Nivea Derma Control Clinical Roll-on

 
Terlemenin, vücudun sıcaklık dengesini koruduğunu ve düzenlediğini; vücuttaki atıkların atılma yollarından biri olduğunu; ter salgısının kokusuz olmasına rağmen ciltteki bakterilerin kimyasal tepkimesi sonucu koku oluştuğunu biliyor muydunuz? Her ne kadar vücudun temel işleyişlerinden biri olsa da terleme ve ter kokusu çoğu zaman rahatsız edici oluyor. Bu sorunda ben şanssız tarafta yer alıyorum ve terlemenin en yoğun olduğu koltuk altı bölgesi için kozmetik ürünlerden yardım alıyorum. Bunun için son kullandığım ürün Nivea markasından Derma Kontrol Klinik Bilyeli Deodorant oldu.
Ambalajın üstünde ''Yeni'' ibaresi olmasına rağmen Derma Kontrol serisi 2022 senesinin sonlarına doğru ilk deodorant olarak piyasaya sürülmüş. Yani çok da yeni bir seri değil. Nivea'nın, ''En güçlü terleme karşıtı koruma'' olarak lanse ettiği Derma Kontrol Klinik serisinin bu bilyeli ürününün ambalajı üstünde, ''Terlemeye karşı klinik olarak kanıtlanmış koruma sunma, cildi koruma, DermaDry (Deri Kuruluğu) teknolojisi sayesinde cildi tahriş etmeden yumuşak bir his bırakma, ekstra kuruluk sağlama'' açıklaması bulunuyor. Markanın internet sitesinde ise, ''Aşırı terlemeye, ter kokusuna ve ıslaklığa karşı 96 saate kadar üstün koruma sağlama, C vitamini ve mineraller içeren formülü ile cilde bakım yapma, koltuk altı kararmasına karşı etki gösterme'' açıklamasına yer verilmiş. 

Ürünün 96 saate kadar ter kokusuna karşı etkinliği, aynı vücut bölgesinde 4 gün düzenli kullanım sonrası için ispatlanmış. Yani bu, 4 gün düzenli bir şekilde kullandıktan sonra ter kokusuna karşı etkisini gösteriyor demek oluyor. Ürün, koltuk altına eşit şekilde sürülerek kullanılıyor, giyinmeden önce ürünün tamamen kuruması bekleniyor ve tahriş olmuş cilde uygulanmıyor.
50 ml ebadındaki ürün tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun ve ciltle uyumu dermatolojik olarak test edilmiş. Ürünün 15 kalemlik içerik listesinde doğal olarak sadece Su ve Avokado Yağı bulunuyor. Kalan kısım kimyasal bileşenler ne yazık ki.
Merak edenler için içerik listesi şu şekilde;
Water, Aluminum Zirconium Octachlorohydrex Gly, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-2, Steareth-21, Ethylhexyl Cocoate, Sodium Lactate, Glycerin, Sodium Ascorbyl Phosphate, Magnesium Aluminum Silicate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phenoxyethanol, Trisodium EDTA, BHT, Parfum
Bundan önce kullandığım roll-on sadece ter kokusuna yönelik, içeriği tamamen doğal bir üründü, terleme önleyici etkisi yoktu fakat ter kokusunu önlemede etkili idi. Son yıllarda aşırı artan fiyatı nedeni ile indirimli dönemlerde denk gelirsem alıyordum. Bu sefer indirim dönemini denk getiremeyince Nivea'nın indirimde olan bu ürününü aldım. Her ne kadar içeriği doğal olmayıp bu kısım hoşuma gitmese de hem terlemeye karşı hem de ter kokusuna karşı etkisini çok beğendim. Koltuk altı bölgesinde terlemeyi fark edilir derecede azalttı, hoş tatlı kokusu sayesinde gün boyu ter kokusundan eser kalmadı. Ürünü her gün düzenli kullandığım için 96 saat süren etkisini gözlemleyemedim. Sabahtan bir sonraki günün sabahına kadar etkisini sürdürdü diyebilirim. Siyah veya koyu renk kıyafette beyaz iz ve koltuk altında ıslaklığa neden olmaması benim için artı özellikleri oldu. 

Derma Control Clinical serisinin roll-on haricinde deodorant ve çubuk (stick) formları da mevcut. Roll-on formunun piyasa fiyatı bilindik kozmetik mağazalarında ortalama olarak 270-280 TL civarı. Bu kozmetik mağazalarının mağaza kart indirimli fiyatları ile ürünün fiyatı 175-190 TL arasına denk geliyor. Bazı kampanya dönemlerinde ise %50 ve üzeri indirimlerle çok daha uygun fiyata denk gelebiliyor. Vaatlerini yerine getiren bir ürün olarak memnun kaldım ben. (İçerik hariç)