Hud Matcha Collagen ( Tip I ve Tip III ) ve Yeşil Çay Ekstresi

Son yıllarda kolajen kelimesini sıklıkla duyuyorsunuzdur muhakkak. Vücut sağlığından tutun da cilt ve saç bakımına kadar birçok alanda, kolajen içerikli takviyeler ve bakım ürünleri hayatımıza dahil oldu. Aslında, vücudumuz bağ dokularında doğal olarak bulunan bir protein, kolajen. Fakat yaş, beslenme, yaşam şekli gibi faktörlerle vücutta üretimi azalıyor ne yazık ki. Cilde güç, esneklik ve sağlamlık veren kolajeni, kolajen içerikli kozmetik ürünleri ile cildime takviyesini yapıyorum zaten. Vücudumuz açısından, temel işlevi bağ dokusu yapısını desteklemek ve güçlendirmek olan kolajeni, vücut sağlığıma destek olması için içeriden de takviye ediyorum aynı zamanda. 

Bundan 1 ay önce, Casel İlaç bünyesindeki Hud markasının Collagen Plus Powder Toz Kolajeni ile 30 günlük bir kolajen takviyesine başlamıştım. 30 günlük tüketimim bitince, yine aynı markanın bu sefer, henüz daha birkaç gün önce piyasaya sürdüğü yeni ürünü Hud Matcha Collagen ile kolajen desteğine devam etmek istedim. Matcha kelimesi birçoğunuza yabancı gelmiştir eminim ki ama Maça Çayı veya bilinen adıyla Yeşil Çay desem aşina olursunuz. Hud Matcha Collagen ile ilgili bilgi vermeden önce, Matcha nedir, vücuda ne gibi yararları vardır, sorularına bir açıklama getireyim.
Yeşil Çay gibi Camellia Sinensis bitkisinden üretilen fakat farklı şekilde yetiştirilen çay yapraklarının elle toplandıktan sonra, saplarının ve damarlarının çıkartılarak ince toz haline getirilmesiyle elde ediliyor Matcha. A, B, C ve E Vitamini, Çinko, Magnezyum, Selenyum ve Krom içeren Matcha aynı zamanda vücut sağlığı için birçok faydası olan L-teanin adı verilen amino asit yönünden de zengin bir içeriğe sahip.

Geleneksel olarak klasik Japon çay seremonilerinde sıkça kullanılan, açık yeşil renkli, yüksek lif ve besin değerine sahip Matcha;
- Vücutta antioksidan görevi görerek vücuttaki zararlı bileşenlerin atılmasını sağlıyor.
- Karaciğeri yeniliyor ve onarıyor.
- İçerdiği yüksek dozda kafein metabolizmayı daha hızlı çalıştırıyor.
- Kalp sağlığını koruyup kalbin daha iyi çalışmasını sağlıyor.
- Kötü kolesterolün gelişmesini engelleyip yüksek kolesterolü dengeliyor.
- Stresi azaltıyor, sakinleştiriyor.
- Hafızayı güçlendiriyor.
- Konsantrasyonu arttırıyor.
- Enerji ve dayanıklılığı arttırıyor.
- Normale göre daha fazla ve hızlı kalori yakımı gerçekleştiriyor.
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
Hud Matcha Collagen, sağlık açısından oldukça yararı olan Matcha' ya ek olarak; beden sağlığı, cilt, saç ve tırnak sağlığı için gerekli olan Kolajen ( sığır kaynaklı hidrolize kolajen ); vücut tarafından doğal yolla üretilen, yağın enerjiye dönüşmesini sağlayan bir amino asit olan L-Karnitin; C vitamininin birkaç formundan biri olan L-Askorbik Asit de içeriyor. Birçok yazılı kaynakta kolajenin farklı türlerinden, tiplerinden bahsedildiğini duymuşsunuzdur. Fakat bu kolajen tipleri içinde vücudumuzda en yaygın olarak bulunanlar Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 tür kolajenlerdir. Hud Matcha Collagen, bu kolajen türlerinden Tip 1 ve Tip 3' ü de içeriyor. Tip 1 Kolajen kemikleri destekliyor, dokuları bir arada tutuyor, cilde gerginlik ve elastikiyet veriyor. Tip 3 Kolajen ise kalp kan damarlarını ve kan dokusunu oluşturuyor, cilde esneklik ve sıkılık kazandırıyor. 
Koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı ve yapay aroma içermeyen Matcha Collagen, yağ, karbonhidrat, kolesterol de içermediğinden kilo aldırmıyor. 300 g ağırlığa sahip, kavanoz boy toz kolajen, 30 günlük kullanım imkanı veriyor. Matcha Collagen' in, günde bir kere, bir ölçek toz karışımının su ile karıştırılarak içilmesi tavsiye ediliyor. Su yerine meyve suyu, yoğurt veya smoothie ile de karıştırılarak tüketilebilir. Sıcak içecekler ve gıdalarla tüketilmesi önerilmiyor. GMP ve Helal sertifikalı, FDA onaylı tesislerde üretilen Matcha Collagen, ambalaj kutusu içinde, kuru ve serin yerde muhafaza edilerek saklanıyor. 11 yaş ve üzeri yetişkinlerin kullanımına uygun olan Matcha Collagen' i hamilelerin ve emziren annelerin kullanmadan önce doktora danışmasında yarar var. 
FDA: U.S. Food and Drug Administration / Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi 
GMP: Good Manufacturing Practices /İyi Üretim Uygulamaları 

Bu arada, yapılan klinik çalışmalar sonucunda, kolajenin etkisinin görülebilmesi için en az 3 ay kullanılması gerektiği açıklanmış. Bu 3 ay sonunda 1 ay ara verilip yeniden kolajen takviyesi alınabilir. Ben, 1 ay kullanım sonrası şimdi 2. ay takviyemi yapıyorum. Genelde sabah kahvaltıdan sonra aynı saatlerde tüketmeye özen gösteriyorum. ( Bu benim kullanım alışkanlığım tabi ki ). Matcha Collagen' i ilk birkaç gün, 1 bardak su ile tükettim fakat Yeşil Çay tadının baskın olmasından dolayı yoğun tadını hafifletmek için meyve suyu ile karıştırarak tüketmeye devam ettim. Benim açımdan bu şekilde tüketimi daha rahat oldu. Bir de tavsiyem, bardağa önce içindeki ölçekle 1 ölçek toz karışım koyup üstüne su veya meyve suyu eklerseniz karışımın dağılması ve çözülmesi daha kolay oluyor. Hud Matcha Collagen ile 2. ay kullanımı da bitirdikten sonra, sanırım 3. ay kullanımım da Hud Collagen ürünlerinden biri ile olacak bu gidişle..

Hud Matcha Collagen, toz formda takviye edici gıda olup, hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacıyla kullanılamaz. 
Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım