Cire Aseptine Vazelin Klasik

Cildim için yaz-kış bakım kremleri uyguladığım halde kullandığım bazı kremler, özellikle kuruluğun yoğun olduğu ellerimde, dirseklerimde, dizlerimde ve topuk bölgelerimde çok etkili olamıyor. Ellerim için yoğun nemlendirici kremlerle sorunu giderirken, kalan bölgeler için çok daha etkili bir nemlendiriciye ihtiyacım oluyor ve böyle zamanlarda vazelin benim için kurtarıcı görevi görüyor. Genelde, vazelin deyince akla ilk gelen markanın vazelinini alır kullanırım. Ancak bu sefer, market alışverişi sırasında tesadüfen denk geldiğim Cire Aseptine markasının klasik vazelinini denemek istedim.
Anthemis Cosmetics bünyesindeki Cire Aseptine markası, 1926 yılında Fransa' da üretime başlamış. Birçoğunuz bu bilgiyi belki biliyordur fakat çoğu kişinin bilmediği bir bilgi paylaşayım sizinle; Cire Aseptine markası, Fransa’nın Cote d'Azur bölgesinde, tarımda çalışan kadınların ellerini tedavi etmek amacıyla kurulmuş. İsviçre formüllü vazelin ise Türkiye' de üretilmiş. 

Vazelinin ambalaj üstünde, ''Yoğun nem verme özelliği ile cilde yumuşak ve parlak bir görünüm kazandırır. Cildi dış etkenlere karşı korur'' şeklinde açıklaması var. Markanın sitesinde ürün ile ilgili olarak ise, ''Cilde yumuşak ve parlak bir görünüm kazandırır. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi nemlendirir, cilt bariyerini güçlendirmeye, ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Soğuk havalarda kuruyan cilde anında bakım yapar, yumuşatır. Cildin soğuk hava ve rüzgar gibi dış etkenlerden zarar görmesini engellemeye yardımcı olur'' diye uzun bir açıklaması bulunuyor. 
150 ml ebatlı, kapaklı ve plastik kavanoz ambalajda bulunan vazelinin içeriği sadece 3 bileşenden oluşuyor; Petrolatum, Parfüm ve Tokoferil Asetat. Petrolatum' u İngilizce-Türkçe sözlükte çevirdiğinizde karşılığını vazelin olarak görürsünüz. Petrolatum, ham petrolden elde edilen bir petrokimyasal olup petrol jölesi, mineral yağlı jöle veya mineral yağ olarak da biliniyor. Tokoferil Asetat ise E vitamini asetat olarak bilinir ve  E vitamininin sentetik bir şeklidir. 

Ürünün ambalajında dermatolojik olarak test edildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi kullanım şekli ile ilgili de bir bilgi yok. Vazelinin, kullanmaya başladıktan sonra 12 ay kullanım ömrü bulunuyor.
Vazelinin tatlı bir parfüm kokusu var, benim daha önce kullandığım farklı markaların vazelinlerinin kokusu biraz ağır geliyordu bana. Bunda ise o tatlı parfüm kokusu, vazelinin o ağır kokusunu kamufle etmiş. Yarı katı formdaki vazelini, çok yoğun yapısından dolayı az miktar kullanmanız yeterli oluyor. Bu miktar kullanacağınız bölgeye göre değişir tabi. Ben, yazımın başında da belirttiğim gibi dirsek, diz ve topuk bölgem için kullanıyorum. Bir üst fotoğraftaki miktar bu üç bölge için yeterli oluyor. Yine yoğun yapısından dolayı emilmesi kolay olmuyor hatta kolay kolay emilmiyor. Vazelin, uygulanan bölgeye nem veriyor, anında yumuşatıyor ve parlak bir görünüm kazandırıyor. Kullandığım bölgelerde, kuruluktan dolayı oluşan görüntüyü, ince topuk çatlaklarının görünümünü gideriyor. Cildi daha canlı, daha sağlıklı gösteriyor. 

Normal nemlendirici kremlerden çok daha etkili bulduğum vazelini, günlük bakım uygulamalarımda rutin olarak kullanmıyorum. Kuruluğun yoğun olduğu dönemlerde, belirli aralıklarla uyguluyorum. Ve her defasında da olumlu sonuçlar alıyorum uyguladığım bölgelerde. Vazelinin Klasik haricinde, Gül, Zeytinyağı ve Aloe Vera çeşitleri de mevcut. Piyasa fiyatı 35-70 TL arası değişen Cire Aseptine Klasik Vazelin' i, 4 ay önce A101 Mağazası' ndan 25 TL' ye almıştım (Yazıyı yayınladığım tarih için geçerli rakamdır). Şu an hala satışı var mı bilmiyorum ama hem güzel kokulu hem ekonomik hem de etkili bir ürün bence. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım