Estomin Arnica Bakım Jeli

Özellikle 2021 senesinde adını sıkça duyduğumuz Arnica içerikli bakım ürünlerini ben de bir süredir yakından takip ediyor ve araştırıyordum. Vücut sağlığı açısından oldukça yararı olan bu bakım jelini, daha önce de bakım ürünlerini kullandığım, Eczacı Cahit Selimoğlu tarafından kurulan Casel İlaç' ın Estomin markasına ait olan Arnica Bakım Jeli ile kullanmaya karar verdim.
Bilimsel adı Arnica Montana olan Arnica, büyük sarı çiçek başlı bir bitki olup genelde Sibirya, Orta Avrupa ve Kuzey Amerika' da ılıman iklime sahip bölgelerde yetişiyor. Antiseptik, antibakteriyel, antienflamatuar özelliklere sahip Arnica, çok eski dönemlerde vücutta oluşan burkulma, çürük, yara üstünde iyileşmeye yardımcı olması amacıyla kullanılmış. Günümüzde ise bunlara ek olarak ağrı, kas ve eklem rahatsızlıkları, iltihap, şişlik, morluk, zedelenme, ezilme, kırık gibi rahatsızlıklarda da kullanılıyor.
Estomin Arnica Bakım Jeli, Arnica Montana Çiçek Özü' ne ilave olarak, Maydanoz Yaprak Özü, Gotu Kola Yaprak Özü ( Kodavan ), Zeytinyağı gibi bitkisel içeriklere ve K2 vitaminine sahip. 100 ml ebatlı pompalı başlıklı ambalajı olan Bakım Jeli, istenilen bölgeye ince tabaka halinde sürülüp, masaj yaparak uygulanıyor. Gözler, mukoza ve açık yaralar dışında tüm vücutta kullanılabiliyor.
Sarımtırak renkli, kokusuz ve şeffaf yapılı jel formdaki Bakım Jeli' nin içeriğindeki Maydanoz Yaprak Özü' nün, hücre yenileyici yönü ile cildin parlak ve genç görünmesine yardımcı olma; Gotu Kola Yaprak Özü' nün, iltihaplı cildi sakinleştirme, yorgun kasları gevşetme, yara izlerini soldurma; Zeytinyağı' nın, cildi yumuşatma, nemlendirme; K2 Vitamini' nin, yaraların iyileşme sürecini hızlandırma, şişkinliği, kızarıklığı ve iltihapları giderme gibi özellikleri bulunuyor cilt üzerinde. Estomin Arnica Bakım Jeli' ni aslında özelliklerinde belirtilen olası durumlar karşısında ( burkulma, çürük, yara, ağrı, kas ve eklem rahatsızlıkları, iltihap, şişlik, morluk, zedelenme, ezilme, kırık vb ) evde el altında bulunsun diye almıştım. Fakat Arnica içerikli bakım ürünleri ile ilgili yaptığım detaylı araştırma sonunda, bu jelin göz altı kızarıklıkları, morlukları, şişkinlikleri üstünde de olumlu etkiler gösterdiğini öğrendim. Bu göz altı sorunları da bende mevcut olduğu için, her akşam yatmadan önce mercimek tanesi büyüklüğünde jeli, gözle temas etmeyecek şekilde göz altı bölgesine uygulamaya başladım. Jel, açıklamasında belirtildiği üzere göz hariç uygulanıyor, kullanım miktarına ve sürülecek bölgeye uygulanmasına çok dikkat ediyorum ben bu yüzden. Bu amaçla kullanmadan önce bir uzman görüşü alın siz yine de. Henüz çok yeni yeni kullanmaya başladığım Arnica Bakım Jeli' nin, yaşadığım göz altı sorunları üzerindeki etkisini, bakım jelinin kullanımı bittiğinde yazımı güncelleyerek paylaşacağım ayrıca..

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım