Side Club Hotel Turan Prince World

Club Hotel Turan Prince World tatil köyüne 2004 senesi eylül ayı ve 2012 senesi ekim ayı olmak üzere 2 kere gitmişliğimiz var. İlk gidişimiz balayımız içindi. Hayatımda hiç uçağa binmemiştim ve Engin'den sadece uçağa binip gideceğimiz bir yer olsun istemiştim. Oteli kendi araştırması sonucu, Ets turdan uçaklı balayı paketi seçip bana sürpriz yapmıştı. Özellikle balayı için bu oteli tercih edecekler balayı paketinin içinde neler olduğunu muhakkak sorsunlar. Otelin güzel jestleri oluyor bu konuda. İkinci gidişimizde Egemen 3 yaşındaydı ve Derin'e 4 aylık hamileydim. Bu sefer kendi arabamızla ulaşmıştık otele. Aradan geçen zaman zarfında otel, ufak tefek dekorasyon değişiklikleri harici, ilk gittiğimizde hatırladığımız gibiydi.
Club Hotel Turan Prince World, Antalya Side'de Kızılağaç mevkiinde, Antalya Havalimanına 75 km, Antik Şehir Side'ye 15 km ve Manavgat'a 12 km mesafede, her şey dahil sistemde 5 yıldız standartlarda hizmet sunan, mavi bayrak sahibi, denize sıfır, özel plajlı, 132.000 m² gibi çok geniş bir alana kurulmuş bir tatil köyü.

Tesiste ana restoran, 3 adet a'la carte restoran, 5 adet bar & atıştırmalık büfesi, 8 adet bar, 14 kaydıraklı aquapark, yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, ısıtmalı kapalı yüzme havuzu, şezlong, şemsiye, minder, havlu, Türk Hamamı, sauna, jakuzi (Aquapark havuzunda), fitness merkezi, masaj ve kese, spa merkezi, lunapark, mini hayvanat bahçesi, 5 adet tenis kortu, aydınlatmalı tenis kortu, motorlu ve motorsuz su sporları, bilardo, mini golf, futbol sahası, voleybol, basketbol, okçuluk, boccia, masa tenisi, aerobik, su topu, sörf, kano, video oyunları, langırt, telefon, fax, kuyumcu, butik, kuaför, çamaşırhane, mini market, derici, hediyelik eşya, fotoğrafçı, toplantı salonları (Myra, Prince ve Aspendos toplantı odası), otopark mevcut. Tesise evcil hayvan kabul edilmiyor.

ÜCRETSİZ HİZMETLER: Kahvaltı, öğle yemeği, snack restoranlar, pastane / dondurma, akşam yemeği, gece büfesi, diyet ve vejetaryen büfe, çocuk büfesi ve bebek köşesi, gözleme, mini bar (günlük yenileniyor), yerli alkollü - alkolsüz ve sıcak içecek, fitness merkezi, Türk Hamamı, sauna, buhar odası,
kapalı yüzme havuzu, aquapark, lunapark, mini kulüp, animasyon aktiviteleri, masa tenisi, dart, okçuluk, futbol, basketbol, plaj voleybolu, mini golf, tenis saha kullanımı ve ekipmanları, odalardaki çelik kasa, plaj havlusu, şezlong, minder ve şemsiye, jakuzi (aquapark havuzunda), kablosuz internet, Burada herkese hitap eden aktiviteler var, aktif bir insansanız sıkılmaya zamanınız olmuyor.

