.

İstanbul'da denize girilecek temiz ve ulaşımı kolay bir deniz bulmak her ne kadar imkansız gibi görünse de mevcut plajlar bir nebze deniz için alternatif oluyor. Bunlardan biri de İstanbul'un Prens Adalarından Heybeliada'da ki Aqua Green Beach Club yeni ismi ile Cevahir Aqua Heybeliada. Ben, 2008 ve 2009 tarihlerinde toplamda 3 kere gelmiştim bu plaja, tabi o zamanlar adı Sadık Bey plajı idi. Tahmin edersiniz ki aradan geçen uzun yıllar sonunda tesis aynı kalmamış. İçinde bir çok yenilik yapılmış. 

Plajın Hikayesi
Bir asırdan fazla bir geçmişe sahip olan plaj eskiden deniz hamamı imiş gerisi de bostanmış. 1930'larda, bostanı Sadık Güzelosman satın almış ve deniz hamamını plaja çevirerek tahta kabineler yaptırmış. Plaj, Sadık Bey Plajı olarak anılmaya başlamış. Sadık Bey, ölümüyle plajın mülkiyetini Darülacezeye bağışlamış. Plaj, 2019 senesi mayıs ayında 5 yıllığına ihaleye çıkarılmış, ihaleyi, 2001'den beri plajı işleten Green Beach'in sahibi İsmail Cevahir almış. Nereden nereye, değil mi?
Cevahir Aqua Heybeliada Ulaşım
Tesise ulaşmak için öncelikle Heybeliada'ya deniz yoluyla gelmeniz gerekiyor. Şehir hatlarının, Kabataş, Beşiktaş, Eminönü, Bostancı, Kadıköy, Maltepe'den kalkan adalar hattı vapurları, Bostancı İskelesinden hareket eden motorlar vasıtasıyla Heybeliada İskelesine gelebilirsiniz. İskelenin biraz ilerisinde, tesisin ücretsiz motor servisi bulunuyor, bu motorla adanın arka tarafında bulunan Cevahir Aqua Heybeliada'ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Tesis, ücretsiz bu motor servisi ile tekrar Heybeliada İskeleye bırakıyor sizi. Tesis, haziran ayı sonu - eylül ayı başı arası ücretsiz Bostancı seferleri de düzenliyor. (Ücretsiz Bostancı tekne servisi saatleri, yaz sezonunda sabah 10.30 - akşam dönüş 17.30'da).

Şehir hatları vapur seferleri saatleri sezonluk ve hafta içi/hafta sonu değişiklik gösterdiğinden, tesise geliş ve çıkış saatinizi planlamanızı, tesisin ücretsiz motor servisinin iskeleye son dönüş saatlerini önceden öğrenmenizi tavsiye ederim. Bu arada, tesise uzunnn bir yürüyüşle, tabelaları takip ederek de ulaşabilirsiniz. 

Cevahir Aqua Heybeliada'nın Sunduğu Hizmetler
12.000 metrekarelik alana kurulu tesiste, mavi bayraklı sığ deniz, kum plaj, platform, şezlong, şemsiye, loca, cankurtaran, güvenlik, kaydıraklı yetişkin aquapark (sosyal medya hesaplarında 13 farklı bant olduğu belirtilmiş), çocuklar için mini aquapark havuz, duş, tuvalet, soyunma kabini, kilitli dolap, restoran, kafe, plaj butik, mescit  hizmetleri sunuluyor. 
Cevahir Aqua Heybeliada Çalışma Saatleri
Yaz sezonu haziran ayı gibi başlıyor. Eylül ayında aquapark hizmeti sona eriyor fakat denizden ve tesisin diğer hizmetlerinden yararlanmaya devam edebiliyorsunuz. Sezonda, 08.00-19.00 arası hizmet veriyor tesis. 

Tesiste, bakım nedeniyle yetişkin ve çocuk aquapark bölümü bazı tarihlerde hizmet dışı kalıyor, bunu ya sosyal medya hesaplarını takip ederek ya da tesise telefon açarak öğrenebilirsiniz.

Cevahir Aqua Heybeliada Restoran/Kafe Menü Fiyatları (2023)
Tesise dışarıdan yiyecek, içecek getirmek yasak olduğundan tesis içerisindeki yeme içme alanlarını kullanıyorsunuz. 2023 senesine ait menü fiyatları;
Kahvaltı tabağı 165 TL, 
Tost çeşitleri ortalama 100 TL, 
Salata çeşitleri 110-135 TL arası, 
Makarnalar 150-165 TL arası, 
Atıştırmalıklar 110-165 TL arası (Sigara böreği, pizza, hamburger, atıştırmalık tabak vs..), 
Ekmek arası 140 TL (Köfte, döner, tavuk), 
Ana yemekler 185-235 TL arası (Köfte/tavuk ızgara, et döner, balık vb..), 
Tatlılar 75-90 TL arası, 
Su 15 TL, çay 20 TL, kahve 40 TL, soğuk içecekler 35-40 TL, alkollü içecekler 135-145 TL.
Cevahir Aqua Heybeliada Giriş Ücreti (2023) 
Cevahir Aqua Heybeliada'ya girişte kişi başı ücret ödüyorsunuz. Fiyatlar hafta içi, hafta sonu, yaz sezonu, sezon sonrası, bayram günleri farklılık gösteriyor.  
2023 senesi yaz sezonu giriş fiyatları:
Yetişkin: Hafta içi 450 TL - Hafta sonu 600 TL
07-12 Yaş Arası: %50 indirimli. Hafta içi 225 TL - Hafta sonu 300 TL
0-6 Yaş ücretsiz
Bu hizmetlerden, deniz, plaj, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabini, kilitli dolap, yetişkin aquapark, 0-6 yaş aquaparkı, tesise motorla ulaşım giriş ücretine dahil, ücretsiz sunuluyor. 

Cevahir Aqua Heybeliada
Adres: Yeni İskele Yolu Sokak No:18 Heybeliada (Adalar/İstanbul)
Telefon: 0216 351 16 00

Cevahir Aqua Heybeliada ulaşım, sunulan hizmetler, çalışma saatleri, menü fiyatları, giriş ücretleri 2023 senesine ait olup güncel bilgileri, bakım nedeniyle hangi hizmetlerin verilip verilmediğini gitmeden önce öğrenmenizde yarar var.