Avşa Adası Aydın Motel

2010 senesinde Egemen ile tek çocuklu olarak geldiğimiz Avşa Adası'na, 2014 senesinde Derin ile beraber 2 çocuklu bir aile olarak tatil yapmaya gittik 2. kez. İlk geldiğimizde, internetten araştırma sonucu Palmiye Otel'de konaklamıştık. Bu gelişimizde ise aile dostlarımızın tavsiyesi üzerine Aydın Motel'de konakladık. Tek fark, bu gidişimizde araba yerine, İDO feribotla deniz yoluyla Avşa'daydık. Arabasız olunca, haliyle 2 çocuk, bavullar, puset, el çantası elimizde bayağı bir eşya vardı. Neyse ki gelmeden önce rezervasyon yaparken durumdan haberdar ettiğimiz için, Aydın Motel'den bir görevli arabayla bizi almaya gelmişti. 

Otel, bir aile işletmesi. Sahibi herkesin Hüseyin amca diye tanıdığı bey, işletmecisi bizimle tatil sürecinde ilgilenen kızı Şeyda hanım ve eşi. Hüseyin amcayla çok fazla iletişimim olmadı ama Şeyda hanım güler yüzlü, misafirperver, yardımsever ve tatlı bir hanım. Gerçekten de bir aile oteli havası var burada.
Otel plajın, denizin, barların, eğlence yerlerinin biraz uzağında. Marketlere 500 metre, denize 100 metre mesafede sessiz, sakin, gürültüsüz bir yerde. Özellikle çocuklu aileler için tercih edilmesinin nedeni de bu zaten. Sessiz, sakin bir aile işletmesi olması. İskeleden araçla gelirken biraz dolaşmışız gibi hissetmiştim ama yaya olarak tek bir ara yol kullanıp, çocuklarla yürüme hızı 10 dakika gibi bir sürede denize ulaşılabiliyor.

Otelin kendine ait bir otoparkı, çocuk oyun alanı, mangal/piknik alanı, terası, bahçe oturma alanı, ücretsiz kablosuz interneti var. İnternet şifresini işletmeden alıyorsunuz. Sezonluk olarak, apart oda şeklinde sadece oda konaklama hizmeti veren otel, 32 oda ve 200 yatak kapasitesine sahip bir aile tesisi. Aynı zamanda Güvenli Turizm Sertifikası var.
Bahçe katında 2 tane ve terasta 2 tane olmak üzere, ortak kullanımlı toplam 4 adet farklı oturma ve dinlenme alanı bulunuyor. Yemeğinizi dışarıda yemeyip kendiniz hazırlayacaksanız bu alanları kullanabiliyorsunuz.
Otel 2 katlı. 1. katın girişi, her odanın otelden bağımsız kendi bahçe alanından, 2. katın girişi bina dışı merdivenden yapılıyor. Biz ön bahçede, girişteki odadaydık. Çocuklu, pusetli aileler için giriş katlar daha avantajlı. En azından merdiven çıkmıyorsunuz ve kapı önünde çocuklarınız gözünüzün önünde oynayabiliyor. Her odanın bir balkonu var. Tüm gün güneş aldığından balkonlara güneş şemsiyesi ilave edilmiş
Odalar müstakil. İhtiyaca göre 1+1, 1+0 olmak üzere 2-3-4 kişilik yatak kapasitesine sahip odalar. Odalarda mutfak, mutfak araç gereçleri, TV, buzdolabı, klima, gardırop, kablosuz internet, balkon, wc/duş ve 24 saat sıcak su mevcut. Odalar butik apart oda şeklinde dizayn edilmiş. İsteyen alışverişini yapıp yemeğini kendi yapıyor. Biz sadece konaklama için oteli kullandık, yemek işini dışarıda hallettik.
Bilindik bir çok zincir marketin şubesi var burada, eksikle gelseniz bile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Suyunu, meyveni, kahvaltılığını, yemekliğini al koy buzdolabına. Aman aman kocaman bir banyosu yok. Duş-tuvalet bir, işinizi görür. Odalar her gün temizleniyor. Sezonun en yoğun olduğu aylarda ve özellikle bayram tatillerinde fiyatlarda değişiklik ve kapasitede doluluk olabiliyor, o yüzden gitmeden önce bilgi alıp rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor.
Bizim gittiğimiz seneden sonra otelde bir takım değişiklikler yapılmış. En büyük değişiklik ise, 2022 yılında hizmete giren çocuk havuzu da bulunan açık havuz. Benin tercihim her zaman denizden yanadır ama havuz da çoğu zaman çocuklu ailelerin kurtarıcısı olabiliyor. Havuz kenarında bulunan büfede içecekler, atıştırmalık yiyecekler, dondurma bulunuyor.
Beklentileriniz çok yüksek ve lüks ise başka alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Ama çocuklu bir aile olup, gürültüden, kalabalıktan biraz uzakta olmak istiyorsanız, dışarıda yemek işini hallederiz, bize yatmaya temiz, nezih bir yer olsun, işletmecilerle sorun yaşamayalım diyorsanız Avşa Aydın Motel'i inceleyebilirsiniz. 

Adres: Geçici Sokak No.3 Avşa Adası - Marmara/Balıkesir
Telefon: 0266 896 19 66 

Aydın Motel konaklama bilgileri 2023 senesinde güncellenmiştir, konsept ve fiyat bilgisi için otelle iletişime geçiniz.