ÜCRETLİ HİZMETLER: Starbucks, şampanya, doğum günü pastası, yabancı özel içecekler, spa merkezi (masaj-kese), kuaför ve güzellik salonu, dalış okulu hizmetleri, tüm motorlu ve motorsuz su sporları, doktor, hemşire hizmetleri, tıbbi malzemeler ve ilaç, araç kiralama, alışveriş merkezi (kuyumcu, kuaför, butik, market, derici, hediyelik eşya, çantacı, araç kiralama, fotoğrafçı), tenis ışıklandırma, çamaşırhane hizmetleri (yıkama ve ütü), bebek arabası, bebek bakıcısı, akülü çocuk arabaları, play station, game center, bilardo, langırt, trambolin, ulaşım hizmetleri, nargile, telefon, faks ve posta hizmetleri,
Konsept bilgileri 2023 yılında güncellenmiştir ve tur firmalarından alınmıştır. 
Otele gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririm çünkü otele giriş yapacağınız zaman ilk girişteki güvenlik noktasında bilgileriniz kontrol ediliyor. Güvenlik noktasından girişiniz onaylandığında, otelin bulunduğu alana geliyorsunuz. Resepsiyonda kimlik belgeleriniz ile giriş işlemleri yapılıyor. Odaya giriş 14.00'te, çıkış 12.00'de. Siz giriş saatinden önce otelde olsanız dahi işlemleriniz yapıldıktan sonra odanız hazırlanana kadar, bilekliklerinizi takıp otelin tüm olanaklarından faydalanmaya başlayabiliyorsunuz. İkinci gidişimizde, arabayla tahmin ettiğimiz süreden önce otelde olunca, biz bavullarımızı oda görevlisi ile odaya gönderip öğle yemeği için restoran kısmına geçmiştik.
Her şey dahil sistem otelde, 300 kişilik teras, 1000 kişilik kapalı mekan kapasiteli Sofra Restoran, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği, gece çorbası, diyet büfeleri, çocuk büfesi ve bebek köşesi ile açık büfe hizmeti sunuluyor. Balık, Uzak Doğu ve Meksika a'la carte restoranlar için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor, mümkünse otele giriş işlemleri ile yaptırmanızı tavsiye ederim. 
 A la Carte Restaurantlar
                                        
Otelde, havuzda, aquaparkta, plaj kenarında bulunan restoranlardaki açık büfe yemekler, arada yapılan ikramlıklar aç kalmanıza fırsat vermiyor. Bazı yorum sitelerinde, "Yemekler turistlere hitap ediyor, aç kaldık" gibi yazılar okudum şaşırdım. Sabah 07.00'den akşam 21.30'a kadar 3 ana öğün ve arada sürekli ikramlıkların sunulduğu, bol çeşidin olduğu ve 22.30-07.00 arası da gece büfesinin sunulduğu bir yerde nasıl aç kalınıyor çok merak ediyorum.
Tatil köyünün yerleşim şeması
Otelde odalar Ana Bina, Club Binası ve VIP Select konaklama ünitelerinden oluşmakta olup toplamda 688 oda bulunuyor. Bu 3 seçeneğin de, otel standart, otel dublex, kulüp standart, kulüp dublex, standart select, dublex select gibi oda alternatifleri var. 

