Çocuklu Tatilde Bavul Nasıl Hazırlanır?

Çocuklu Tatil yazımda, tek ve iki çocuklu tatil maceramızdan bahsetmişken, tatilde çocuklar için hazırladığım bavula koyduğum şeyleri yazmasam olmazdı. 

Tek çocukla tatil bavulu hazırlama
  • İlk aklıma gelen tabi ki de nüfus cüzdanı, aşı kartı, ateş düşürücü şuruplar, burun damlası, burun aspiratörü, olası bir yanık, böcek-sinek ısırması için kremler, ateş ölçer derece, çocuk yara bandı oldu. (Buna ek bebeğinizin sürekli ve düzenli kullandığı vitamin ve ilaçlar da olabilir). 
  • Arabayla yolculuk yapacağımızdan, yolculuk esnasında canının sıkılmaması ve dikkatini çekmesi için koltuk arkasına takılan seyyar DVD player ve çocuk şarkıları, çizgi film içeren 1-2 cd.
  • Yaz ayı olması sebebiyle bol miktarda çıtçıtlı body, atlet ve yarım kol tişörtler, bir kaç tane uzun kollu, 1-2 pijama takımı, ince hırka ve kapüşonlu baharlık mont, şort, eşofman altı, pantolon, çorap, mama önlüğü, şapka, mevsimlik battaniye, deniz için kapüşonlu havlu, banyo havlusu, kapalı spor ayakkabı, sandalet, deniz ayakkabısı.
  • Biberon, su-meyve suyu için alıştırma bardağı, mama tabağı ve mama kaşığı.
  • Biberon temizlemek için pratik elektrikli cezve.
  • Devam sütü (anne sütüne devam ediyor ama yine de bulunsun).
  • Devam sütünü hazırlamak için önceden kaynatılıp soğutulmuş ve 1 litrelik cam şişeye konulmuş içme suyu.
  • 8 tahıllı ballı kahvaltı (Her ne kadar sabah kahvaltısını yapıyor olsa da, her ihtimale karşı bolca hazır kavanoz mamalardan almakta fayda var) muhallebi, yoğurt, çorba.
  • Bebek şampuanı, bebek yağı, tırnak makası.
  • 50 faktör güneş koruyucu sprey.
  • Puset, ana kucağı oto koltuğu.
  • Bolca bez, ıslak mendil, alt açma örtüsü.
  • Pişik kremi.
  • Giyilebilir mayo bebek bezi.
  • Kova, kürek gibi deniz oyuncakları ve bir sürü oyuncak, şişme bebek havuzu.
  • Sivrisinek kovucu elektrikli tablet ve yedekleri.
  • Arka koltukta kolayca ulaşabileceğim, elimin altında olacak, bez, ıslak mendil, alt açma örtüsü, ince bir mevsimlik örtü, yedek çıtçıt body, alt-üst giysisi içeren pratik bir el çantası.
Çok uzunmuş gibi görülen bu listede, Egemen için almamız şart olanlar, yanımızda olması gerekenler, alalım da yanımızda bulunsunlar diyerek 2 bavulu ve 1 el valizini doldurmuştum.
İki çocukla tatil bavulu hazırlama
Derin' in aramıza katılmasıyla birlikte, 2 çocuklu çıkacağımız ilk tatilde, bavul sayımız da artmıştı. Şimdi 3 büyük bavulla çıkıyorduk tatile. Tabi el valizi, el çantasını da katarsak biraz fazlalıklarımız vardı. Yukarıda Egemen için hazırladığım bavulda yazdıklarımı, Derin için de hazırlamıştım, tabi kız çocuğu olunca 3-5 tane cicili bicili elbise, bluz, tayt koymasam olmazdı. Bir de renk renk tokalar, kıskaçlı, lastikli, artık hangisi tutarsa saçını.. Zaten kız çocuğu olunca her şeyinin süslü püslü olmaması mümkün mü? Eşimle ben alacaklarımızı 1 bavula sığdırmaya çalışmıştık. 1 bavul bana ve eşime, 1 bavul Egemen ve Derin' in giysilerine, 1 bavul da deniz eşyaları, temizlik bakım ürünleri, Derin' in kişisel temizlik ve beslenme malzemeleri, oyuncakları içindi. Egemen 1 sene öncesinden bezle vedalaştığı için Derin' in eşyaları biraz daha fazlaydı.

Bunlara ek olarak Egemen için çocuk diş fırçası ve diş macunu, klozet adaptörü, deniz mayosu, deniz şortu, deniz ayakkabısı, pantolon, günlük şort, yarım kol-kısa kol baskılı atletler-tişörtler, uzun kollular, mevsimlik hırka, pijama takımı, deniz kolluğu, deniz yeleği, şişme deniz botu, bunları şişirmek için küçük bir pompa, küçük-orta-büyük ölçekli bolca oyuncak araba da listeye eklenmişti artık. Allah' tan arabamızın bagajı büyüktü, yoksa böyle rahat ve geniş bir bavul hazırlayamazdım.

Bavul hazırlama işini 1 gün önceden mümkünse sabah çocukların eşyalarını hazırlayarak başlıyorum, sonra eşimin hazırladıklarını ve benim eşyalarımı. Böylelikle bavulları kontrol edip almayı unuttuğum ya da fazlalık olarak aldığımı düşündüğüm şeyleri tekrar kontrol etmeye zamanım oluyor. Bavul hazırlama işi zahmetli, yorucu değil mi? Giysiler, havlular ayrı yere, temizlik, kozmetik ayrı poşetlerde, ilaçlar, kremler ayrı ayrı poşetlerde, ayakkabılar kişi başı ayrı poşetlerde, bavula sığdıracağım diye uğraş dur. Bir de dönüşü var tabi tüm gidenler tatil dönüşü boşaltılır, yıkanır, kurutulur, ütülenir, katlanır, yerlerine konulur. Ne zahmeti, yoruculuğu olursa olsun tatil gibisi yok, güneşi, denizi, sıcak kumları şimdiden özledim.