Sois Belle Ma Peau Yüz Temizleme Köpüğü

Yüz temizliğinde, çoğunlukla bildiğim markaların, cilt yapıma ve ihtiyacına uygun olan ürünlerini kullanırım. Çok nadir de olsa bunun dışına çıktığım olur tabi. Bu dışına çıkma olayı, ya marka gönderilerinden ya da çekiliş veya etkinlik nedeniyle gelen ürünlerden olur genelde. Sois Belle Ma Peau markasının Yüz Temizleme Köpüğü, sevgili Yasemin Kokulu Bir Hayat' ın instagramda  düzenlediği çekilişte bana çıkmıştı.

Adana merkezli Bild Pharma' nın üreticisi olduğu, Sois Belle Ma Peau markasının, güzellik, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri var ürün portföyünde. Fransızca ''Cildim Güzel Ol'' anlamına gelen Sois Belle Ma Peau markası ile ilgili arama motorlarında detaylı bir bilgi yok hatta kendi internet sitesi ve sosyal medya hesapları haricinde başka bir yerde de ismine denk gelmedim. Instagram hesabı 2021 senesi nisan ayında paylaşım yapmaya başlamış. Aynı senenin temmuz ayında da ürün lansmanı yapılmış. Buradan yola çıkarak markanın da yeni bir marka olduğunu yazabilirim sanırım. Bu ürünün de tanıtımı o dönemde yapılmış.
Yüz temizleme köpüğünün arka ambalajında, ''Tamamen doğal yüzey aktiflerle oluşturulan formülasyonu ile cildi nazikçe temizler. İçeriğindeki kuvvetli nemlendirici ve Aloe Vera ile cildi nemlendirme ve yumuşatma özelliklerine sahiptir. Ölü cilt hücrelerini, cilt yüzeyinden uzaklaştırır. Parlak, pürüzsüz, yumuşak ve daha canlı bir cilt oluşturur. Gözenekleri çok iyi temizlediğinden günlük yüz ve makyaj temizleyicisi olarak kullanılır'' şeklinde bir açıklama var.

Ürün, avuç içine sıkılan bir miktar köpüğün, yüze uygulanıp durulanması şeklinde kullanılıyor. 
200 ml ebatlı ambalajda, pompalı başlığa sahip olan temizleme köpüğü, tüm ciltler için uygun olduğu gibi hassas ciltlerin kullanımı için de uygun. Kurutucu ve tahriş edici özelliği olmayan ürün, Alkol, Paraben, SLS, SLES, Petrokimyasal, Renklendirici içermiyor. Bu noktada, ürünün içeriğinden bahsetmeden geçemeyeceğim. 14 kalemlik içerik listesinde Aloe Vera Özü haricinde bitkisel bir bileşen bulunmuyor. İçeriğin bir kısmı, Hindistan Cevizinden, Hindistan Cevizi Yağından ve Hint Yağından elde edilen organik ve kimyasal bileşenlerden oluşuyor. İçerikte ayrıca Vitamin B5' in türevi olan Panthenol, Parfüm ve Sitrik Asit de bulunuyor.
Temizleme köpüğünün, içeriğindeki parfümden dolayı hafif, ferah bir kokusu var. Pompalı başlığın ucundaki delik oldukça büyük olduğundan, iki pompalamada gelen köpük miktarı yüz bölgesi temizliğinde yeterli oldu benim için. Köpüğün uygulaması gibi temizliği de oldukça kolay ve pratik. Yüz temizleme köpüğü, özelliklerinde vaat ettiği gibi cildi güzel temizliyor, nemlendiriyor ve yumuşatıyor, ciltte ferah bir his bırakıyor. 

Bu ürünle ilgili tek olumsuzluk, ürünün herhangi bir kozmetik mağazasında veya internet üzerinden satış yapan e-ticaret sitelerinde satışının olmaması. Hatta markanın kendi internet sitesinde de ürünün satışı olmadığı gibi fiyat bilgilendirmesi de bulunmuyor. Yaptığım kısa bir araştırmada, yüz temizleme köpüğünün internet üzerinden satılmadığını, belirli güzellik merkezlerinden ve bu merkezlerin ürünü tüketiciye ulaştırması ile satın alınabileceğini öğrendim. Sert kimyasallar içermeyen ve içeriği nispeten temiz diyebileceğim, bahsettiğim etkilerini beğendiğim Sois Belle Ma Peau Yüz Temizleme Köpüğünün daha kolay ulaşılabilir satış ağı olmalı diye düşünüyorum ben. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım