İstanbul Buz Pateni Pistleri (2024 Güncel Liste)

İstanbul'da, yılın 12 ayı, buz pateni yapabileceğiniz buz pateni pistleri olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu alışveriş merkezlerinde ve birkaçı da bağımsız olan bu pistlerde, buz pateni deneyimi hem çocuklar hem de yetişkinler için güzel, keyifli ve eğlenceli bir deneyim olacaktır şüphesiz.

Atlantis Buz Pisti
Pendik'te bulunan World Atlantis Alışveriş Merkezi içindeki Atlantis Buz Pisti haftanın her günü 10.00-22.00 saatleri arasında açık. Buz pateni pistinde serbest buz pateni yapabileceğiniz gibi, eğitmenlerden buz pateni dersi de alabiliyorsunuz. 4 yaş ve üstü için uygun olan pistte özel ders için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
Pist Giriş Ücreti
Yarım saat: 300 TL
Bir saat: 350 TL
Adres: World Atlantis Alışveriş Merkezi, Yenişehir, Osmanlı Bulvarı, No.6 Pendik / İstanbul
Telefon: 0543 439 43 00

Buzdayız Buz Pisti
Beylikdüzü, Perlavista Alışveriş Merkezi içinde bulunan Buzdayız Buz Pistinde, temel eğitim kursu, sporcu kursu, buz hokeyi kursu haricinde halk seansı da yapılıyor. Pist, okul grupları ve kurs saatlerinde halk seansına kapalı. Pist, hafta içi 10.00-22.00, hafta sonu 11.00-22.00 saatleri arasında açık.
Pist Giriş Ücreti
Yarım saat: 220 TL
Adres: Perlavista Alışveriş Merkezi, Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Adnan Kahveci Mahallesi, No.116  Beylikdüzü / İstanbul
Telefon: 0212 871 30 35

Eyüpsultan Belediyesi Buz Pisti
Eyüppark Alışveriş Merkezi içindeki Eyüpsultan Belediyesi Buz Pisti, pazartesi hariç, haftanın 6 günü, saat 12.00–19.00 arası hizmet veriyor. Seans süreleri 30 dakika. Seanslar için telefondan, internetten veya tesiste danışmadan rezervasyon yapılıyor. 
Pist Giriş Ücreti:
Yarım saat: 7-14 yaş 50 TL. 15 yaş üzeri 60 TL 
Adres: Eyüppark Alışveriş Merkezi, Akşemsettin Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı No.8 Eyüpsultan / İstanbul
Telefon: 0212 627 79 86

Flash Ice Buz Pisti 
Daha önce farklı şubeleri olan Flash Ice Buz Pisti, şu an aktif olarak sadece Bahçelievler'de bulunan Metroport Alışveriş Merkezi içinde hizmete devam ediyor. Seans süreleri 30 dakika olan buz pistinde, serbest giriş, özel ders, artistik figür, buz hokeyi, okul gruplarına eğitim veriliyor. 
Pist Giriş Ücreti:
Yarım saat: Hafta içi öğrenci, 170 TL. Yetişkin ve hafta sonu giriş 200 TL.
Adres: Metroport Alışveriş Merkezi, Bahçelievler Merkez, D-100 Yan Yolu,  Bahçelievler / İstanbul
Telefon: 0212 312 68 57

İBB Silivrikapı Buz Pisti ve Spor Tesisi
Silivrikapı Buz Pisti'nde, Büyük Pist ve Küçük Pist olmak üzere 2 ayrı pist bulunuyor. Pistti 5 yaş ve üzeri kullanabiliyor. Günlük serbest seanslara katılmak için önce https://online.spor.istanbul adresinden üyelik kaydı yaptırmanız gerekiyor. Üyelik oluşturup ödemenizi gerçekleştirdikten sonra seansları görebiliyor ve seans seçebiliyorsunuz. Seans girişlerinde spor kart ya da kişiselleştirilmiş İstanbulkart zorunluluğu bulunuyor. Seansları kullanmaya başlamadan önce, tesiste Üyelik Hizmetleri Birimine uğrayarak Fiziksel Aktivite Uygunluk Formunu doldurmanız ve ıslak imzalı olarak görevlilere teslim etmeniz lazım. 18 yaşın altındaki kullanıcıların seans rezervasyonu yapabilmeleri için velisinden muvafakatname getirmesi gerekli.
Pist Giriş Ücreti: 
1 saat: 65 TL
Adres: Sümbül Efendi Mahallesi, Hisaraltı Caddesi, No.9 Fatih / İstanbul
Telefon: 0212 312 68 57