Asansörden, merdivenden ineyim, restoran, loby, ön havuz ayağımın dibinde, plaj da yakın olsun derseniz ''otel odasını'', daha sessiz sakin, ağaçlıklar içinde olsun, otele bir kaç adım yürürüz derseniz ''kulüp odasını'', özel hizmet almak isterseniz de ona göre ücretini vereceğiniz kendine ait havuzu olan ''villa tipi'' odaları seçebilirsiniz. Otel odaları deniz tarafına, kulüp odaları ve select villalar aquaparka yakın tarafta bulunuyor. Biz ilk gidişimizde otel odasında, ikinci gidişimizde kulüp odasında kalmıştık.
Loby Bar, ister yemek saatini bekleyin, ister dinlenin, ister bir şeyler yudumlayın, ister tabletinizi, bilgisayarınızı alın yanınıza internette gezinin.
Yarı olimpik havuz, şelalesi olan aktivite havuzu plaj tarafında, otel binası önünde.
Çocuklar ve büyükler için çeşitli kaydırakların ve havuzların bulunduğu, jakuzi ve akıntılı havuzun olduğu aquapark, tatil köyünün kara tarafında, plaj ve otel binasının arkasında. Çocuk havuzunun burada olmasından dolayı bizim de gündüz en çok vakit geçirdiğimiz kısım oldu.
Çocuklar için, 
4-11 Yaş Grubu: mini kulüp, mini disko, mini sinema. mini kulüpte oyun odaları, bahçe içerisinde farklı noktalarda oyun parkları, plajda oyun alanı, 7 kaydıraklı aquapark, lunapark (dönme dolap, gondol, tırtıl tren, dönen salıncak, atlı karınca, çocuk treni), hayvanat bahçesi, çocuk büfesi bulunuyor.
12-17 Yaş Grubu: teenage kulüp, animatörler eşliğinde DJ kursu, break dance kursu, lazer paintball, play station saati ve spor aktiviteleri mevcut.
Çocuk havuzunun olduğu yerden sonra en çok uğradığımız 2. yer çocuk parkı, 3. yer lunapark ve 4. yer mini hayvanat bahçesi oldu. Yani Egemen'in keyif aldığı, eğlendiği neresi varsa biz oradaydık.
Çocuk aktivite bilgileri 2023 yılında güncellenmiştir ve tur firmalarından alınmıştır. 
Denize sıfır, mavi bayrak sahibi plajın, 200 m uzunluğunda kum-çakıl plajı bulunuyor. Deniz girişte çok fazla sığ değil, biraz da dalgalı. Özellikle deniz için deniz ayakkabısı bulundurun yanınızda. Otelde, dalış okulu, paraşüt, banana, jet ski, su kayağı, fly fish, kano, katamaran ( lisansı olan misafirler için), motorlu ve motorsuz su sporları da mevcut. (Su sporları otele ait olmayan özel bir şirket tarafından sahilde ücretli olarak hizmet veriliyor).
Su sporları bilgileri 2023 yılında güncellenmiştir ve tur firmalarından alınmıştır. 
Kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, hamam, sauna, spa, masaj, gösteri-toplantı salonu otel binası içinde. Fotoğrafta görünen kapalı yüzme havuzunun pencerelerin olduğu tarafta küçük bir çocuk havuzu var, büyük havuza ek. Denizden, havuzdan hemen sonra duş alma noktalarında üstümüzdeki deniz, havuz suyunu akıtıp hamama gittik çoğu zaman. Öyle rahatlatıcı bir etkisi var ki hamamın muhakkak deneyin.
Gün boyu süren animasyonlar, yarışmalar ve oyunlarla keyifli vakit geçirirken dilerseniz okçuluk, dart, futbol, mini golf, masa tenisi, tenis (gündüz), basketbol gibi pek çok sporu yapma imkanını da bulabilirsiniz.
Akşam, önce çocuklar için çocuk animasyon gösterisi yapılıyor sonra da tüm otel misafirlerine yönelik animasyon gösterileri yapılıyor. Bazen de otel misafirleri dahil oluyor gösterilere, yarışmalara.
Disko, Egemen'in akşam uyku saatinden dolayı es geçtiğimiz ender yerlerden biri oldu.
Egemen ve Derin hayatımıza dahil olduktan sonra tatilde konaklayacağımız yerleri de çocukların rahat edebileceği, onlara yönelik aktivitelerin, eğlence alanlarının olduğu şekilde tercih etmeye çalışıyoruz çoğu zaman. Yerine göre pansiyon, yerine göre 5 yıldızlı bir otel. Club Hotel Turan Prince World sunduğu yemek, hizmet, aktiviteler, temizlik, ilgi gibi birçok konuda benden geçer not aldı. Özellikle çocuklu aileler için rahat bir tatil alternatifi.

Club Hotel Turan Prince World 
Kızılağaç Turizm Merkezi Side Antalya
Rezervasyon: 0242 212 19 30
Resepsiyon: 0242 748 72 60