Avşa Adası Palmiye Otel

2010 senesinde, tatil programı yaparken Egemen 9 aylıktı. Bu, çocuklu ilk tatilimiz olacağı için, ''Gitsek mi gitmesek mi, çocuklu tatil yapabilir miyiz yapamaz mıyız?'' diye düşünürken, Egemen aramıza katılmadan önce gidip bildiğimiz yakın bir yerde, kısa süreli bir tatil yapmaya karar verdik. Avşa Adası'na gidenler bilir, Avşa'da 5 yıldızlı her şey dahil otel yoktur, genelde pansiyon, apart, hotel, otel ağırlıklıdır konaklamalar. Otellerin de az sayıda olanı, kahvaltı ve akşam yemeği verir. Biz de yemeği dert etmeyeceğimiz, Egemen ile kalma açısından rahat olabileceğimiz bir otel olsun istedik. Konaklama, konum, konsept, fiyat araştırması sonrası, Egemen ile rahat edebileceğimizi düşündüğümüz Avşa Palmiye Otel'i seçtik, telefon açtık, telefona çıkan yetkiliden otel ile ilgili ayrıntılı bilgileri aldık sonra rezervasyonumuzu yaptırdık. 
Arabayla Tekirdağ'a, Tekirdağ'dan arabalı teknelerle Avşa'ya geçtik. Zaman kaybetmeden denizin ve güneşin keyfini çıkartmak istiyorduk, o yüzden hemen otele gittik, giriş işlemlerini yaptırdık, bavulları odamıza çıkarttık ve doğru plaja.

Palmiye Otel 2007 yaz sezonunda faaliyete girmiş. Otelin güzel ve modern mimarisi Avşa Adası'na göre ortalamanın üstü diyebilirim. Bizim gittiğimiz sene, açılışının daha 3. yılı olması nedeniyle otel yeniydi, pırıl pırıldı. Yaz-kış açık bulunan, Avşa merkezde, iskeleye 100 metre, denize 30 metre, marketlere 50 metre mesafede bir otel. Konaklama konsepti açık büfe sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, yarım pansiyon şeklinde olan otelde 0-6 yaş çocuklara ücret alınmıyor. 
Odalar lüx suit tarzında olup, iki kişilik, üç kişilik, dört kişilik konaklama seçenekleri mevcut. Odalarda balkon, dijital TV, kablosuz internet, telefon, klima, mini bar, saç kurutma makinesi, duş/wc, 7/24 sıcak su, oda servisi var. Ön cepheli odaların balkonundan deniz görülebiliyor kısmen de olsa. O dönem tek eksiği, otelde bebek yatağının olmamasıydı. Odamıza ek yatak getirterek sorunu çözmüştük. Zaten 3-4 gecelik kısa bir tatil olduğu için üstünde çok durmamıştık. Şu an otel bünyesine bebek yatağı dahil ettiler mi bilmiyorum.
Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin verildiği teras. Öyle 5 yıldız bir oteldeki açık büfe kadar olmasa da karnınızın doyacağı ve aç kalmayacağınız bir çeşitliliğe sahip yemekleri. Bebekler için mama sandalyesi var. Bir de o dönem ki fotoğraflarımıza baktığımda portatif bir bebek salıncağı gördüm, Egemen'i yemek saatlerinde onda sallıyormuşuz bazen, hala duruyor mu onu da bilmiyorum.

Teras yemek saatlerinin haricinde dinlenme alanı olarak kullanılıyor. Akşam güneş batarken hoş bir gün batımı seyri oluyor terasta. Güneşin tam battığını öndeki yapılardan göremeseniz de en azından kırmızı, mavi, turuncu, sarı renklerde bir seyir görüyorsunuz.
Otel işletmecileri, çalışanlar açısından olumsuz yazabileceğim bir yorum yok. Kaldığımız 3-4 gece içinde bir sorun yaşamadık hiçbir konuda. Dediğim gibi Avşa Adası'nın konaklama çeşitliliği ve işletmelerin özelliklerine bakılırsa Palmiye Otel orta üstü bir otel. Biz memnun kalmıştık. Eğer çok lüks bir tatil anlayışınız varsa zaten Avşa Adası'na gelmezsiniz. ''Giderim konaklarım, temiz otel, düzgün işletme olsun, güneşin, plajın tadını yaşarım, akşama çıkar turlarım, eğlenceme bakarım'' derseniz, konaklama anlamında çok büyük beklentiler içinde değilseniz, Avşa'ya gelmeden Palmiye Otel'i de incelenecek ya da gelirseniz de bakılacak oteller listenize dahil etmenizi önerebilirim.

Adres: Marmara Sokak No:4 Avşa Adası - Marmara/Balıkesir
Telefon: (0266) 896 24 92

Palmiye Otel konaklama bilgileri 2023 senesinde güncellenmiştir, konsept ve fiyat bilgisi için otelle iletişime geçiniz.