NUK E-Motion Elektrikli Göğüs Pompası

Yeni doğum yapmış annelerin en büyük mutluluğudur belki, bebeklerini doğumdan hemen sonra kucaklarına alıp sütleriyle beslemeleri. Şüphesiz anne sütü bebekler için en iyi gıdadır. Ancak bazen bebeğinizi emzirmeniz mümkün olmayabilir. Bazı annelerin göğüs ucu şekilleri bebeğin emmesi için uygun olmayabilir ya da bebek henüz emme refleksini tam olarak kazanmamış olabilir. Çalışan anneyseniz, sütünüzü sağıp saklamanız gerekebilir. Ev hanımıysanız, dışarıya çıktığınız zamanlarda, emzirmenizin mümkün olmadığı yerlerde, sütünüzün elinizin altında olmasını isteyebilirsiniz. İşte böyle durumlarda sütünüzü bebeğinize verebilmek için en iyi yöntem göğüs pompası kullanmaktır. Göğüs pompaları hem sütünüzün artarak gelmesini hem de bu değerli sütün saklanabilmesini sağlar.

Egemen'in doğumundan sonra, fazla olan sütümü sağıp depolamak hem de olası dışarıda olduğum durumlarda sütümü almasını sağlamak için almıştım ilk göğüs pompasını. Ama manuel bir pompaydı, kullanımı zor ve yorucuydu. Derin'in doğumundan sonra da elimin altında olması amacıyla bu sefer daha pratik, kolay kullanımlı bir göğüs pompası almaya karar vermiştim. Öncelikle internette bir sürü sitede araştırma yapmış, yorumları okumuş, fiyat, özellik gibi bir çok şeyi karşılaştırmıştım. Aklımda 2-3 markanın modeli vardı. Bu bilgilerle gitmiştim göğüs pompası almaya. İncelediğim ürünler içinde NUK E-Motion Elektrikli Göğüs Pompası kullanımı, pratikliği, özellikleri nedeniyle beklentimi karşılayacak gibi olduğundan bu göğüs pompasını almıştım.
NUK E-Motion Elektrikli Göğüs Pompası, doğal emzirmenin, geçici veya sürekli olarak mümkün olmadığı durumlarda, size ve bebeğinize yardımcı olması için düşünülmüş, bebeğin doğal emme hareketi esas alınarak tasarlanmış, anne sütünün sağılmasını ve toplanmasını sağlayan bir cihaz.

Az sayıda parça ile cihaz kolay bir şekilde birleştiriliyor, motor kısmı dışında tüm parçaları bulaşık makinesinde yıkanabiliyor veya sterilize edilebiliyor. Daha ilk kullanımda ne kadar pratik ve kolay olduğunu hissediyorsunuz zaten. Tek elle bile oturduğunuz yerden rahat bir sağma yapabiliyorsunuz.

“Optiform” göğüs kalkanı, göğse ve göğüs kafesine mükemmel bir şekilde uyum sağlayacak şekilde dizayn edilmiş. Cihaz çok sessiz çalışıyor. Pompa devrildiği zaman otomatik olarak duruyor. Böylece sütün motor kısmına akması engelleniyor. Özel ergonomik tasarım tek elle kolayca kullanım olanağı ve rahat bir tutuş sağlıyor.
İsteğinize göre ayarlanabilen emiş gücü, sütünüzü nazikçe sağmanızı sağlıyor. Çift kademeli pompa sistemi düzenli olarak kullanıldığında çok etkili. İki ayrı hız kademesi var.
1. kademe: Sütün gelmesini sağlayıcı hızlı ve kısa aralıklarla pompalama yaparken
2. kademe: Etkili süt pompalama için daha hızlı ve sık aralıklarla emme işlevini geçekleştiriyor.

Cihaz hem elektrikle hem pille çalıştırılabiliyor. Kutu içinde 4 farklı ülkeye uygun fiş çeşidi bulunuyor. Bu sayede göğüs pompasını yurt dışında kullanmanız da mümkün. 
Süt saklama şişesi polipropilenden (PP’den) yapılmış, Bisfenol-A içermiyor. Süt saklama şişesinin ucuna First Choice Biberon Emziği takılarak süt direkt olarak bebeğe verilebiliyor. Parçaların birleştirilmesi oldukça basit, kullanma kılavuzunda da ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor zaten. Hem elektrikli hem de pilli olması farklı yerlerde kullanım kolaylığı sağlıyor.

Bu ürün yaklaşık 2-2,5 sene öncesine (2013) ait eski bir ürün. Şu an belki hala satışta olduğu yerler vardır. NUK E-Motion Elektrikli Göğüs Pompasına çok yakın bir ürün olan Nuk Luna Elektrikli Göğüs Pompasına da bir göz atmanızı tavsiye ederim.