Ice Rink Academy Buz Pisti
Kemerburgaz Kent Ormanı içerisinde bulunan buz pistinde, uzman eğitmenlerden eğitim alarak veya serbest girişle pisti kullanabiliyorsunuz. Haftanın 7 günü açık olan tesiste, kask ve koruyucu malzemeler bilet alanlara ücretsiz olarak veriliyor.
Pist Giriş Ücreti: 
Yarım saat: 400 TL
Adres: Kent Ormanı, Göktürk Merkez Mahallesi, Pirinççi Köyü Yolu, No.45 Kemerburgaz-Eyüpsultan / İstanbul
Telefon: 0531 970 77 46

Kağıthane Buz Pisti
Burada bulunan sentetik buz pisti doğal buz pistine çevrilmiş. Buz Pisti dört mevsim, yılın her günü hizmet veriyor. Pistten sadece, Kağıthane'de ikamet eden ve spor okullarına, kayıt dönemi zamanında kayıt yaptıran 6-15 yaş arası öğrenciler yararlanabiliyor. 
Pist Giriş Ücreti: Ücretsiz
Adres: Merkez Mahallesi, Yaren Sokağı, Mehmet Akif Ersoy Parkı Kağıthane / İstanbul
Telefon: 444 23 00

Tuzla Belediyesi Buz Pateni Pisti
Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde bulunan Buz Pateni Pistinde, 1 adet doğal, 1 adet suni olmak üzere toplam 2 adet buz pisti var. Pistten hem çocuklar hem yetişkinler faydalanabiliyor.  Buz Pateni Pisti, Tuzla Kartlılara %20 indirimli. 
Pist Giriş Ücreti: Seans saatleri, ücreti ve seans girişi ile ilgili belediyenin sayfasında gerekli açıklama bulunmadığından, aşağıdaki telefon numarasından bilgi alabilirsiniz.
Adres: Aydıntepe Mahallesi, Aydınlı Yolu Caddesi, No.43G Tuzla / İstanbul
Telefon: 444 0 906

Zeytinburnu Buz Adası
Buz Adası'nda, alt ve üst katlarda aynı anda hizmet verebilen, olimpik büyüklüğe sahip iki ayrı buz pisti var. Bu pistlerde tek seansta aynı anda 200 kişi buz pateni yapabiliyor. Serbest buz pateninin yanı sıra, buz pateni ve buz hokeyi eğitimleri de veriliyor.
Pist Giriş Ücreti: 40 dakika, Yetişkin 150 TL, Öğrenci 90 TL
Adres: Veliefendi, Prof. Dr. Turan Güneş Caddesi 67a  Zeytinburnu / İstanbul
Telefon: 444 19 84  
Buz Adası Buz Pisti'ne 2024 senesi şubat ayında gitmiştik. Detaylı yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yazar notu: İstanbul'da aktif olarak hizmet veren bu buz pistlerinin yanında bir de daha önceki yıllarda açık olup hizmet veren ve şu an kapanmış olan buz pistleri de var. Buzluk Buz Pisti-Optimum Outlet AVM, Buz Dünyası-Airport AVM, Icessporto-Metrocity AVM, Flash Ice Buz Pisti-212 İstanbul Power Outlet AVM, Flash Ice Buz Pisti-Eyüp Park AVM, Minimall Buz Pisti-Trump Towers Mall AVM, Icetanbul Buz Pisti-Beylikdüzü kalıcı olarak kapalı pistlerden. Bir de sezonluk açık olan buz pistleri var. UNIQ İstanbul ve Vadistanbul AVM'de açık alana kurulan buz pistleri sadece kış sezonunda açık ve sezon boyunca hizmet veriyor. 

Buz pistlerine gitmeden önce, pistlerin hangi gün ve saatlerde açık olduğunu, seans saatlerini ve sürelerini, seans ücretlerini güncel olarak verdiğim iletişim numaralarından arayarak öğrenebilirsiniz.