Alterra Doğal Dudak Bakımı Balmı Hassas Papatya

Sıcak-soğuk olumsuz hava koşullarından en çok etkilenen bölgelerimizden biri olan dudaklarımıza gereken bakımı yapıyor muyuz? Genelde ihmal edilen dudaklarımızın bakımı da cildimizde bakım yaptığımız bölgeler kadar önemli ve gerekli aslında. Hava koşullarına ek olarak, burun eti problemim de olduğu için dudaklarımda çoğunlukla kuruluk sorunu olur. Kuruluk sorununu gidermek için her seferinde farklı markaların farklı ürünlerine yöneliyorum. Beklentimi karşılayan, gerçekten işe yarayan bir dudak kremi bulana kadar da bu böyle devam edecek sanırım. Alterra Doğal Dudak Bakımı Balmı, bu yöndeki beklentimi karşılayabilmiş midir dersiniz? Cevabı yazımın devamında.
Alman Rossmann Mağazası için üretilen Alterra Doğal Dudak Bakımı Balmının, ''Hassas dudakları, içeriğindeki papatya özleri, bitkisel yağlar ve balmumu sayesinde pürüzsüz ve bakımlı yapar'' şeklinde Türkçe bir açıklaması var ambalaj üstünde.

4,8 gram ağırlığa sahip balmın, açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Cilde uyumu dermatolojik olarak onaylanmış, kuru dudakların kullanımına uygun balm, ihtiyaç duyulan her an kullanılabiliyor.
Balmın, doğal kozmetik ürünü olup, sentetik boya, parfüm, koruyucu, silikon, parafin ve diğer mineral yağlar içermediği belirtilmiş. Bu noktada hemen bir içeriğe göz atmak gerekiyor. 15 kalemlik içerik listesinde bitkisel olarak, Hint Yağı, Hindistan Cevizi Yağı, Jojoba Yağı, Shea (Karite) Yağı, Zeytinyağı, Ayçiçeği Yağı ve Papatya Yağı var. Shea Yağı, Zeytinyağı ve Papatya Yağı sertifikalı organik tarımdan elde edilmiş. Kalan kısımda ise, Balmumu, Kandelilla Mumu, E Vitamini, Palmitik Asit, Stearik Asit, Aroma, Kaprilik / Kaprik Trigliserit ve Beta Karoten bulunuyor. Balmın içeriğinde bulunan aromanın kaynağı belirtilmemiş. 
Ürün, asansör tabir edilen alttan çevirmeli bir sisteme sahip. Çubuk şeklindeki balmın içeriğinde parfüm olmadığından belli bir kokusu olmamakla birlikte, içerikteki yağların kokusu hafif olarak hissediliyor. Balm olmasına rağmen sürümü rahat. Uygulandığı anda dudağı yumuşatıyor, nemlendiriyor, parlak bir görünüm veriyor. Parlaklık zamanla kaybolsa da nemlendirme ve yumuşatma özelliğini uzun süre koruyor. Normal zamanlarda yani kuruluğun çok olmadığı zamanlarda, günlük olarak kullandığımda, tek uygulama yeterli oluyor, tazeleme istemiyor. Ama bazı günler kuruluk yoğun olduğunda ve kuruluktan dolayı hafif kabuklanmalar oluştuğunda, uygulamadan sonra gün içinde bir kez daha yineliyorum. Dudağımdaki kuruluğu, kabuklanmayı 1-2 gün içinde gideriyor. Dudağı sağlıklı, canlı, bakımlı gösteriyor. İçerik olarak da içinde zararlı kimyasalların olmaması hoşuma gitti. Açıkçası etki olarak bu kadarını beklemiyordum. 

Tek sıkıntı, Rossmann'da ve çoğu internet alışveriş sitesinde ürünün satışını göremedim. Rossmann'ın internet sitesinde ürün hiç yok. Doğal dudak bakımı olarak nar ve kakao çeşitleri mevcut. İnternetteki alışveriş sitelerinde ise stokta yok görülüyor. Yani tekrar almak istesem bile alamıyorum. Kaldı ki içeriğini, etkisini beğenmiştim, tekrar almayı düşünüyordum. Alterra Doğal Dudak Bakımı Balmını, 2023 senesi ekim ayı sonunda, mağazadan 69 TL'ye almıştım. Yazıyı yazdığım tarih itibariyle diğer çeşitleri de aynı fiyat. Artık diğer iki çeşidine bakacağım, onların da içeriği nispeten en az bunun gibiyse Alterra'ya devam..