Çocuklarla Evde Yapılacak Aktiviteler 5

Çocuklarla Evde Yapılacak Aktiviteler 1Çocuklarla Evde Yapılacak Aktiviteler 2Çocuklarla Evde Yapılacak Aktiviteler 3 ve Çocuklarla Evde Yapılacak Aktiviteler 4 yazılarımın 5.'sinde, yine çocuğunuz veya çocuklarınızla evde keyifli vakit geçirebileceğiniz 10 etkinlikten bahsedeceğim. 

1. Mandaldan çerçeve yapımı
Evdeki tahta mandallarınızı birlikte farklı renklerde boyayın ve tutkalla birbirine yapıştırarak bir çerçeve yapın.

2. Orkestra
Tencere, kek kalıbı, kepçe, boş ilaç kutusunun içine koyduğunuz fasulyeler ile çocuğunuzla birlikte mini bir orkestra kurabilirsiniz.

3. Sünger adam
Bulaşık süngerinin üzerine minik gözler çizip, iplerle ona saçlar yaparak yeni bir oyuncak yaratabilirsiniz.

4. İp baskısı
İpleri sulu boyayla boyayın. Boş bir kağıdı ikiye katlayarak ipi içine koyun ve ipi ucundan çekerek kağıtta şekiller yaratın.

5. Kağıt bardak kulesi
Kağıt bardakları üst üste dizerek kule haline getirin. Bakalım en son kimin kulesi yıkılacak?

6. Renk bulmaca
Çocuğunuzdan etraftaki yeşil, beyaz ya da kırmızı renkli şeyleri bulmasını isteyin.

7. Hazine avı
Çocuğunuza hediye mi aldınız? Öyleyse hediyenizi verirken bu oyunu oynayabilirsiniz. Ona ipuçları içeren bir hazine haritası verin ve haritadaki izleri takip ederek hediyesine ulaşmasını sağlayın. Örneğin hediyeyi buzdolabına koyduysanız haritaya mutfakta olduğunu anlamasını sağlayacak şeyler çizin.

8. Çorap basketbolu
Özellikle erkek çocuğunuz varsa bu oyuna bayılacak. Çorapları top şeklinde katlayın ve 5-10 metre uzağa koyduğunuz bir sepetin içine basket atmasını isteyin.

9. Ne yiyorum?
Çocuğunuzun meyve saatini oyunla renklendirmeye ne dersiniz? Gözlerini bağlayın ve yediği meyvelerin hangisi olduğunu tahmin etmesini isteyin!

10. Yıkama
Kızınız bebeklerini, oğlunuz plastik arabalarını yıkamaya bayılacaktır. Bir leğen su ve bir diş fırçası temizlik için yeterli. 

Burçin Öztınaz'ın Bebeğimle Elele dergisi için yazdığı 60 Güne 60 Oyun adlı yazısından alıntıdır.....

Etiketler